nudzovy rezim

vše ohledně modelové řady Avensis
lukas8738
Řidič

nudzovy rezim

Příspěvek od lukas8738 »

Te Buch, borci.
Tak som mal to stastie a aj mna hodilo do nudzaku :D
A hej, smejem sa preto, lebo sa mi to stalo na dialnici, jazda klido-pido, tempomat na 135 a ked tu z nicoho nic - vianocny stromcek na palubovke a vsetko okolo toho. No, nechal som to tak, daleko som nemal domov, nahodil diagnostiku chyba - p0234 - turbo, zla kondicia ci co... reku, to co za somarina, turbicko taha jak ma, takze to muselo byt inde. Vaha vzduchu abo nejaky iny senzor tlaku abo.. no len tipujem.
Kazdopadne, moja otazka smeruje na samotny nudzak. Ti, ktori s nim uz mate skusenost sa chcem opytat, ci to moze hodit hocikedy, napr. Pritlacim pri obiehani a zrazu buch, vykon nikde atd... alebo to hodi pri kludnejsej jazde?
No, ja som chybu vymazal, auto zo 20minut tlacil do otacok, zatial vsetko fici
ave t25, 2,2d4d-110kw '06
aczasa
Věčnej rejpal

Re: nudzovy rezim

Příspěvek od aczasa »

muze. :-/ Je to proste jedna z vlastnosti..... Svou povahou to neohrozuje, ale pri tom predjizdeni je to asi dost neprijemne.. :-/
Back in Czech.
lukas8738
Řidič

Příspěvek od lukas8738 »

aczasa píše:Svou povahou to neohrozuje
taa :lol: dalo by sa polemizovat

no, ale pozyvam tych, ktorym to uz spravilo, len vzhladom na statistiku nech tu napisu kedy, za akych podmienok jazdy sa im to stalo :bigups:
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

na volnobehu, aj na tempomate. Som presvedceny, ze by to vyplo aj pri predbiehacom manevri.
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

lukas8738 píše:
No u mna to bolo a je KO kriterium. Zazil som to na dialnici (diky) pri predbiehani a tahal sa dalej 600 km v po...m nudzaku , ale na 1,9 TDI. Kotrolka nesvietila ziadna.
Celkovo po najdeni chyby (#$@^%&$%@#) sa to opakovalo este 2x. Vzdy ina pricina a vzdy nieco s meranim ci nasavanim vzduchu. Kto zazil, pochopi a teoreticke zlahcovanie nech si strci do ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Marselus
Řidič

Příspěvek od Marselus »

CommonUser píše:
lukas8738 píše:
No u mna to bolo a je KO kriterium. Zazil som to na dialnici (diky) pri predbiehani a tahal sa dalej 600 km v po...m nudzaku , ale na 1,9 TDI. Kotrolka nesvietila ziadna.
Celkovo po najdeni chyby (#$@^%&$%@#) sa to opakovalo este 2x. Vzdy ina pricina a vzdy nieco s meranim ci nasavanim vzduchu. Kto zazil, pochopi a teoreticke zlahcovanie nech si strci do ...
Tiez som to zazil na 1.9 TDi PD a tiez pri predbiehani na krizovatke z 4 pruhmi co sa stahovali naspat do dvoch pruhov a mne to hodilo do nudzaku uz jak sa trebalo zaradit pred kamion co som obiehal a auto nejde....smrt v ociach a auto plne nadavok...nakoniec to bol utrhnuty kablik na snimaci tlaku vzduchu...Ale potom som mal aj zanesene lopatky variabilneho natacania klapiek ci ako sa to vola...Mr. Propper v spreji to zariadil.
Toyota Avensis T25, 2.0l D4D, 2003, combi, 367000km a stupa...
lukas8738
Řidič

Příspěvek od lukas8738 »

CommonUser píše: No u mna to bolo a je KO kriterium...
….Kto zazil, pochopi a teoreticke zlahcovanie nech si strci do ...
true story, bro. Triple amen!
lukas8738
Řidič

