Corolla E11 1.3 - rozvody

vše ohledně modelové řady Corolla
SirIndy
Člen Týmu

Corolla E11 1.3 - rozvody

Příspěvek od SirIndy »

Ahoj,
docetl jsem se, ze rozvodovy remen se ma u moji Corolly menit kazdych 6 let nebo 90000km. Muj je tam uz 7 let ale pouze 43000km. Ma cenu ho vymenit? Mate nekdo zkusenost s tim, ze by remen u tohohle motoru bez predchozich varovnych signalu prasknul?
Predem dik za odpovedi.
PerryCZ
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Corolla E11 1.3 - rozvody

Příspěvek od PerryCZ »

SirIndy píše:Ahoj,
docetl jsem se, ze rozvodovy remen se ma u moji Corolly menit kazdych 6 let nebo 90000km. Muj je tam uz 7 let ale pouze 43000km. Ma cenu ho vymenit? Mate nekdo zkusenost s tim, ze by remen u tohohle motoru bez predchozich varovnych signalu prasknul?
Predem dik za odpovedi.
u kazdeho auta(remenu, znacky atd.) plati max 5let.
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
SirIndy
Člen Týmu

Příspěvek od SirIndy »

PerryCZ píše:
SirIndy píše:Ahoj,
Predem dik za odpovedi.
u kazdeho auta(remenu, znacky atd.) plati max 5let.
A co napinaci kladka, vodici kladka a vodni pumpa, ty vydrzi vice nebo by se mely menit zaroven s remenem?
SirIndy
Člen Týmu

Příspěvek od SirIndy »

biscuit píše:meni se vse, vcetne pumpy. lidi kteri setri by meli provozovat jen trikolky a kolobezky, tam je udrzba temer nulova.
:D

samozrejme je to tvoje rozhodnuti.
Tak kdyby to bylo auto s vysokou hodnotou nebo bych si ho planoval dlouho nechavat tak to bez vahani necham vse udelat, ale je to auto o hodnote okolo 20 tis., ktere asi do roka vymenim, takze nasypat do neho 10 tis. za rozvody mi neprijde jako prilis ekonomicka investice.
SirIndy
Člen Týmu

Příspěvek od SirIndy »

biscuit píše:tak kdyz to mas nastaveny pres "hodnoty", ktere zastupuje zejmena trzni hodnota vozu, tak to je potom jasne. to ty rozvody nemen vubec ;-)
hele nechci s tebou valcit, ale me se proste tenhle spotrebni pristup k autu hnusi a dvakrat vic, kdyz se jedna o toyotu... ver mi, ze ta corolla si to nezaslouzi.
Kdyby to bylo neco, co se negativne projevuje, tak to hned vyresim. Ale u tohohle verim, ze ty rozvody vydrzi mnohem vic nez 43000km a ten rok s tim v pohode odjezdim - origo rozvody tam nejspis podle servisni knizky a faktur byly 9 let a 165000km - potom v nich zacalo rachtat a auto slo do servisu. Asi jsem timhle ovlivnen - kdybych se tu naopak docetl, ze nekomu znenadani remen prasknul a potkal se mu motor, tak se budu naopak priklanet k vymene.
SirIndy
Člen Týmu

Příspěvek od SirIndy »

biscuit píše:jo a deset za rozvody... napis idahovi tady z fora, at se dozvis kolik stoji rozvody na tvou rollku se vsim vsudy ;-)
A prodava origo dily nebo druhovyrobu? Ted jsem nasel druhovyrobovou rozvodovou sadu pouze za 1000,- a vodni pumpu za 500,- coz je fakt masivni rozdil oproti souctu dilu od Toyoty okolo 6000,- a to bych to doho v klidu dal. Da se verit znackam MEYLE, INA, FEBI BILSTEIN, RUVILLE nebo SNR?
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Co všichni blbnete s tím čerpadlem? To na rozvoďáku není :idea:
Jestli má opravdu jen 43 tisíc, tak bych se toho nebál. Ale znáš to, radit Ti to nemůžu, páč pak bys to hodil na mě 8)
Rozhodně bych začal vizuální kontrolou.
Jinak se zeptej Zvadyho, jak měl staré rozvody na Camry.
A mě se neptej, musel bych se taky přiznat, a to se mi zrovna nechce :oops:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
SirIndy
Člen Týmu

Příspěvek od SirIndy »

