Schéma pojistek Avensis T25
Schéma pojistek Avensis T25
Zdravím Vás všechny. Prosím Vás členy o pomoc, potřeboval bych schéma pojistek? Na krytu pojistek sice schéma je, ale já sem na angličtinu blbej. Nemáte někdo schéma v češtině? Nebo aspoň poraďte která pojistka je na zpátečku a která na blinkry? Jinak výstražné jdou, ale blinkry na páčku nereagují. Jedná se o Avensis T25. Díky Tomáš.
Re: Schéma pojistek Avensis T25
co nejdrive zkusit nejaky Seeeerz? http://daja.t.sweb.cz//Avensis_popis_pojistek.pdf nebo tak neco?
Back in Czech.
Zase tema k nicemu... a taky google translate by asi dokazal kdeco prelozit.... Ach jo, kam ta lenost speje....
Back in Czech.
Díky za pomoc, pomohla mi.
Zeptal bych se ještě na pár věcí. Za prvé v po kolika kilometrech se u Avensis T25 2.0 D-4D 85 kw mění rozvody a palivový filtr? Další dotaz: mám r. v. 2003, najeto 184000 km, žhavící svíčky jsou nové NGK a stejně si myslím, že auto dlouze točí i při současných teplotách (auto stojí v noci v garáži). Řekl bych, že točí asi 2 - 4 vteřiny. Když motor naskočí tak má normální zvuk, nehádá se a jde na všechny hrnky pravidelně. Nevím zda je to normální, dříve jsem měl jen VW Golf 1.9 TD a Citroen Xsara 1.9D, nebyla to dobrá auta, tak jsem odešel k benzínu. Teď jsem si opět troufl na naftu, ale jen od Toyoty. Může mi někdo napsat zda je můj dotaz opodstatněný, nebo zda je delší startování běžné? Díky Tomáš.
Zeptal bych se ještě na pár věcí. Za prvé v po kolika kilometrech se u Avensis T25 2.0 D-4D 85 kw mění rozvody a palivový filtr? Další dotaz: mám r. v. 2003, najeto 184000 km, žhavící svíčky jsou nové NGK a stejně si myslím, že auto dlouze točí i při současných teplotách (auto stojí v noci v garáži). Řekl bych, že točí asi 2 - 4 vteřiny. Když motor naskočí tak má normální zvuk, nehádá se a jde na všechny hrnky pravidelně. Nevím zda je to normální, dříve jsem měl jen VW Golf 1.9 TD a Citroen Xsara 1.9D, nebyla to dobrá auta, tak jsem odešel k benzínu. Teď jsem si opět troufl na naftu, ale jen od Toyoty. Může mi někdo napsat zda je můj dotaz opodstatněný, nebo zda je delší startování běžné? Díky Tomáš.
Neni.... Musi startovat na tuknuti..... Takze prvni asi ten palivovy filtr..
Pak scv ventily...
)))

Back in Czech.
Startuješ normálně. CRD motor na brknutí nikdy nenastartuje.
Avensis kombi T25, 2,2D-CAT 130kw
Díky za odpověď, i tomu rýpalovi
. Uvidíme v zimě, snad to bude startovat. Kluci budu otravovat s dalším dotazem. Vedle náklonu světlometů je spínač na kterém je symbol vyhřívání, to je vyhřívání zrcátek nebo nějaká funkce extra topení vozidla? Dále vedle něj je spínač se symbolem myslím, že "TCS" (předpokládám, že je to kontrola trakce, něco jako ASR) co to je skutečně? A pak se mi rozsvítilo na budíkách přesně mezi nimi ve spodní části nápis TCS OF a vedle SCS. To je zase co?
Čtu tady, že ten odepisovatel z Litomyšle je docela šprýmař, nebo rejpal. Je mi to celkem jedno, hlavně když poradí. Kámo nemáš odkaz kde stáhnout uživatelský manuál? A ještě mi nikdo z vás nenapsal, kdy se mění rozvody. Díky všem, vím nechci toho málo, ale to jen proto, že chci aby můj Avensis dostával co má a kdy má.
Ahoj Tomáš.

