Výkonová krivka
Výkonová krivka
Ahojte,
na nete som sa márne snažil nájsť výkonovú krivku na 1.6 97KW Valvemetic v Euro 6. Chcem sa pozrieť ako je to na grafe s krútiacim momentom a výkonom. Nemáte ho niekto k dispozícií? Díky
na nete som sa márne snažil nájsť výkonovú krivku na 1.6 97KW Valvemetic v Euro 6. Chcem sa pozrieť ako je to na grafe s krútiacim momentom a výkonom. Nemáte ho niekto k dispozícií? Díky
Re: Výkonová krivka
Myslím že to je tento diagram.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
A co 1,33 FL2015 Euro 6? Dík.
Hlavně nezapomeňte poučku - motor v běžném provozu držet okolo maxima krouťáku. 

Proč jako?xvasek píše:Hlavně nezapomeňte poučku - motor v běžném provozu držet okolo maxima krouťáku.
U tohoto motoru je maximum dle grafu kolem 4000 rpm a já bych řekl, že naprostá většina normálních lidí za volantem zrovna 4000 teda po většinu času jízdy netočí.
xvasek:Hlavně nezapomeňte poučku - motor v běžném provozu držet okolo maxima krouťáku
A HLAVNE V MESTE RYCHLOST 50 km/hod - otacky 4000 ot/min - PREV STUPEN 1-2 - KRUTAK MAX ..." SPOTREBA ALA ROPNY VRT"
A HLAVNE V MESTE RYCHLOST 50 km/hod - otacky 4000 ot/min - PREV STUPEN 1-2 - KRUTAK MAX ..." SPOTREBA ALA ROPNY VRT"
Skôr by som povedal že taký graf je dobrý pri začiatku používania motora - viem že max výkonu žačína tam a tam a pri otáčkach nad xyz už výkon nerastie tak tam netočím... inak šofér po pár jazdách nato príde sám. Žena vodička niekedy nikdy. Šiel som v yariske 1.3 a tam bol pomocník radenia, veľmi som ho nesledoval ale mám pocit že radil radiť dosť skoro. To sa nedá ked tie motorčeky sú tak točivé.
Musím povedať že traja v aute a šlo to perfektne hlavne tak do tej 4, 5 ešte ťahala po rovinke, 6 udržiavacia...

Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Kdyby člověk sledoval šipky razení tak má lenivou mrchu.
milano:
ide: 1.APRIL-APŘIL-DUBEN :
Šipky zelene (hore -dole) sledujem na kvalitnych cestach /SK+CZ/...........šet...
Šipky zelene (lavo-pravo) sledujem na kavalitnej ceste-dialnica /D/......... teš.. ..
URCITE NIE SOM LENIVY CHODIM AJ P...!!!
ide: 1.APRIL-APŘIL-DUBEN :
Šipky zelene (hore -dole) sledujem na kvalitnych cestach /SK+CZ/...........šet...
Šipky zelene (lavo-pravo) sledujem na kavalitnej ceste-dialnica /D/......... teš.. ..
URCITE NIE SOM LENIVY CHODIM AJ P...!!!
MiBo: Asi budem za brzdu ale ani len netusim co si chcel povedat. Ani obraz, ani zvuk.

Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Kocúr:
TO NIC....BRZDA JE BRZDA
AUTE-POUZIVAM ALE LEN ........
AJ ZAJTRA JE DEN....BRZDA SA DA TIEZ POUZIT
TO NIC....BRZDA JE BRZDA
AUTE-POUZIVAM ALE LEN ........
AJ ZAJTRA JE DEN....BRZDA SA DA TIEZ POUZIT
- ta doma jazdí na spotrebu a kuká na šípky kedy má radiťKocúr píše:MiBo: Asi budem za brzdu ale ani len netusim co si chcel povedat. Ani obraz, ani zvuk.
- v Nemecku jazdí pre potechu a kuká na šípky ked mení smer obieha
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Šipky se použít můžou při jízdě do kopce. Já se ale ve městě nechci ploužit na šestku při 50km/hod na 1500ot/min(té otáčky jsem nesledoval ale + - )
Všeobecně skoro vůbec nedávám pod 2000 ot/min. Tempomat jsem kromě zkoušky nepoužil prvních 1000 km(manuální převodovka).
Všeobecně skoro vůbec nedávám pod 2000 ot/min. Tempomat jsem kromě zkoušky nepoužil prvních 1000 km(manuální převodovka).
ved my vieme že šípky sú nanič, dokonca aj mojej antitalentovanej švagrinej sú nanič lebo po 3 rokoch s yarisom si ich ani nevšimla a keby aj neopýta sa načo tam sú... 

Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Promiň že jsem vyjádřil názor.(ten by možná někomu pomohl)slabostka píše:ved my vieme že šípky sú nanič, dokonca aj mojej antitalentovanej švagrinej sú nanič lebo po 3 rokoch s yarisom si ich ani nevšimla a keby aj neopýta sa načo tam sú...
Mám totiž podruhé 1,33 motůrek, prvně Corolla 2012 a teď Auris FL 2015 a ten jede zatím lepe i přes Euro 6 oproti 5.
Víc ten motor točím než Corollku a spotřeba je velice dobra auto je živější, problémy s brzdami nejsou(té jsem "šetřil" cca 500 km).
Před Toyotkama jsem měl 8-mi ventil možná jsem se naučil využívat té skryté kw.
Hodně šťastných km všem.