2. garancni prohlidka (Ostrava u Makra)

vše ohledně modelové řady Verso
Odpovědět
kurin
Navigátor
Příspěvky: 82
Registrován: stř 28.08.2013, 07:50

2. garancni prohlidka (Ostrava u Makra)

Příspěvek od kurin »

Zdravim, tak jsem v listopadu absolvoval druhou garanci prohlidku. Na prvni jsem byl ve Zline a na druhe v Ostrave u Makra.

Kouknul jsem na jejich stranky na cenu - cca. 4900,-. Kdyz jsem tam auto rano daval, tak predpokladana cena byla 5600,- a pri prevzeti jsme platil cca. 5800,-. Ze pry u druhe garancky delaji i nejake cisteni brzd. No jelikoz jsem clovek mirny a nechce se mi hadat, tak jsem zaplatil a sel. Je mi jasne, ze jsem se mel starat uz kdyz jsem rano videl predpokladanou cenu 5600,-.

Chtel bych se zeptat, jestli i v jinych servisech "cisti brzdy" nebo delaji jen ukony ktere maji podle servisniho manualu udelat. Jinak bylo vse ok, auto hezky umyte. Trosku komicke bylo, kdyz mi predavali klice, ale ty nebyly od naseho auta. Takze nastalo horecne hledani a telefonovani a asi po 10 minutach se neasly u jine zakazky.

Taky jsem se zeptal, na vymenu oleje v CVT. Zatim mame najeto jen cca 25k, ale chtel jsem vedet jestli to delaji/umi. A bylo mi sdeleno, ze to nedoporucujou a ze kazdemu, komu menili olej v automatu tak se mu drive nebo pozdeji podelal. Ja uvazoval o vymene nekdy kolem 5-6 roku, podle toho co jsem tu vycetl na foru.
Toyota Verso 1.8 CVT Active
simonides
Člen Týmu
Příspěvky: 15
Registrován: sob 21.08.2010, 17:58

Re: 2. garancni prohlidka (Ostrava u Makra)

Příspěvek od simonides »

Na čištění brzd u Doláka v ČB se vždy zeptají jestli je chci vyčistit a zeptají se na další věci které chci nebo nechci na autě udělat.
Toyota Verso 1,8
xvasek
Navigátor
Příspěvky: 91
Registrován: pát 10.01.2014, 22:00

Re: 2. garancni prohlidka (Ostrava u Makra)

Příspěvek od xvasek »

Já měl prohlídku po 60 000 teď (ve Zlíně) a bylo to 6795Kč. Myslím, že 60 000 je ještě o fous složitější, než 30, každopádně mi ještě přehazovali gumy a uskladnili letní (to je tuším 1000Kč celkem) a dělali nějaké přeleštění laku nad plán. Další věc, co dělají navíc, je myslím výměna filtru v klimatizaci. Celkově mi přijde 5800 plus mínus odpovídající.

Co se týká CVT, tak olej neměnili, při 60 000 je předepsáno tuším něco jako "kontrola a případná výměna". Popravdě jsem celkem spěchal a přišel jsem na to až doma při pročítání faktury. Neumím říct, jestli je to dobře nebo špatně, každopádně s tím mají větší zkušenosti než já a případnou záruku stejně budou řešit zatím oni. :-)
Odpovědět

Zpět na „Verso“