1azfe výměna mikrořemene a napínáku

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
pantom
Člen Týmu

1azfe výměna mikrořemene a napínáku

Příspěvek od pantom »

K výměně jsem se rozhodl, protože napínák byl již nefunkční a řemen vytáhaný , projevovalo se to plechovým drnčením při volnoběhu a otočením volantu, kdy zabral posilovač a rozvibroval se řemen.
Motor 1azfe s klimatizací má řemen 7pk1933.
Pozor napínák řemene je hydraulický a k výměně řemene,nebo napínáku je potřeba stahovák! Bez něj nemáte šanci řemen nasadit !!
Sám jsem na tom strávil celý den, než jsem vyrobil potřebný nastroj, potom je to otázka pár minut.
Přikládám foto, jak napínáku, tak vyrobeného stahováku.
Přílohy
PhotoGrid_1454113557816-1.jpg
(56.65 KiB) Staženo 1338 x
Rav4, 2.0 vvti ,2004
aczasa
Věčnej rejpal

Re: 1azfe výměna mikrořemene a napínáku

Příspěvek od aczasa »

Ale ne... opravdu? Jses si jist, ze jsi to udelal spravne?
Back in Czech.
pantom
Člen Týmu

Příspěvek od pantom »

aczasa píše:Ale ne... opravdu? Jses si jist, ze jsi to udelal spravne?
Jestli víš že ne, tak mě klidně oprav-pouč. Rád si nechám poradit a určitě nebudu sám. I v "pokročilém"věku se musím pořád učit :-)
Vadný napínák šel ven vpohodě, tak mě nenapadlo, že bude problém tam dostat nový a jiným způsobem jsem to tam dostat nedokázal.
Ptal jsem se v servise (ne toyota-tam to mám přes 30 km) a tam mi poradit nedokázali, tak jsem to musel nějak vymyslet,...... zde jsem téma také nenašel, proto jsem to také napsal, kdyby to mohl někdo potřeboval. Jestli to mám špatné, tak mě prosím oprav. díky
Rav4, 2.0 vvti ,2004
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

V pohode, u me ucel sveti prostredky, takze jsi to tam dostal a to je dobre. :-)
Back in Czech.
pantom
Člen Týmu

Příspěvek od pantom »

Nebylo by špatné, kdyby se zde na fóru udělala sekce Návody a tam by klidně mohli ti povolaní-kteří vědí co a jak napsat příspěvky.
přece jen si nějaké věci člověk dokáže udělat sám a návod od znalého by se jistě hodil.
Ona i první výměna žárovky mi dala zabrat.
Rav4, 2.0 vvti ,2004
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Stahovák není nutný, na páce napínáku je sestihran pro osazení klíčem ( nebo Gola + trhák ) .Lidi si často stěžují že to nejde ale chce to grif, ona na to síla není třeba, je jen třeba vytrvat, čím více zabíráte, tím vetší klade odpor, takže grif je v tom s eo klíč opřít nejakou konstatní siloua čekat, po chvilce si všimnete, že se napínák hýbá, zachovat stejnou sílu a vydržet, potom lze řemen vymenit jen tím že zatlačíte jendou rukou na klíč ( tuším 19tka ) a druhou přehodíte řemen,...
pantom
Člen Týmu

Příspěvek od pantom »

njn pravda.....když jsem to potřeboval vědět, tak jsem info nikde nedokázal najít a když už mám hotovo, tak to najednou všude vidím :biggrin:
zrovna včera jsem na to narazil na youtube....a vypadá to fakt jednoduše, jen když to člověk neví, tak musí improvizovat.
Prostě se pořád musíme učit. :bigups: si vzpomínám na školní léta a ten veliký slogan- učit se, učit se..joo tehdy byli auta jednoduché stroje .
Rav4, 2.0 vvti ,2004
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“