Ahoj,
chtěl jsem se zeptat jestli se někdo z vás nesetkal s tímto chováním. Pokud mám zapnutou klimatizaci na AUTO tak mám na volnoběh otáčky kolem 1300, jakmile klimu vypnu jsou otáčky normální kolem 700. Nevíte náhodou někdo čím by to mohlo být? Mám Aurise 2.0 už skoro rok a projevuje se poslední měsíc.
Dík za každý tip.
Zvýšené otáčky při klimatizaci na AUTO
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Re: Zvýšené otáčky při klimatizaci na AUTO
Neni to tim, ze je venku zhruba mesic zima? 
Bezna vec, pusteny kompresor klimy navic.

Bezna vec, pusteny kompresor klimy navic.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Re: Zvýšené otáčky při klimatizaci na AUTO
Běžná věc v zimě, Auris si pomáhá zvýšením otáček pokud je venku teplota nižší než 0°C a je požadavek na vytápění a motor ještě není dostatečně zahřátý (prostě běží větrák topení, jedno jestli je spuštěná funkce AUTO, nebo jsou například klapky nastaveny ručně a AUTO nesvítí). Nijak to nesouvisí se zapnutím nebo vypnutím kompresoru klimatizace (navíc pod cca 0°C se kompresor klimatizace ani nespouští).Petr1988 píše:Ahoj,
chtěl jsem se zeptat jestli se někdo z vás nesetkal s tímto chováním. Pokud mám zapnutou klimatizaci na AUTO tak mám na volnoběh otáčky kolem 1300, jakmile klimu vypnu jsou otáčky normální kolem 700. Nevíte náhodou někdo čím by to mohlo být? Mám Aurise 2.0 už skoro rok a projevuje se poslední měsíc.
Dík za každý tip.
Teď když je ráno mínus 10°C tak mi to dokonce dělá to, že mi to zvýší otáčky, ale potom se ohřeje motor, otáčky se vrátí do normálu. Jenže pak otevře termostat, teplota motoru zase o trochu klesne a zase to otáčky zvýší.
Mám 2.0 D4-D a u mně to tedy má běžně 800 otáček a zvyšuje to na 1200 otáček.
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>