Palivová nádrž
Palivová nádrž
Lidi, kolik natankujete benzínu do plna u 1,6. Při rezervě a dojezdu 50km natankuji max 38 litrů. Nádrž by měla mít 50 litrů.
Re: Palivová nádrž
Vem si kanystr, napln si ho a zkus to vyjet doprazdna.. jinak jsou ti vsechny rady na nic, neb kazdy rika rezerve neco jineho... Jinak rezerva miva cca 8 - 10 litru u toyoty, ale to je trosicku individualni...
Back in Czech.
Hm do prázdna bych asi nešel není to moc zdravé.
Do prázdna určitě nejezdi. Jednak může být na dně nádrže bordel, kterej to následně nasaje a druhak se ti může zavzdušnit palivový systém a už nenastartuješ. Jinak já nejvíc natankoval cca 51,8, tzn. v nádrži ještě bylo 0,7 litru, ale to vycházím z ofiko údajů. Reálně se objem nádrže může lišit. Jinak když u Aurise Mk I. ukazuje dojezd 0, tak teprve pak jedeš na rezervu, která je cca 8 litrů.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
Pravidelně tankuju téměř do prázdné, maximálně jsem bral asi 49 litrů. Jezdím po městě kde je pumpa na každém kroku, takže nehrozí že bych někde zůstal stát. Mám vypozorováno že od rozsvícení kontrolky najedu ještě 100km.
Toyota Auris 1.6l Valvematic Active+Business 2013
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 18:22, celkem upraveno 1 x.
Co to je zas za nesmysly.... zavzdusnit system, bordel v nadrzi.. uf.. lidi... co mi to delate..... benzinu nic z toho nevadi...... Za zivot jsem s ruznymi auty vyjel nadrz cca 6x a vzdy naprosto v pohode po doliti dojelo........
Back in Czech.
Pravidelně tankuji když je na informaci dojezdu 0 km a to většinou naberu kolem 43 litrů nejvice jsem natankoval necelých 45 l a to jsem jezdil dlouho po městě. Tak když počítám je rezerva asi 8 l na 100 až 130 km.
C-HR 1,8 Hybrid Executive LED 2019
Auris TS 1,6 CVT 2014
Auris TS 1,6 CVT 2014
No Corolla může mít jinou nádrž...Corolla2014 píše:Tankuju také až když se rozsvítí rezerva a nejvíc jsem dolil asi 51 a to už svítí nějakých 50 najetých. Tudíž myslím, že bych dojel ještě nějakých dalších pade?? Zkoušet to ale raději nebudu ... .
U Aurise to mám tak, že s rozsvícením kontrolky ukazuje palubní počítač dojezd 0 km, a od toho momentu vím že můžu ještě 100 km ujet.
Toyota Auris 1.6l Valvematic Active+Business 2013
Co je to za nesmysl Toyoty, když palubak ukazuje dojezd 0 a může se ještě najet 100km?? Od toho má ukazovat dojezd přesně!! Alespoň tak to bylo u mého Renaultumiziov píše:No Corolla může mít jinou nádrž...Corolla2014 píše:Tankuju také až když se rozsvítí rezerva a nejvíc jsem dolil asi 51 a to už svítí nějakých 50 najetých. Tudíž myslím, že bych dojel ještě nějakých dalších pade?? Zkoušet to ale raději nebudu ... .
U Aurise to mám tak, že s rozsvícením kontrolky ukazuje palubní počítač dojezd 0 km, a od toho momentu vím že můžu ještě 100 km ujet.
To je jasna logika toyoty.... Aby hloupy emerican nevyjel nadrz do prazdna a nezustal v poli....
Back in Czech.
- Standa50
- Manager Týmu
To je divný,mě se po rozsvícení hladového oka zobrazí dojezd 80 km.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
A hloupý emeričan by pak Toyotu zažaloval a vysoudil balíkaczasa píše:To je jasna logika toyoty.... Aby hloupy emerican nevyjel nadrz do prazdna a nezustal v poli....

Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
ne ne ne..
neboj...
jsou jine veci za kterou by hloupy emerican toyotu zazaloval... tohle ne.. 

Back in Czech.
Áno, corolla má inú nádrž. Aspoň podla manuálu na str.591 je menovitý objem palivovej nádrže 55 litrov.miziov píše:No Corolla může mít jinou nádrž...Corolla2014 píše:Tankuju také až když se rozsvítí rezerva a nejvíc jsem dolil asi 51 a to už svítí nějakých 50 najetých. Tudíž myslím, že bych dojel ještě nějakých dalších pade?? Zkoušet to ale raději nebudu ... .
Viac ako 46 litrov som zatial nenatankoval, a to lejem vždy doplna.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)