náklady na servis avíka

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
dexter
Navigátor

náklady na servis avíka

Příspěvek od dexter »

ahoj jen se chci podělit o své aktuální překvapení co mně čekalo nad kalkulačkou. Dostal jsem služební auto (mám OIII a musím říct že jsem po přesednutí z Ave zklamanej - má to sice ty cool multimediální fičury ale jinak je to nic moc levnej pekáč ze kterýho je všude vidět jak na tom šetřili) ale k tématu - protože nechci držet dvě auta tak pomalu chystám Ave na prodej a procházím si papíry a účtenky za servis co to auto mám, protože mám po tátovi návyk si takový věci všechny zakládat hezky do šanonu:-).

no a napadlo mně udělat něco co jsem vlastně nikdy za dobu co to auto mám sečíst peníze, co do toho dávám na servise no a je to dost drsný číslo :-) když vezmu že jsem kupoval to auto v roce 2012 se 160k km za 200k kč a teď mám natočeno něco přes 260 k (kupoval jsem to někdy z jara, takže ho mám cca 4 roky) tak na běžném servisu - co 10k olej a filtry, sem tam geometrie, sem tam stabilizátor, pár větších věcech jako přední tlumiče, altík a vstřiky s SCV a ještě pár odřeninách z parkingu jsem v tom jen za servis za bratru 150k kč. když si vezmu že to auto prodám tak tak za 100k tak mně stál každý ujetý kilometr cca 1,5kč jen na vcelku běžném servisu - a to mi teda vyrazilo dech :-) když vezmu, že je to skoro cena nákladů na palivo .......

kolik to dělá u vás ?
Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
rodriguez
Řidič

Re: náklady na servis avíka

Příspěvek od rodriguez »

Myslím že tvůj výpočet je ovlivněný výměnou vstřiků,které nejsou nejlevnější a neojezdil jsi je tolik co tě stály, moje osobní zkušenost je u modernějších aut náklady cca 1,2Kč/km. Každopádně takovouto statistiku si vedu u všech aut co mám, ale sem napíšu jen Ave aby mě zase někdo nenařknul že sem tahám jiný auta pro srovnání :) výsledek je: Ave T22 4AFE 0,8Kč/1km za 70000km.
Corolla 1.6 G6 již prodaná , Supra MKIV TT Targa, Avensis T22 1.6, Avensis T22 2,0 D4D, BMW E60 530d, Land Cruiser HZJ78
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

jasný vstřiky to potáhly dost nahoru, ale ty mně stály "jen" 37k a když k nim vezmu i to SCV za 8k tak jsem pořád přes korunu na kilometr....... to je celkem dost
Kuchta
Řidič

Příspěvek od Kuchta »

Teď jak to tak počítám tak sem docela spokojenej. Auto jsem koupil ve 242tis km a teď mám najeto 278tis km. Mám ho tři roky. Moc toho nanajezdím páč jezdím i služebákem. Za tu dobu jsem měnil 3x olej s filtrama,alternátor,klima chladič,desinfekce klimatizace,stěrače,sadu zimáku,autorádio který čím dál častěji blbnulo,výměna čelního okna (pouze spoluúčast),uložení zadního stabilizátoru,žárovky,párkrát sem čistil EGR. Teď mě čekají komplet brzdy (5000kč) a na léto jsem si koupil nový kola s pneu (15 000kč). To jsem do toho nepočítal. Takže za těch 36tis km jsem za provoz Avíka dal je 18 000kč tzn 0,5kč na kilometr. Práci do toho nepočítám,všechno si na autě dělám sám. A i při tomhle nájezdu vím že se na to auto můžu spolehnout a třeba cestu na dovolenou do Chorvatska si nemůžu vynachválit. :wink:
Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

Tak to je pak krása, je fakt ze do toho auta jsem sice nasypal dost ale každy den jen sedanu a jedu. Ještě řeším ze to dam žene na hraní protože je mi líto těch peněz za servis, píšeš ze jezdíš i služebním nevadí tomu autu ze třeba jezdí jen jednou měsíčně ? Beru ze baterky to asi bude mít těžký ale co třeba mazání a start po měsíci stání ?
Kuchta
Řidič

Příspěvek od Kuchta »

Nikdy víc jak třeba týden mi auto nestojí a to jen vyjímečně. Takže těžko říct ale dobře mu to dělat nebude. Baterce určitě ne. S mazáním problém nebude pokuď tam bude dost oleje.
Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
Odpovědět

Zpět na „Avensis“