Ahoj,
Připadám si jako úplnej d***l, ale prostě jsem nepřišel nato jak vyměnit žárovku v předním světle.
Může mi prosím někdo poradit jak vyměnit-uvolnit žárovky v předních světlech rok 2004? je to součástí hl.světlometu pod blinkrem. Sotva tam dostanu ruku a vidět tam také není.
poprvé po 5ti letech potřebují vyměnit žárovku-v obrysovych světlech, ale nepřišel jsem na to,jak se má vymontovat.
Zkoušel jsem i hlavní světlo a také jsem mi to nešlo-nechci něco ulomit, tak se radši zeptám.
Díky
jak vyměnit žárovku v předním světlometu rv.2004
jak vyměnit žárovku v předním světlometu rv.2004
Naposledy upravil(a) pantom dne sob 16.01.2016, 18:58, celkem upraveno 2 x.
Rav4, 2.0 vvti ,2004
Re: jak vyměnit žárovku
Otoč kolesom do strany, odmontuj trochu podblatník ,a si tam
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Lexus RX400h,rv.2008
Lexus RX400h,rv.2008
Mám 2006 rok výroby a zrovna dnes jsem to řešil, protože mi zbyly dvě fungl nové H7 Philips Color Vision Green. Bohužel kRafka má H11. Tedy celkem 3 ks výborně svítících žárovek mi jsou ....víte k čemu. No a jak se vyměňuje žárovka? Dle návodu jsem krásně vyndal jednu - je to na bajonetu - tedy otočit a vytáhnout. Jednoduché a přes špatný přístup docela snadné vyměnit. A když už zde píšu - JAKÉ ŽÁROVKY POUŽÍVÁTE DO RAVKY VY??? PROSÍM O TYP NA NĚJAKÉ SLUŠNĚ SVÍTÍCÍ, PROTOŽE MOJE MINULÉ AUTO - DACIE DUSTER - SVÍTILO MNOHEM LÉPE POTKÁVAČKAMA...
Rav4, 2,0 VVTi, 2006
díky za info.
připadám si jako amatér-ptát se jak měnit žárovku!!
zatím jsem na každém voze bez problémů všechen spotřební materiál vyměnil bez porady, ale tady jsem narazil .
ono jde i o hlavní žárovku.......jsou na tom nějaké zámky? ....musí se otočit...nebo jen táhnout ?
auto máme 5ty rok a toto je první žárovka na výměnu a vím,že je to asi ostuda, ale fakt nevím co za typ tam je. Jak se si toho světla dostanu, tak kouknu na typ .
připadám si jako amatér-ptát se jak měnit žárovku!!
zatím jsem na každém voze bez problémů všechen spotřební materiál vyměnil bez porady, ale tady jsem narazil .
ono jde i o hlavní žárovku.......jsou na tom nějaké zámky? ....musí se otočit...nebo jen táhnout ?
auto máme 5ty rok a toto je první žárovka na výměnu a vím,že je to asi ostuda, ale fakt nevím co za typ tam je. Jak se si toho světla dostanu, tak kouknu na typ .
Rav4, 2.0 vvti ,2004
Re: jak vyměnit žárovku v předním světlometu rv.2004
Na H4 je gumená krytka a pod ňou klasická drotena strunka
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Lexus RX400h,rv.2008
Lexus RX400h,rv.2008
Re: jak vyměnit žárovku v předním světlometu rv.2004
ahoj a díky za rady.
žárovka vyměněna a vše ok.
ještě nějaké info, kdyby někdo potřeboval:
ročník 2004
hlavní světlomety H4
blinkr 12v21w - WY21W /oranžová
obrysové 12v5w - W5W
Všiml jsem si,že na plastové části světlometu jsou typy žárovek velice čitelně uvedené.
Opravdu je nutné při výměně žárovky v obrysovém světle odmontovat-uvolnit podblatník a tudy k žárovce, protože od motoru nejde strčit ruka, jedině snad ženská, nebo dětská , potom jen pootocit doleva a je venku.
Ještě jsem zjistil, že abych mohl vyměnit žárovku H4 na pravém světle, tak jsem musel z nedostatku místa odpojit kabel (nejsem si jistý, snad ABS ), ale možná mám velkou ruku a jak psal kolega výše je pod gumovou krytkou klasická pružinka, ale vše jde rychle.
žárovka vyměněna a vše ok.
ještě nějaké info, kdyby někdo potřeboval:
ročník 2004
hlavní světlomety H4
blinkr 12v21w - WY21W /oranžová
obrysové 12v5w - W5W
Všiml jsem si,že na plastové části světlometu jsou typy žárovek velice čitelně uvedené.
Opravdu je nutné při výměně žárovky v obrysovém světle odmontovat-uvolnit podblatník a tudy k žárovce, protože od motoru nejde strčit ruka, jedině snad ženská, nebo dětská , potom jen pootocit doleva a je venku.
Ještě jsem zjistil, že abych mohl vyměnit žárovku H4 na pravém světle, tak jsem musel z nedostatku místa odpojit kabel (nejsem si jistý, snad ABS ), ale možná mám velkou ruku a jak psal kolega výše je pod gumovou krytkou klasická pružinka, ale vše jde rychle.
Rav4, 2.0 vvti ,2004