Diagnostika
-
- Člen Týmu
Diagnostika
Zdravím, musel jsem se zaregistrovat, protože si už nevím rady. Mám problém se svou Toyotou Verso 2011 Diesel 93 Kw. Neustále jezdím do autorizovaného servisu, vyměňují součástky a nesnaží se moc "odborně" najít příčinu mého problému. Mám takový problém, že po zahřátí motoru na optimální teplotu (zhasne modrá kontrolka na palubovce) se mi při konstantní jízdě (90 km/h, tempomat) začne kouřit z výfuku modrobílý kouř. Podotýkám, že mám vyměněn EGR ventil, vyčištěné kompletní sání motoru, nový DPF, chladící kapalinu bez oleje, olej mi to nežere
. Už si opravdu nevím rady a touto formou bych chtěl sehnat někoho, kdo má diagnostiku s ukládáním a prověřit auto během jízdy a vše kontrolovat. Bavil jsem se se svým mechanikem, který ovšem nemá diagnostiku, že bude nejspíše špatné nějaké čidlo před nebo po DPF, protože to svědčí na špatné spalování nafty - zřejmě, že je dávkována do DPF, ale je tam nízká teplota, tudíž neshoří a kouří... Vstřiky jsem nekontroloval, ale myslím si, že jsou v pořádku. Auto jede bez škubání, starty v mrazech bez problémů... Já už fakt nevím. Prosím, poraďte mi co mám dělat. Děkuji moc...

Re: Diagnostika
Ahoj, pokud bys byl nekde ze zap. Cech, mam Delphi DS150E, ma i zapis na SD pri provozu. Bohuzel ale nepomuzu s analytikou udaju, to uz by musel nekdo, kdo tomu rozumi (to ja nejsem, mam diagnostiku na 'zakladni pouzivani' :] ..).
Toyota Corolla Verso 2.2 D-4D Sol 100kW, 12/2007
-
- Člen Týmu
@Spachal: Ahoj, díky moc. Jsem ze Severní Moravy - okres Nový Jičín
. Omlouvám se, že nemám vyplněn profil, ale prostě bezmocnost mě dohnala se zaregistrovat na toto forum a zkusit najít nějakou osobu, která by mi pomohla. Nemám problém za někým dojet, ale přes celou republiku asi ne... Ale i tak, díky.

-
- Člen Týmu
Já vůbec nevím. Zkouším tady na někoho sehnat kontakt, který by mi auto prověřil přes diagnostiku a třeba najdeme příčinu. Už mě prostě nebaví měnit věci ve značkovém servisu stylem pokus/omyl.... Nejde mi prostě do hlavy, proč to začne po zahřátí kouřit... Na rovinu říkám, nejsem znalec oprav aut, takže se bohužel musím spoléhat na nějakého mechanika...
Vyhoda autorizovaneho servisu je v tom, ze ma prave tu diagnostiku.
Jinak zkus jiny autorizovany nebo nedavne "zneautorizovany" servis. Neni to jen o technice, je to o ruce a hlave, ktera tu techniku pouziva.... Neco v Ostrave nebo tak nebo mozna kuknout do Polski na servis.. .treba neco najdou...

Back in Czech.
-
- Člen Týmu
U nedavno "zneautorizovaného" servisu jsem právě byl a když jsem chtěl zjistit příčinu přes diagnostiku, tak se vymlouvali, že ví čím to je a když jsem jim řekl své podněty co jsem si tady přečetl, tak mi řekli, ať to vůbec nečtu, že jsou to plky... takže asi tak... To samé, když jsem chtěl ověřit funkčnost čidel na u a na DPF, tak řekli, že se to nemění...
Tak to je jak rikam... spatny servis..... Nebo presneji s tebou nechteji nic udelat....
Musis proste jinam...