Mas pravdu, ted na to koukam a pumpa je na klinovem remenu.
Zase kdyz uz to hodim do servisu, tak je asi blbost to nechat jen zkontrolovat, pokud je sada za 1000,- a uz to bude rozdelane, tak je lepsi to rovnou vymenit.
Co jsem ted koukal do predepsanych vymen v servisni knizce, tak tam o rozvodech neni ani zminka. Proto to asi nechali dojit az na konec zivotnosti po 9 letech a 165000km.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Vizuální kontrolou jsem určitě nemyslel servis 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Tak jako zrovna u vodní pumpy pokud nesákne, nevydává nějaké skřípavé zvuky a chladí to, tak bych na ní nesahal. Když, tak vyměň chladicí kapalinu. Když mi na Celice měnil servisák vodní pumpu, tak ta nová chcala víc než ta původní. Samozřejmě to byl šmejd z výroby s prasklinou v těle a reklamovala se a je tam teď nová pumpa v dobrém stavu co neteče. Ale chci tím říct, že když někde není problém, tak ho nevyráběj. U řemenu bych se koukal po tom jestli guma vykazuje nějaké známky zpuchření / ztvrdnutí. Ale u řemenu bych postupoval tak, že při sebemenší pochybnosti vyměnit.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
SirIndy
Člen Týmu

Příspěvek od SirIndy »

Jimmi píše:Vizuální kontrolou jsem určitě nemyslel servis 8)
Kdyz ja si na tak dulezitou vec, jako jsou rozvody sam netroufnu. Btw az ted jsem si vsiml, ze mas stejny motor, v tom pripade muzes prosim prozradit, jak dlouho tam ty rozvody mas? :)
SirIndy
Člen Týmu

Příspěvek od SirIndy »

Myfune píše:Tak jako zrovna u vodní pumpy pokud nesákne, nevydává nějaké skřípavé zvuky a chladí to, tak bych na ní nesahal. Když, tak vyměň chladicí kapalinu. Když mi na Celice měnil servisák vodní pumpu, tak ta nová chcala víc než ta původní. Samozřejmě to byl šmejd z výroby s prasklinou v těle a reklamovala se a je tam teď nová pumpa v dobrém stavu co neteče. Ale chci tím říct, že když někde není problém, tak ho nevyráběj. U řemenu bych se koukal po tom jestli guma vykazuje nějaké známky zpuchření / ztvrdnutí. Ale u řemenu bych postupoval tak, že při sebemenší pochybnosti vyměnit.
Kapalina byla menena pred rokem nebo dvema, to same ostatni spotrebak, auto za predchoziho majitele jezdilo 16 let kazdy rok na servisni prohlidku do Toyoty, kde vzdy vymenili vse, co jim prislo pod ruku - krome tech rozvodu.
JenniColky
Řidič

Příspěvek od JenniColky »

Tenhle styl uvažování se mi taky vyloženě příčí, ale je to každého vec a jak má postavené hodnoty...nevím co chceš řešit ohledně starých rozvodů, prostě pokud nechceš auto prodávat za cenu šrotu s lehlym motorem tak se dá sehnat řemen a kladky do 3tis... výměna do 1800Kč všude a máš klid.... nebo ji muzes pak misto 20-30tis prodat bez motoru za 5, je to každého volba..
eX Auris 1ZRFAE, E11-4EFE a "nějakej ten koncern a další šrot"

Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
SirIndy
Člen Týmu

Příspěvek od SirIndy »

biscuit píše:jimmi je odstrasujici priklad dlouholeteho clena toyotaklubu, z nej si priklad rozhodne neber! a radeji se ho na to ani neptej, protoze jestli to tady zverejni, az se priste sejdem v hospode, navrhnu verejny lynch.
Nebo se na to da koukat obracene - je zarnym prikladem toho, co vse Toyota vydrzi :)
SirIndy
Člen Týmu

Příspěvek od SirIndy »

biscuit píše:to je prave nejvetsi mytus. toyota je taky jen auto. vadi mi majitele toyot, kteri si mysli, ze maji neco vic a podle toho na sva auta nalezite serou.
tim nerikam, ze to jsi uplne ty :-) ty se aspon na ty rozvody ptas :-)
No zrovna u 4EFE si troufnu rict, ze je ta spolehlivost hodne nadprumerna, pred koupi jsem precetl spousty uzivatelskych recenzi a malokdo mel s timhle motorem nejaky problem. Mytus je, ze jsou Toyoty neznicitelne, ze jsou nadprumerne spolehlive mytus neni.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“