Zásuvka OBD

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
cuhan
Navigátor

Zásuvka OBD

Příspěvek od cuhan »

Chci se zepta,jakou zásuvku obd má Celica t20 r.1997 a kde je umístěna,popřípadě foto,díky moc..
Volvo S60R 2.5T 20v AWD 255kw 500Nm minulost
Toyota Celica T 20 1.8i
Smart Fortwo 0,8cdi 30k
Mercedes W220 S500 Long 306K
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Zásuvka OBD

Příspěvek od libor12 »

Tvoje auto nemá ještě OBD konektor. Tvůj vuz je vybaven self diagnostikou pomocí blikavých kodů. Když otevřeš kapotu tak po levé straně na domku tlumiče je upevněná krabička s nápisem "diagnosis". Máš s vozem nějaký problém?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
cuhan
Navigátor

Příspěvek od cuhan »

Problém nemám ale včera jsem byl s jedním autem na STK a přede mnou tam byl starší mercedes a starší bmw a poslali ho domů protože se nemohli napíchnout kvůli jinačí zásuvce,obě dvě auta měly kulaté zástrčky a stk používá jen OBD ll a jelikož jedu za dva měsíce na stk tak jsem se chtěl ujistit co tam vlastně mám,kdybych měl auto doma tak se na to mrknu ale s autem jezdí dcera v Ostravě,příští týden tam jedu tak to omrknu,asi si koupím redukci..
http://www.easydiag.cz/TOYOTA-17-pin-re ... D2-d66.htm
Volvo S60R 2.5T 20v AWD 255kw 500Nm minulost
Toyota Celica T 20 1.8i
Smart Fortwo 0,8cdi 30k
Mercedes W220 S500 Long 306K
Bubaak
Navigátor

Příspěvek od Bubaak »

Já u své MR2 s tím měl taky problém, ale naštěstí je to rok 91, tak když jsem mu řekl kde mám diag. zásuvku a vzal si diagnostiku, tak jsem mu rovnou řekl: "co s tím chcete dělat, máte v tom osciloscop a multimetr? Pač OBD diagnostika vám bude k prdu, tohle se měří poctivě, každý snímač sám a celý průběh, manual s hodnotama jaký maj být mám doma. A prsty jsem mu ukazal tlošťku bible " Vykulil oči a řekl něco na způsob "co máte na mysli" tak jsem mu řekl že je to paštika z dob Favoritů, který ještě měli karburator a obd I, nedej bože OBD II ještě ani nikdo netušil... Řekl "hm tak to diagnostiku dělat asi nebudem"

Jinak http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2001-302
b) kontrola funkce řídicího systému motoru pomocí diagnostického zařízení v rozsahu a způsobem předepsaným výrobcem vozidla, u vozidla s palubním diagnostickým systémem EOBD nebo OBD kontrola funkce řídicího systému motoru, čtení paměti závad pomocí diagnostického zařízení v rozsahu a způsobem předepsaným výrobcem vozidla, nebo kontrola funkce palubního diagnostického systému EOBD nebo OBD v rozsahu a způsobem předepsaným v instrukcích ministerstva oznámených ve Věstníku dopravy,

Tak mu řekni že OBD, EOBD a podobný voloviny v tý době nebyly plošně nařízeny, a japonci si jeli svou....
Japonec až nakonec, to nejlepší nakonec..
Ale Citroen jezdí taky dobře :D
Toyota MR2 SW20 Rev.1 serie, zlatá série
Hug0
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hug0 »

Zajímalo by mě co by se stalo kdyby někdo OBD přepinoval a vyzkratoval jim diagnostiku :D

Taky bych docela rád věděl jakou diagnostiku k jakému vyčítání používají, protože se tím dá napáchat docela dost škod.

Těším se až bude nějakej chytrák behat okolo celici a hledat OBD zásuvku :D :D
Today:
KTM 625 SMC - for fun :)
BMW e46 coupe - daily fun :)
ex. Toyota Celica 2.0 GT st202 - sold :(
ex. Toyota Celica 2.0 GTi - burned :(
ex. Toyota Celica 1.6 STi - crashed :(

http://www.sportovnivozy.cz
destabilizator
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od destabilizator »

biscuit píše:a proc se do takovejch akci vubec poustej? omezej tim aspon dehto tuning?
To byl excuse pro celou tu kravovinu s novou technickou, ze budou cist readiness kody z ECU a zjisti, jestli mas vyndanej filtr pevnych castic, atd.
Je to mooc promysleny, jako vzdycky.
(¨ `v´ ¨)
.`·.¸.·´
¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·´ Toyota Celica T23 TS Lambo Style Door
You know you own Celica when you roll into lift and have to say to the passengers SORRY I CAN'T HEAR YOU OVER THE SOUND OF HOW AWESOME MY ENGINE IS.
Hug0
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hug0 »

biscuit píše:a proc se do takovejch akci vubec poustej? omezej tim aspon dehto tuning?
neomezej, bavil jsem se o tom se známým a prý nedokážou vyčíst změnu výkonu pokud vše funguje jak má. U novějších lze poznat váha vzduchu a vypnutý egr.
Na autech typu můj passat r.98 neobjeví nic. EGR ani KAT tam nenám, chyby nehází a emisema prošel na jedničku :D
Today:
KTM 625 SMC - for fun :)
BMW e46 coupe - daily fun :)
ex. Toyota Celica 2.0 GT st202 - sold :(
ex. Toyota Celica 2.0 GTi - burned :(
ex. Toyota Celica 1.6 STi - crashed :(

http://www.sportovnivozy.cz
Odpovědět

Zpět na „Celica“