Back in Czech.
- Rolling Dog
- Řidič
ked som mal este Fabiu, tak pomahalo nabonzovat autorizovany servis matke do Boleslavi,
oni zdrbali servis, ze neopravuje, ale len tipuje co by este mohli vymenit. servis sa mi potom
priplazil po kolenach, aby som laskavo pristavil vozidlo a drbali s a s tym az sa to podarilo opravit.
plus nasledoval telefonat, ci som spokojny...atd. treba sa dozadovat svojich prav, aj ked je to niekedy tazke. drzim palce.
oni zdrbali servis, ze neopravuje, ale len tipuje co by este mohli vymenit. servis sa mi potom
priplazil po kolenach, aby som laskavo pristavil vozidlo a drbali s a s tym az sa to podarilo opravit.
plus nasledoval telefonat, ci som spokojny...atd. treba sa dozadovat svojich prav, aj ked je to niekedy tazke. drzim palce.
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
Řeším od včera stejný problém s kouřením...
Předem dík za info, jestli se to podařilo odstranit
Předem dík za info, jestli se to podařilo odstranit

V TrendCaru ti neporadili?Davosek1982 píše:Já vůbec nevím. Zkouším tady na někoho sehnat kontakt, který by mi auto prověřil přes diagnostiku a třeba najdeme příčinu. Už mě prostě nebaví měnit věci ve značkovém servisu stylem pokus/omyl.... Nejde mi prostě do hlavy, proč to začne po zahřátí kouřit... Na rovinu říkám, nejsem znalec oprav aut, takže se bohužel musím spoléhat na nějakého mechanika...
Dobrou zkušenost sice s jiným autem mám u Jahna na Prchalově.
AUR 10, OCT II, VER 13

-
- Člen Týmu
O Trendcaru nechci už nic slyšet, je to právě ten servis. Zklamali mě, protože jsme u nich nějaké auta kupovali a přístup, že je to asi ono a pak ne a že nemám číst nesmysly na fórech a vidí, že se jim to nepodařilo vyřešit, tak neprovedou test s nahrávací diagnostikou... mazec. Jdu do Ostravy a hned po telefoně mi řekli, že se jisté věci nastavení dělají jinak... tak uvidíme...
Uvidíš sám. Neví jak na tom jsou mechanici v AUTOBOND. Třeba při tom množství aut co se jim tam protočí budou vědět víc. No pořad si nejsem jisty že to musí jít vidět na diagnostice. Mechanický problém tam jít vidět nemusí, ale také může. Jinak pokud jsi někde poblíž NJ tak jak již jsem zmínil u Přibora na Prchalově je BOSCH servis Jahn. Také mi tam, odhalili problém na benzinovem Oplu s kterým si nevěděl rady značkový servis v Olomouci, ani jiný servis v NJ. A ne jenom mě.
AUR 10, OCT II, VER 13

-
- Člen Týmu
Dnes jsem měl auto v AUTOBONDU, auto zatím nekouří...
chci si být jistý, že je to vyřešeno... dejte mi pár dní... dám vědět 

-
- Člen Týmu
Zdravím Vás, rád bych se s Vámi podělil o další dojmy. Naposled, jak jsem by s problémem v AUTOBOND, přehráli mi verzi v řídící jednotce na novější, ale auto kouřilo pořád. Volal jsem jim tedy za dva týdny, že tento problém mám pořád, ale přiznal jsem jim, že mám vyměněný DPF za neoriginál. Měl jsem strach, jak budou reagovat, ale bohužel to byla příčina toho problému. Navíc mi říkali, že se jim vrátila nějaká jejich diagnostická špička z nemocenské, tak auto dali jemu na starost. Abych to nezdržoval, chyba byla v tom, že neoriginální DPF nekomunikoval (neposílal zpětnou vazbu) s řídící jednotkou a museli mi všechny hodnoty (průtoky) ohledně nového filtru znovu nakonfigurovat, upravit a zkalibrovat na objem nového filtru (je menší). Ujeli asi 100 km z autem mezi OV a FM, pořádně vypálili DPF a musím říct, že jak jsem včera jel od nich, žádný problém. Auto vůbec nekouřilo, prostě paráda a když jsem zastavil, tak už ani výfukové plyny nebyly cítit nespálenou naftou jako předtím. Jejich přístup je opravdu výborný a kdybych měl prý s tím ještě nějaký problém, nemám váhat a znovu přijet k nim a podívají se na to. Tento servis mohu opravdu doporučit! Vím, že je to první den, co to mám "opraveno", ale pocit z toho výborný. Nechám tomu nějaký čas a pak dám vědět jestli je to opravdu OK.