LED žárovky a spol.

nová modelová řada - nástupce Corolly
cuba66
Manager Týmu

LED žárovky a spol.

Příspěvek od cuba66 »

Ahoj, dovolil jsem si založit nové téma týkající se pouze LED žárovek. Ve vláknu http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 68&t=35182 se to už ztrácelo a míchalo.

P.S.: Těm, kteří neví o čem by to tady mělo být, snad napoví odkaz: http://www.opplight.com/index.php?m=con ... =55&id=202
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Jimmi
Věčnej rejpal

Re: LED žárovky a spol.

Příspěvek od Jimmi »

A už je to schválený............?
Certifikát "China export" je asi zatím málo 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Jimmi píše:A už je to schválený............?
Certifikát "China export" je asi zatím málo 8)
No samozřejmě že není a nikdy nebude :-)

P.S.: Ale jako vždy záleží na tom jak a co montuješ, do jakých světel montuješ (otevřené paraboly, projektory) a jestli si za volantem při smyslech. Myslím tím, že pokud dáš do starýho Favorita HID výbojky případně LEDky, budeš na 100% oslňovat. Pokud dáš ale do Aurise s projektorovými světly ať už LED nebo HID, oslňovat nebudeš, pokud používáš naklápění světlometů tak jak máš a máš světla správně seřízená. Za dobu co jsem používal LED sadu 7 generace na mě bliknul jen jeden člověk, myslím ve staré Mazdě 626, světla měl žlutý jak petrolejky a bylo to na horizontu, kde na mě blikali i když jsem měl schválené žárovky H11 od General Electric se svítivostí +90% (což je samozřejmě jen marketing, tolik to nesvítí) a dokonce na mě blikají občas i když teď mám úplně standardní H11 od Helly.
Mimochodem, jak tak potkávám nová BMW a AUDI s LEDkovými světlomety, tak to tedy smaží do očí jako prase a to je to schválený.

P.P.S.: Co se týká možného postihu od Policie, samozřejmě ta možnost tu je, o tom žádná.
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Tak teď to tady můžeme hezky zaspamovat :D :D teď trochu k věci.....denska čajňan vyrazí éčko na cokoli, ale zž si to taky netroufnou...ze současných modelů zatím jediná sada s E homologační značkou je od firmy Bulletek, cena by ještě ušla (51 USd - 55 USD za sadu, ale prodávají jen přes 10 sad jako minimum, platba není možná přes paypal a komunikace nic moc s nimi - myslej si, že mají to nej na trhu a oni jsou nej manufaktura v Číně, takže jejich sadu jsem neobjednával. Teď testuji nejnovější model od firmy NSSC - totožné čipy s sedmou generací, jen se lépe instaluje v mém případě u H4 do reflektorů bez projektoru a ohnisko a lom světla mají totožný s origo žárovkou, to chválím, ale taky se jim nechtělo poslat mi moc jenom 2 sady na test. :D Jelikož je teď v Číně nový rok, tak můžeme očekávat v jarních měsících zase nějaký ten nový model, tak schválně co hezkého nachystají. Docela by nebylo špatné použít novější čipy Cree xhp70. Přikládám pár rychlofotek z rána a krátké video.

https://www.youtube.com/upload
Přílohy
rsz_wp_20160211_06_05_02_pro.jpg
(115.3 KiB) Staženo 3576 x
rsz_wp_20160211_06_04_07_pro.jpg
(101.53 KiB) Staženo 3576 x
rsz_wp_20160211_06_03_42_pro.jpg
(90.8 KiB) Staženo 3576 x
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

koukám :D tak ještě jednou :d nelíbili se jim autorská práva na hudbu, ach jo :D https://www.youtube.com/watch?v=bv4-D4kTdHw
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Koukal jsem na ten Bulletek. Je fakt, že tam mají čipy Luxeon Z ES, ale zase jen tři na každé straně. Což je stejný jako originál od Philipsu, u mně by to ale svítilo na prd. 7 generace se 4-my čipy na každé straně už je výrazně lepší, stejně ale mám pocit, že dosah je prostě kratší než u žárovky.

pro ts1990 - co testování sady 8 generace v projektorech? Zdálo se ti to lepší?

P.S.: U sedmé generace, jakmile bude trochu tepleji, začnu dělat pokusy, například mě zajímá, jak to bude svítit v projektoru, když tělo otočím o 90 stupňů a diody budou svítit do paraboly nahoru a dolů. Co to udělá s dosahem, oslněním atp.
Konečně mi přišla taky stativová redukce k držáku do auta, tak snad něco natočím.
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

