Demontáž přihrádky palubní desky

vše ohledně modelové řady Verso
Odpovědět
Trcis
Člen Týmu
Příspěvky: 10
Registrován: sob 02.11.2013, 20:09

Demontáž přihrádky palubní desky

Příspěvek od Trcis »

Ahoj, poraďte mi, jak demontovat horní přihrádku palubní desky před spolujezdcem ? Pod panty jsou 2 šroubky, ty když vyšroubuju, tak ten kastlík stále drží v přístrojovce - někde se asi musí vycvaknout nějaké západky, nebo nevím ...

Nějaké plasty mi na nerovnostech příšerně vržou v pravé horní části přístrojovky, až pod spodní hranou čelního okna, chci se přes tu přihrádku podívat, co by to mohlo dělat.

Neřešili jste někdo podobný problém ?
Uživatelský avatar
Hutte
Navigátor
Příspěvky: 100
Registrován: čtv 23.02.2012, 20:23
Bydliště: Praha / K.Vary

Re: Demontáž přihrádky palubní desky

Příspěvek od Hutte »

Taky jsem řešil zvuky v pravé horní části přístrojovky. Částečně i vyřešil - byla to plastová trubka k výdechu vzduchu a kabelový svazek v těsné blízkosti, které měly vzájemný kontakt. Kabelový svazek jsem omotal asi 5mm silným molitanem a zajistil lepící páskou. Je to teď lepší, ale občas se odtamtud nějaké zvuky pořád ozývají, hlavně při nízkých teplotách.

Do přístrojovky jsem se ale nesnažil dostat horní přihrádkou, ale normálně přes spodní, kterou lze snadno vyjmout (jako při výměně pylového filtru). Přístup do přístrojovky je tedy zespoda, někdy je potřeba trochu zalomit ruku a pomoct si baterkou, ale dá se to zvládnout.
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna 12/2011
Trcis
Člen Týmu
Příspěvky: 10
Registrován: sob 02.11.2013, 20:09

Re: Demontáž přihrádky palubní desky

Příspěvek od Trcis »

Spodní přihrádku jsem demontovanou měl, ale nedostal jsem až do místa, kde předpokládám problém. Tak jsem to chtěl zkusit přes tu horní, jestli přes ni nebude lepší přístup. Vrzání je taky horší když mrzne, ale dle toho zvuku mi přijde, že vrže nějaký spoj dvou plastů.
Odpovědět

Zpět na „Verso“