Čtu tady, že ten odepisovatel z Litomyšle je docela šprýmař, nebo rejpal. Je mi to celkem jedno, hlavně když poradí. Kámo nemáš odkaz kde stáhnout uživatelský manuál? A ještě mi nikdo z vás nenapsal, kdy se mění rozvody. Díky všem, vím nechci toho málo, ale to jen proto, že chci aby můj Avensis dostával co má a kdy má.
Ahoj Tomáš.
Tak anglicky je manual na toyota.com...... nejake byvaly i na toyota.cz ,ale tam to asi nejak zrusili.... Jinak rozvody..... hmmm... ono to maretez, ze jo? Tak bych udelal kontrolu tak v 250k km.. pokud nic nenasvedcuje tomu, ze by byl volny (zvuk a tak)...... To tlacitko vyhrivani muze byt pridavny bufik s tim, ze pokud je motor studeny, tak ho to zahreje rychleji.... mel jsem to asi i na benzinovem aversu..... Ale jak moc je to ucinne.... nevim.... A TRC OFF to je bud to, ze jsi vyradil trakcni system - tlacitkem... nebo v kombinaci s VSC a dalsimi je to nejaka chyba a lepsi zkusit diagnostiku...
Back in Czech.
Díky za odpovědi. Mám za to, že 2.0 má klasické rozvody. K mému Avensisu mám fakturu z Toyoty, že byli měněn i se všemi kladkami. Mrknu na ten odkaz a seženu někoho s diagnostikou. Díky Tomáš.
Pojistky, kontrolky, tlačítka... k tomu všemu a i k dalším věcem je dobrý si nejdříve pročíst manuál... http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 12#p328912
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Tomáši,Tomáš S píše:Díky za odpověď, i tomu rýpalovi. Uvidíme v zimě, snad to bude startovat. Kluci budu otravovat s dalším dotazem. Vedle náklonu světlometů je spínač na kterém je symbol vyhřívání, to je vyhřívání zrcátek nebo nějaká funkce extra topení vozidla? Dále vedle něj je spínač se symbolem myslím, že "TCS" (předpokládám, že je to kontrola trakce, něco jako ASR) co to je skutečně? A pak se mi rozsvítilo na budíkách přesně mezi nimi ve spodní části nápis TCS OF a vedle SCS. To je zase co?
Ahoj Tomáš.
1. Manuál nejlepší je stáhnout si origoš manuál k Avensisu stačí tady hledat http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 090#261090 . Nebo mne můžeš pozvat do hospody a já ti rád po deseti pivech vše vysvětlím

2. Startování - startovalo mi to blbě, vyměnil jsem 2x žhavíka a je to lepší. Po 14ti denním stání v mrazech kolem -10 to startuje nejhůře napodruhé. Vložím klíček, žhavím, když zhasne otočím. Když do 3-4 vteřin nechytne, pustím, počkám několik vteřin a opakuji. Poté 100% běží.
3. Vyhřívání - je to vyhřívání motoru, ale nevím, jak to funguje. Po nastartování stačí zmáčknout. Někde tady někdo psal, že se z výfuku může valit bílý dým. Já to používám při teplotách +5 až mínus hodně. Subjektivně se motor rychleji zahřeje.
4. TRC a VSC Vehicle Stability Control TRC Traction Control System Jestli něco z toho svítí je něco buď hodně špatně a nebo ti jenom nesvítí nějaká žárovička

5. Rozvody určitě 90K jsou tam řemeny
Ještě nějaký dotaz?

Ahoj díky všem za rady a odpovědi. Nechal jsem to napíchnout na diagnostiku a zobrazila se závada na váze vzduchu. Váha v pořádku, problém byl v tom, že jsem jí odpojil když jsem hledal snímač zpátečky a při odpojení váhy jsem si zapnul klíček. Závady vymazány a je klid. Teď ještě někde získat ty manuály, abych věděl co k čemu je a bude to ok. Stejně časem zase s nějakým dotazem přijdu. Ještě jednou všem, všem vám přeji krásný den. Pokud bych zase mohl já někomu poradit z oblasti zákona o silniční dopravě tak rád poradím, jsem totiž dopravák.
Kluci jak dlouho Vám žhaví Avensis T25 2.0D-4D? Mě tak max 4 vteřiny. Díky.