Rád bych výhledově (horizont 8 měsíců) koupil 7místné auto. Po nekonečném hledání i návštěvě u prodejce jsem dá se říci na 95% rozhodnutý právě pro Toyotu Verso. Vzhledem k tomu, že z prvního manželství mám dvě děti, v současném máme jedno a čekáme druhé, už nám klasické kombi nestačí. Ale rovnou k věci. Mým snem je spolehlivý automat, tj. nové Verso 1.8 Multidrive S. Cenu nového jistě všichni znáte, při velkém štěstí se dostanu na 500 000,- a výše. Musel bych si tedy nějaké finance připůjčit (cca 100 - 150 tisíc). Druhá varianta je, že koupím skutečně "levné" Verso, které potřebuji aby mi bez nějakých velkých oprav vydrželo cca 4-5 let, pak jsem schopen jít do nového. V mezidobí mohu investovat peníze do bydlení. Nebo to otočit. Zcela se vyždímat, koupit nové a bydlení dořešit až za těch 4-5 let. Spíše se tedy ptám, jestli za cenu 100 - max. 150 tisíc se dá pořídit 7místné kvalitní Verso (kdyby s automatem, budu rád), které mi těch 5let vydrží nebo spíše radíte jít do nového a auto neřešit min. 10let

S tím tedy jsou spojené mé pochybnosti typu:
1. Jaký ročník Versa vybrat
2. Chci benzín spíše výkonnější 1.8 - jaké má "problémy" v jakých letech?
3. Je starý automat "dobrý"?
4. Jaké investice mne čekají - předpokládám olej v motoru a olej v převodovce, možná gumy, brzdy - ceny?
5. Co servisy v západních čechách, jít do autorizovaného nebo nějakého šikovného servisáka na toyotu - jsou nějaké tipy?
6. Jde do 5místné toyoty přidat třetí řadu sedadel? Dle vyjádření jednoho servisu ne.
Děkuji předem za Váš čas i trpělivé odpovědi.
S pozdravem Zdeněk.