Yaris 1.4 d4d 2004 chcípá

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
stormPegas
Člen Týmu

Yaris 1.4 d4d 2004 chcípá

Příspěvek od stormPegas »

Dobrý den, přátelé Toyoťáci,
v poslední době výše zmíněný vůz chcípá při jízdě... Děje se to v podstatě náhodně, ale prakticky vždy se zahřátým motorem a při vyšším zatížení (řádově nad 90%). Po výměně dvou vstřikovačů je to o něco lepší, ale na delší trase (cca 200 Km) to opět udělalo. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nevíte, čím by to mohlo být? V příloze je chyba, která se při posledním "chcípnutí" vyskytla (P1229).

Moc děkuji za každou konstruktivní odpověď, opravdu byste mi moc pomohli, kdybyste někdo věděli, čím to je... Je na prd mít takové fajn autíčko s malou spotřebou a bát se s ním jezdit delší trasy...
diag_TYT_yaris2.jpg
Diagnostika
(34.08 KiB) Staženo 1044 x
Fidla
Člen Týmu

Re: Yaris 1.4 d4d 2004 chcípá

Příspěvek od Fidla »

Zřejmě budeš muset vyměnit palivový filtr https://www.youtube.com/watch?v=OyyZKztY86w
rezance
Člen Týmu

Příspěvek od rezance »

Mne to tiez robilo na diesely, hlavne v zime, stacilo vymenit palivovy filter a bolo ok, tusim ze v zime je NAFTA hustejsia a palivovy filter ak je spinavy tak ju neprepusti
stormPegas
Člen Týmu

Příspěvek od stormPegas »

Palivový filtr jsem vymněnil jako první... Teď už jsou vyměněné i ty dva střiky... Zase to nechtělo vůbec naskočit, taťka to zase rozdělal, vyčistil a teď to tedy jezdí no.... Jak je tam ta kulička v kuličkovém ventilu a ta už není tak úplně kulatá a jak se posune a nezavře/neotevře úplně, tak to pak zdechne/nenastartuje... Na ho*no celý common rail... :D
Každopádně díky moc za odpovědi :)
Camry 2.0 GLi Kombi 1988
Odpovědět

Zpět na „Yaris“