ahoj. Mám toyotu corolu rok 2003 hagback nemám návod. Vedel

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
kroky32
Člen Týmu

ahoj. Mám toyotu corolu rok 2003 hagback nemám návod. Vedel

Příspěvek od kroky32 »

Ahoj mám Toyotu corolu rok 2003 nemám návod a zdá sa mi že veľa žerie. Chcel by som si odkontrolovať koľko kilometrov mi spotrebuje od začatia rozsvietenia minima nádrže po dotankovani po ďalšie začatie svietenia kontrolky. Neviete mi poradiť, ako to spraviť? Vopred ďakujem.
Čepo
Věčnej rejpal

Re: ahoj. Mám toyotu corolu rok 2003 hagback nemám návod. Ve

Příspěvek od Čepo »

Napíš čo chceš aspoň troma vetami, lebo to čo si napísal mi akosi nedáva zmysel. :D
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
majkycz
Navigátor

Příspěvek od majkycz »

Nádrž má 55L, rezervy zapíná při 45L v nádrži ... tak si to spočítej.
Jinak jsou k tomu stránky například spritmonitor.de nebo spotreba.cz
ex. Corolla T-Sport Obrázek
ex. Lexus IS250 - "Pursuit of Perfection" Obrázek
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

kroky32 píše:Ahoj mám Toyotu corolu rok 2003 nemám návod a zdá sa mi že veľa žerie. Chcel by som si odkontrolovať koľko kilometrov mi spotrebuje od začatia rozsvietenia minima nádrže po dotankovani po ďalšie začatie svietenia kontrolky. Neviete mi poradiť, ako to spraviť? Vopred ďakujem.
No já to bez ohledu na jakýkoliv návod prostě udělám tak, že v momentě kdy se mi trvale rozsvítí rezerva, tak natankuji plnou. Při tom jak zastavím na pumpě, tak provedu odečet stavu km v přístrojovce. Také lze v tu chvíli vynulovat v přístrojovce přídavné počitadlo km. Potom nasednu a s autem jezdím dokud se mi opět trvale nerozsvítí rezerva v přístrojovce. Zajedu k pumpě a opět provedu odečet stavu km a natankuju. V tomto okamžiku mám všechny údaje, abych si dovedl lecos spočítat. Naříklad ujeté km mezi oběma tankováními takto:

stav KM při druhém tankování - stav KM při prvním tankování = počet ujetých km od prvního natankování.

Ovšem tady pozor, teď se to trochu komplikuje. Abych zjistil kolik jsem spotřeboval paliva na to ujetí km, tak musím použít údaj o množství natankovaných litrů z dokladu při druhém tankování. Je to ale logické. Při prvním tankování sice vím kolik jsem natankoval, ale nevím kolik jsem před tankováním měl ještě v nádrži paliva, takže je mi ten první údaj naprd. Naproti tomu u druhého tankování vím, že než jsem se rozjel, tak byla nádrž plná a tedy vše co jsem při druhém tankování musel doplnit je to co jsem od prvního tankování spálil. Když jsme si to ujasnili, tak průměrná spotřeba se zjistí tedy:

množství paliva z druhého tankování / počet ujetých KM od prvního natankování = množství paliva v L na 1 ujetý Km

Toto se většinou přepočítává na hodnotu spotřeby paliva v L na ujetých 100 Km takže * 100

No abych ti ale nemotal hlavu. Když máš předpokládanou spotřebu dejme tomu třeba 6,5 l na 100 km (najdeš ve velkém techničáku jako "kombinovanou spotřebu"), tak pokud můžeš spálit těch 45 litrů než se ti rozsvítí kontrolka, tak by jsi měl teoreticky ujet 692 km na jedno natankování plné nádrže.

Jinak kdyby se někdo divil, že jsem se tak rozepsal, tak to proto, že teď mám dělat úplně něco jiného ;-)
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Odpovědět

Zpět na „Corolla“