ts1990 píše:Jelikož je teď v Číně nový rok, tak můžeme očekávat v jarních měsících zase nějaký ten nový model, tak schválně co hezkého nachystají. Docela by nebylo špatné použít novější čipy Cree xhp70.
No osobně by se mi líbilo, kdyby taky šli do diod s 5.000K, protože ty čipy existují, bílé světlo je to dostatečně, ale zlepšilo by to odrazivost, viditelnost v dešti atp..
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Test jsem udělal osmé generace na Aygu v projektorech a čekal jsem od toho víc - když mám tu samou generaci na Yardovi 3 pred FL v parabolách, tak svítí více a dost intenzivně a presto neoslňují. Do parabol se dají použit maximálně 3 diody Z ES na každé straně, jinak to světlo leze z paraboly a nepříjemně oslňují - což se mi stávalo třeba u té sady sedmé generace - takhle má o čip míň a světlo je na úrovni klasické žárovky a ještě vytváří pěknou linku. V Pondělí za mnou jelo nové Mondeo s originál LED, z dálky jak se občas zhoupnul trochu nepříjemně oslňoval, ale barevně na zlomu to šlo až do fialova. Nechal jsem ho předjet, pro porovnání svítivostí na potkávačky a čekal jsem zázrak a nic - trochu lépe svítit po stranách, ale střed slabej..svítivost na potkávací shodná, na dálkový samozřejmě u Mondea víc, což mě jen utvrzuje, že stále výkon origo LEd světel není na vysoké úrovni. Dálkové moc nevyužiju - sotva je pustím, hned se vynoří někdo v protisměru :D
Někdo mi nedávno říkal, že u novýho Passatu dávají do těch nižších výbav LEDky do klasického reflektoru a já si říkal, že jsem už takhle potkal asi 6 passatů a bylo mi divný, že by výrobce nepoužíval projektory, ale asi to dělají i origo :D Jsou samozřejmě i jiné teploty - 4300 K, 5000 K, ale 99 % valej ty 6000 - 6500 K. U nás v Litoměřicích denně cestou do práce potkávám Renault Kadjar taky s origo LED, ale tam mě to připadá barevně víc jak 6000 K...pěkný sice na vzhled, ale pak na silnici toho moc nevidíš. Rád bych ale někdy porovnal s origo LED - nevím ale zatím o nikom, kdo by měl aspoň Aurise s LED tady v okolí.
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

ts1990 píše:Rád bych ale někdy porovnal s origo LED - nevím ale zatím o nikom, kdo by měl aspoň Aurise s LED tady v okolí.
Já mám slíbenou na půjčení novou Astru K právě s těma jejich LED matrix světlama nebo jak tomu říkají. Kluky ze servisu to zajímá jak budu posuzovat proti neorigo sadě 7 generace. Jenže pořád nemám čas, případně je hnusně, ale jakmile se mi to poštěstí, určitě to i natočím. Měl bych to auto mít na celý víkend, ale fakt čekám na teplo :-)

Jinak co se týká projektorů - mně taky připadá, že 7 generace svítí v projektorech méně než obyčejná žárovka, ale je to hrozně subjektivní. Určitě svítí parádně do stran, před autem je určitě plocha osvětlená intenzivněji, ale dál jako by se světlo ztrácelo. Manželka ale třeba říká, že to svítí víc. Já to zatím vyndal, ale jen kvůli problémům se sněhem, přes léto tam dám ostřik, použiju trysky z první Mazdy 6.
Chtěl bych ještě zkusit otočit diody jak jsem psal, čistě jen pro zajímavost. A pak možná zkusit 8 generaci. A pokud nebudu spokojenej, tak dám ty LEDky do mlhovek, tam svícení do stran bude k užitku, otázkou je ta barva spektra. A myslím, že by 8 generace byla dobrá i do dálkovejch otevřenejch parabol.
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Tak to bych si za Tebou udelal vylet pro zive porovnani s tim, co ted mam na aute. Na potkavacky mi neprijde, ze by zrovna to svitilo nejak rxtra, jen kdyz se zacnou rozsvecovat ty pomocny ledky, pak to vypada super.
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

Pokud diody nesvítí do boku, ale nahoru a dolu ,tak projektor svítí málo do stran a více do dálky.Mám osobně vyzkoušeno.Nakonec se mi podařilo strhnou zajišťovací červíky a musel jsem zajištění přezávitovat na větší průměr.Ideální by bylo,kdyby diody byly ze 4 stran.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Standa50 píše:Pokud diody nesvítí do boku, ale nahoru a dolu ,tak projektor svítí málo do stran a více do dálky.Mám osobně vyzkoušeno.Nakonec se mi podařilo strhnou zajišťovací červíky a musel jsem zajištění přezávitovat na větší průměr.Ideální by bylo,kdyby diody byly ze 4 stran.
Jj, přesně to jsem si myslel.

Mimochodem, všimli jste si, že na projektoru je výrazně vidět jak jsou umístěny diody? Prostě takové dvě svislé "čárky" světla v čočce, jak to "kreslí". Koukal jsem do zrcátka když za mnou jel nový Passat s LED. Má v každém světle dva moduly a jeden má tyhle "čárky" světla svisle (jako máme my) a druhý modul vodorovně. Prostě asi mají podobně konstruovaný zdroj světla, ale díky malému dosahu při umístění diod svisle přidali další modul s vodorovným umístěním.

P.S.: Snad se dočkáme diod i nahoře a dole doufám dřív, než v generaci 15 :-)
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Taky doufám, že s něčím přijdou po novým roce u nich :D jinak passat má dvě varianty s LEd a to levnější v reflektoru a druhou dražši´í s dvěma projektory :D
Sváteční_řidič
Člen Týmu

Příspěvek od Sváteční_řidič »

ts1990: Ahoj! Prosím tebe, chci na své auto koupit NSSC LED 5S H4, je vůbec nějaká možnost si pořídit jednu sadu a ne deset? Předem díky za odpověď!
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Ahoj, mohu sehnat, ozvi se mi na mail: 6u94343@gmail.com a dohodneme se. Vcera jsem je v noci dosteloval a svitej perfektne. V tydnu mam dohodnuto porovnani s passatem B8 original led, tak jsem zvedavej. Jinak tato sada od nssc je vhodna pouze do reflektorovych svetel.
Odpovědět

Zpět na „Auris“