Příspěvek od lukas8738 »

no, vcera opat nudzak - p0234 - zla kondicia turba
co mi vsak je neskutocne pofiderne, ze sa to stalo za tych istych podmienok, na tom istom useku (dialnica Kosice-Presov, cca na tom istom mieste. Tempomat, necelych 140km\h, 6ty kvalt. Na nahodu bars neverim.. Znali problematiky, neviete mi povedat, ktory senzor, alebo suciatka ma toto na starosti? Ci by to netrebalo precistit.
Dosiel som domov, chybu vymazal z Ecu, isiel sa trosku previest a cez OBD2 BT sme mobilom cez Torque s brachom sledovali turbo. Tlaci krasne.
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Prever stav sania, či ti náhodou pri vyšších otáčkach a väčšom zábere turba náhodou zo sania nestrhlo kus toho sajrajtu v ňom nalepeného (vyzerá to ako vrstva asfaltu). Raz za čas to chce poriadne prečistiť, inak sa ti môže stať že ten bordel nestihne preletieť cez ventily a tie si ho zaklepú do sediel. Nebudú potom tesniť a auto ani nenaštartuješ.
Ten bordel v nasávaní sa ti vytvorí vďaka EGR, ktorý do určitých otáčok ešte primiešava spaliny. To vymysleli zelení na znižovanie emisií. Čím viac jazdíš na nízkych otáčkach tým viac zabordelované nasávanie. Tuším do 2000otáčok ešte namiešava, asi to závisí od značky auta.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
lukas8738
Řidič

Příspěvek od lukas8738 »

egr planujem vycistit, cistil som minuleho roku. Este viac ako egr by som rad vycistil to potrubie pod nim, len teraz neviem, ci sa to bude dat v pohode odmontovat od bloku motora.

No a turbo, hladal som po nete cokolvek o tej chybe p0234, tu na fore nikto, googlil kade tade.. viac menej sa asi jedna o to, ze tlak musel byt trochu vyssi, nez ma byt spravny. Ale pytam sa, ci pri jazde na 6tke, cca 2300-2400rpm, rychlost 140km/h a tempomat, jazda po rovine, ci turbo tlaci na plne obratky.. nemyslim si. Preto skor, ci neblne nejaky senzor tlaku, alebo prepustaci ventil.

Lebo ohladom regulacie tlakov turba mi nie je uplne jasne ako to funguje. Teda ze ci je aj niejaky priepustny regulacny ventil pre vyfukove plyny, ktore ho roztacaju. Pre nasavany stlacany vzduch viem ze je, je to ta sranda navrchu nad turbom, ktoru vidno(solenoid?). Pekne vidno jeho pohyb, ked niekto pridava plyn a po jeho ubrati sa to pekne na chvilku zdvyhne (vypusta prebytocny tlak).
MiBo dal link na video a presne ci tato klapka nie je zadrbana a prave v tomto jemnom rozmedzi(jazda, ktoru som spominal), ci nema tazsi pohyb, nezdrhava sa a preto stupne tlak a hodi ma do nudzaku (ale to som takto siel uz asi 10minut na tempomate).
No, nebolo by od veci aj cele turbo vybrat a aspon vycistit.. ale to bude treba dat dole cele sanie, vzduchovy filter, palivak..
no co, sranda musi bic :D
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

lukas8738_
Dostal si 2X-e mail!
lukas8738
Řidič

Příspěvek od lukas8738 »

A som ti z neho vdacny, len som sa este nedostal k nemu ho precitat a z mobilu to vyzeralo na masaker velky obsah ;)
indet
Manager Týmu

Příspěvek od indet »

Nevím jak tvé auto, ale mě v minulosti když padalo auto (Octavia 2.0 TDI) do nouzového režimu při najezdu 94tKm, byla za tím regulace turba a tedy ochrana samotného motoru před sebepoškozením. Turbo bylo uvnitř zakarbonované, pravděpodobně díky nesmyslným prodlouženým intervalům výměny oleje. Vyřešila to repase turba ve Strakonicích za šílených 16500Kč bez DPH přes značkový servis Škoda v NJ a následně po ní vydrželo turbo cca 40tKm a kouslo se i přes již zkrácené intervaly na 15tKm. Je otázka zda to bylo repasí, instalaci, nebo autem. Následovala další repase (tentokrát výměna kus za kus za 8tKč ve firmě na turba v Pardubicích) včetně kontroly mazáni, preventivní čištění sani a sacího koše v olejové vaně v již jiném servisu Škoda. U každé výměny oleje si již asistuji a čumím mechanikům pod ruce. Turbo prozatím drží již cca 80tKm, ale mám strach abych to nezakřikl. Jinak škrtící klapka mi prozatím nikdy nehodila auto do nouzaku, jen rozsvítila MIL .
AUR 10, OCT II, VER 13
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“