Klopkanie, pukanie do volantu

vše ohledně modelové řady Rav 4
Prasil
Člen Týmu

Klopkanie, pukanie do volantu

Příspěvek od Prasil »

Ahojte,
som cerstvym majitelom Ravky III gen. a mam mensi problem. Pri toceni na mieste alebo aj obcas pri prejazde na niektorych nerovnosti citit take slabe "klopkanie" resp. pukanie do volantu. Nenasiel som tu taku temu tak by som bol rad za kazdu radu.
Dakujem.
Miso
Pavel46
Člen Týmu

Re: Klopkanie, pukanie do volantu

Příspěvek od Pavel46 »

Tak to by mě taky zajímalo. Byl jsem v NDR na jednu RAVku kouknout, no dohodli jsme se a za týden bude doma a přesně toto mi to udělalo - při jízdě nic, ale na místě lehce jakoby od levého kola takové lupnutí - bylo to při parkování a točení volantem na místě, nebo jen opravdu pomalém couvání společně s točením volantem. Na vůle to nevypadá, auto má 88 tisíc najeto.
Rav4, 2,0 VVTi, 2006
Prasil
Člen Týmu

Příspěvek od Prasil »

tak som volal do toyoty a povedali, ze by to mohlo byt ulozenie riadenia vraj je to bezna zavada. pojdem to tam dat pozret ked to budem mat na znackach
Pavel46
Člen Týmu

Příspěvek od Pavel46 »

Písni potom co to bylo a co to stálo...
Rav4, 2,0 VVTi, 2006
Jaroslav62
Člen Týmu

Příspěvek od Jaroslav62 »

Ahoj,
jsem taky majitelem stejného vozu se stejným problémem, který se poprvé objevil těsně po záruce. Ve značkovém servisu mi tenkrát řekli, že je to vadný hřeben řízení a zaplatil jsem za opravu 22 tisíc !! Za dva roky se to objevilo znovu, zašel jsem do neznačkového servisu, mechanik vadný hřeben vyloučil, dotáhl "co se dalo", změnili jsme i polohu volantu a zase byl 1,5 roku klid. V současné době to opět klepe, vůle v řízení není žádná a neklepe to pravidelně, takže budu taky moc rád, když získám informaci, co by to mohlo být.
Pavel46
Člen Týmu

Příspěvek od Pavel46 »

Ahoj. Mám koupené dva křížky do tyče řízení a tak uvidím, zda to bude po jejich výměně dobré - teda jestli to půjde vyměnit. Dozvím se to již v tomto týdnu, auto jde do dílny v pondělí. Pak písnu. Jinak u modelu Avensis je podobné téma a tam mi majitel jednoho auta napsal, že vyměnil spodní křížek v tyči řízení a byl klid.
Rav4, 2,0 VVTi, 2006
Pavel46
Člen Týmu

Příspěvek od Pavel46 »

Takže výměna křížků v tyči řízení se nepovedla. Mechanik říkal, že ty křížky, koupené ve firmě Almix jsou polské a fakt jsou to šmejdy. Už prý takovou opravu dělal, ale nebyl si jistý, zda to klepání ve volantu bylo způsobené těmi původními křížky. Nicméně se to už nedozvím, auto nejezdí a musím řešit co dál. Koupě kvalitních křížků by byla asi nejlepší cestou. Snad to bude tím a půjde to brzo opravit. :cry:
Rav4, 2,0 VVTi, 2006
Jaroslav62
Člen Týmu

Tak to je nepříjemné, jsem moc zvědav, jak se to vyřeší. Mi to klepe, ne vždy a ne moc, ale nezhoršuje se to a vůle v řízení žádná není. Ale taky bych to rád měl v pořádku.
Pavel46
Člen Týmu

Příspěvek od Pavel46 »

Mám jiný křížek, snad se povede namontovat. Tyč řízení u Toyoty stojí skoro 10 tisíc, psal jsem tam. Pár problémů výše popsaných už řešili, ale údajně to není nějak frekventované. No, kdo by přiznal, že se něco nepovedlo...
Rav4, 2,0 VVTi, 2006
Jaroslav62
Člen Týmu

Jsem moc zvědav, asi by bylo vhodné vyzkoušet více servisů. Ta oprava údajně vadného hřebenu, která mě stala 22 tisíc, možná proběhla úplně jinak. Udělal jsem chybu a nenechal si vydat vadný díl a věřil jsem, že to bylo stoprocentně opraveno v nejlepším, tedy značkovém, servisu. Teď už mám svého mechanika, který opravdu umí a můžu mu věřit. Ale ten problém, který zatím není takový, aby to vadilo provozu vozidla, jsem s ním ještě neřešil. Nechávám to na jaro, až budu měnit gumy. Jinak jsem s RAVkou maximálně spokojen. Neměnil bych.
Pavel46
Člen Týmu

Příspěvek od Pavel46 »

Kéž bych to po opravě měl jako ty Jardo. Ještě jsem se pořádně nesvezl a po koupi se to snažím dát dohromady. Zatím nová baterka, zadní kotouče s destičkama a paknama. Nějaké škrábance na náraznících jsou běžná věc, to až na jaře. Taky dám ještě LPG. Vyřešit ten volant a bylo by to dobré...
Rav4, 2,0 VVTi, 2006
Prasil
Člen Týmu

Příspěvek od Prasil »

ahoj az teraz sa mi podarilo dostat do servisu a pozreli mi komplet podvozok ale vsetko je ok. pravdepodobne to budu gumky ud stabilizatora ale neni vobec nutne to menit je to len citit sem tam pri prejazde nerovnosti +toceni volantu na mieste ale nijak to neovplyvnuje bezpecnost ani ovladanie vozu
Pavel46
Člen Týmu

Příspěvek od Pavel46 »

Mám opraveno. Vyměněný vrchní křížek v tyči řízení. Vše ok, nic neklepe, geometrie parádní, volant rovně. Nové stěrače, pneu, zatím dobrý. Snad už budu jen jezdit. V lednu LPG.
Rav4, 2,0 VVTi, 2006
Prasil
Člen Týmu

Příspěvek od Prasil »

A kolko ta vysiel ten krizik a kolko cca. praca?
Pavel46
Člen Týmu

Příspěvek od Pavel46 »

Práce cca 1000 Kč, ale bylo v tom i spoustu jiného a křížek koupený v Kony Zlín. Psal jsem to v tématu u typu Avensis. Cena s poštovným také do tisíce korun.
Rav4, 2,0 VVTi, 2006
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“