rada nováčkovi?

vše ohledně modelové řady Verso
tipekdc
Člen Týmu

rada nováčkovi?

Příspěvek od tipekdc »

Zdravím, jsem tu nový a chtěl bych vás poprosit o pár rad. Jelikož už naše stará A4 pomalu dosluhuje a je nám už malá, (dva dospělý a dva prckové) uvažuji že vyměním koncern za japonce.
Konkrétně nám padla do oka Corolla Verso. Finanční liimit cca.100tis.kč. Za rok najedem zhruba 7-10 tis.km. Spíš kratší trasy po městě a občas nějáký ten delší výlet. Takže nejspíš benzín? 1,8 VVT-i? Na co si dát pozor při nákupu a jak je to s náhradními díly? Dají se sehnat v pohodě. Co nejvíc odchází?
Byl jsem se mrknout v Teplicích na tuto: http://www.sauto.cz/osobni/detail/toyot ... oFrom=list
Co vy na to?
Je mi jasné že z fotek se moc nepozná. Ale třeba ji někdo znáte, nebo poznáte víc než já. :) Co myslíte, dá se věřit tomu nájezdu? Jinak auto jsem okouknul jen zhruba. Pár mých poznatků: asi klasika u toyot, klíče s dálkou ukroucený, motor tichý chod i při startu se zdálo vše v pohodě, zřejmě bouraný na zadek, jak moc netuším, zadní nárazník neseděl, spáry byly nahoře užší než dole. Při točení volantem divný zvuk, jako by skřípání? Takže co myslíte? Díky za vaše případné rady či postřehy. :) Jarda
Naposledy upravil(a) tipekdc dne úte 23.02.2016, 17:11, celkem upraveno 2 x.
aczasa
Věčnej rejpal

Re: rada nováčkovy?

Příspěvek od aczasa »

Ruce pryc!!!! :-) Ma motor 1ZZ-FE, takze potencialne ovalita a spotreba oleje. Pokud mas nekoho, znameho, u pojistovny, nech si ten VIN zkontrolovat co a jak maji v historii. Mela by to byt vybava SOL, ale nesedi mi k tomu radio a tak... takze mozna je to komplet "predelane auto". V nemecku jen do 34k km, takze rozhodne polomotor v zaruce menen toyotou nebyl.... To auto je potencialni problem... ,muze se komplet "vysrat" na prvnim kilometru co odjedes ze servisu.
Back in Czech.
tipekdc
Člen Týmu

Příspěvek od tipekdc »

aczasa píše:Ruce pryc!!!! :-) Ma motor 1ZZ-FE, takze potencialne ovalita a spotreba oleje. Pokud mas nekoho, znameho, u pojistovny, nech si ten VIN zkontrolovat co a jak maji v historii. Mela by to byt vybava SOL, ale nesedi mi k tomu radio a tak... takze mozna je to komplet "predelane auto". V nemecku jen do 34k km, takze rozhodne polomotor v zaruce menen toyotou nebyl.... To auto je potencialni problem... ,muze se komplet "vysrat" na prvnim kilometru co odjedes ze servisu.
To jsem slyšel nechtěl :lol: nééé díky moc, nějákou takovou odpověd jsem čekal.
tipekdc
Člen Týmu

Příspěvek od tipekdc »

biscuit píše:mas nutnost pro rodinku nakupovat nafoukly auto? obycejna vejska je vam malo (to je opravdu jen zvidava otazka, nikoliv rejpani)?

btw. za tu cestinu v nadpisu, ti prijde dat strycek jimmi na prdel. honem si to oprav :-D :mrgreen:

pak taky, kdyz uvadis link, nech pred a po mezeru ;-)
http://www.sauto.cz/osobni/detail/toyot ... oFrom=list
Opraveno :oops: , díky za upozornění. Tak nutnost to úplně není, ale jde mi o to že A4 je oproti Versu fakt malá. Často s námi jezdí někdo třetí dospělý a narvat se mezi dvě autosedačky vzadu je hrůza. Navíc se mi líbí ty variabilní sedačky.
tipekdc
Člen Týmu

Re: rada nováčkovi?

Příspěvek od tipekdc »

Mazdu 5 jsem původně chtěl, ale problém jsou právě prachy :( Do kila jsou to vylítaný vrány. Ještě jsem uvažoval o Touranu. Ale myslel jsem si že Toy budou větší držáky proti novějším koncernovým pekáčům. Do francouze nebo itala se mi nechce vůbec.
progym
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od progym »

...kdybys řekl dřív, tak jsi mohl mít mého Avíka Verso v super stavu :D
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jo jo, taky me to napadlo.. ;-) Prodaval jsem ho za 70 a byl to 2.0 benzin.. :-) :-) :-)
Back in Czech.
xvasek
Navigátor

Příspěvek od xvasek »

Mazdu 5 ne! :-) Ve státech se prodávala jako šestimístná, ten bobek mezi zadními sedadly se neopováží nazvat místem k sezení. Prostřední sedačka ve druhé řadě nemá ani kompletní opěradlo táhne tam na hřebt z kufru.

Zadní řada se nesklápí, ale vyhazuje ven. (Já ji měl vyhozenou, tak ani vlastně nevím, jak vypadá.) To má plus v tom že v kufru jde vozit pomalu lednička nastojato, ale mínus v tom, že kdykoli tam tu řadu člověk potřebuje, tak tam jako naschvál není.

Na dálnici to při 130 má skoro 4000 ot/min (2.0 benzín) a žere jak tank, vlastně vůbec jezdit s ní pod 9 je umění. Při jízdě se z toho linou takové plechové zvuky, člověk má pocit, že jede Tranzitem.

Abych jenom nepomlouval - na co je pětka celkem dobrá je konfigurace ve čtyřech nebo šesti lidech. Ty krajní sedačky ve druhé řadě jsou fakt pohodlná křesla (na úkor prostřeního) a je tam spousta místa, při obsazení v šesti zůstává ještě pořád kufr (oproti Versu). Při vyhození sedaček ve třetí řadě je obrovský kufr, je to v podstatě něco jako pickup. Ale pět lidí se pohodlněji vejde do A4. :-) Toyota nemá sedačky ve druhé řadě tak komfortní, ale jsou tam opravdu tři. Jo a ty posuvné dveře jsou fajn, ale myslím, že právě ony můžou za plechový zvukový projev.
progym
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od progym »

aczasa píše:Jo jo, taky me to napadlo.. ;-) Prodaval jsem ho za 70 a byl to 2.0 benzin.. :-) :-) :-)
V tvém případě to bylo Štepáne 70t USD, ne? :oha:
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To bych si pral...... Jo a budu v CR zase kolem konce Dubna a zacatku Kvetna... :-) Takze se koukej stavit na kafe nebo panaka v Lihomysli....
Back in Czech.
progym
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od progym »

Co se tak konečně přewstěhovat do nějakýho pořádnýho štatlu jako Brno nebo tak něco? :D
Vím jak to se mnou je....
Lihomyšl mám po cestě jen, když jedu za horolezcama do Pece
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
tipekdc
Člen Týmu

Příspěvek od tipekdc »

Tady na klubu jsem do inzerce koukal, ale asi pozdě mno. :(

Mazda 5 má třetí řadu sklopnou do podlahy, tam se sedačky nevyhazujou jako u Sharana atd. což je super. Jinak krom toho že jsem jí viděl jen na obrázku a naživo max. někde parkovat, tak toho víc nevím.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

No jo, to je tak vzdy.... Bud to vsichni prodavaji brzo nebo uz je pozde... :-) Nedelej si z toho hlavu... Pokud ti Audi jezdi, tak mas sanci, ze se neco objevi. Ja treba koupil Avensise druhy den po tom, co se objevil v nabidce.... A to jsem shanel uz asi 4 tydny.... Takze u toyot je to jen o cistem stesti a hledani.....

Jardo... Statl jako Brno....? No, mam tam dost prizni, ze bych se tam vyloupnul na par dni v tydnu.... Spise pak jen doladit termin na pivko.. :-)
Back in Czech.
progym
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od progym »

Štěpáne, zvládneš si udělat 2-3dny volna s výjezdem do kopců?
Plánuji si něco na duben, květen.....je to pro mě snažší něž přijet za tebou na 2hod do tvé rodné vísky.
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jasan... :-) dva tri se vejdou... :-) A na kopcich mam dostatecne zazemi,.. jak Krnose tak i Jeseniky, kdybys miril tam....
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Verso“