Corolla e11 1.3

vše ohledně modelové řady Corolla
HardST
Člen Týmu

Corolla e11 1.3

Příspěvek od HardST »

Zdravim všechny :) Jsem tu novej,to je třeba zmínit :D Ale tedka k tomu hlavnimu...Chci se zeptat,budu přebirat corollku e11 3 dvěř. 1.3 63kw...A mě by zajimalo,jak by se dalo jeste něco málo vytřískat nahoru výkonově? :bigups: Rady,info,zkušenosti...Za to vše budu moc vděčný! :-) Díky. :twisted:
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Corolla e11 1.3

Příspěvek od libor12 »

A kolik na to máš? Jestli 1000 tak kup lepší benzín. Jestli 10000 dej je do servisu aby auto bylo ok. Pokud najdeš v kapse volných 30000 tak muzem začít hazet tipy a rady jak ze 4efe udělat bestii ve stylu FF.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Aniž by jsi jakkoliv upravoval motor, tak výkon můžeš zvýšit i tak, že snížíš hmotnost vozu. Někdo vyháže sedačky, na kterých nihoho nevozí a po vyhození už ani nikdy vozit nebude. Ale to má samozřejmě svoje limity. No a pak si jen dávat bacha a nevozit tlustý lidi. :-)
Co se týká hrabání se v motoru, tak tohle není tak jako koncernová auta co se jim přečipováním zvedne výkon, ale zkrátí životnost. Tady je potřeba něco zainvestovat do úprav pomocí lepších komponent. Ale tyhle úpravy se musejí tak nějak dělat komplexně, takže jen výměna filtru sání vše nevyřeší.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Myfune píše: ...no a pak si jen dávat bacha a nevozit tlustý lidi...
Na tomhle já osobně pracuju už několik let. A vůbec nemám pocit, že by výkon mé třináctistovky nějak rostl 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

To bylo myšleno tak, že aby se o ten nárůst výkonu pomocí snížení hmotnosti vozu zase hned nepřipravil. ;-)
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
HardST
Člen Týmu

Příspěvek od HardST »

biscuit- Proč když,když ho mam zadarmo skoro???? Jinak bych se neptal... :lol: Mam rád takové chytré řeči,vážně :roll:
Nechci dělat z toho stíhačku uplně,ale něco po motorové stránce,co za co vyměnit,a dalši typy,nebo zkušenosti :-) :bigups:
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ale to se prostě odvíjí od toho kolik máš peněz a nemusíš začínat u motoru. Dej lehká kola a slušné pneumatiky jak ti bisquit radí a pust ji do zatáček,ne na dálnici i když tam taky ostudu neudělá. Motor můžeš posílit třeba takto http://www.noswizard.com/car-nitrous-ki ... -body.html což udělá nějakých 70hp+ nic neupravuješ a instalace trvá cca 1den,kdykoli odebereš. Další alternativa je swap motoru za 4efte z starletu glanza. Jenže to pořad hovoříme v částkách 30-100000 a ty asi nemáš. Ty které máš dej do udržby a jezdi. Jak vidíš motor potencial má https://www.youtube.com/watch?v=dJB8rP_bwrs ale tvoje kapsa asi ne. :wink:
HardST
Člen Týmu

Příspěvek od HardST »

Libor: Nemužeš vedět kolik mam to je jedna věc...Ale jinak díky za rady :) A co se týka toho,kolik mam zrovna...mam v planu,a taky chci,do toho celkem dost sypnout...cca 70 000??? :bomb: :mrgreen:
PS:Co se týka toho NOS...ne díky,nehraju jsi na Fast and Furious ;)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

HardST píše:
PS:Co se týka toho NOS...ne díky,nehraju jsi na Fast and Furious ;)
To je přesně názor člověka co s ním nikdy nejel ani nevyzkoušel. To co se objevilo v ff je mírně řečeno mimo realitu. Nos má i ten starlet z odkazu. :wink: Je to bezkonkurenčně nejlepší poměr cena/výkon o rychlosti instalace nemluvím. Pokud chceš zustat u atmosféry,tak 70k bude tak tak stačit na třeba programovatelnou ecu,itb,vačky a odladění. Pracovat s tím seriovým motorem nemá smysl,výkon je cca10% pod max VE vaček. Swap motoru není taky uplně bez problému. Už jsem i 4efte měl doma a nakonec jsem ho tam nedal. S kitem nos bez problému procházím technickou,spotřeba je nadále kolem 6l a když potřebuji tak mám k dispozici 160hp. To na zrychlení cca 100 za 7s a zklidnění závodu chtivého tdi golfa stačí. 8) :)
lemra79
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lemra79 »

To je zajímavý. Kde se vlastně dá koupit, sehnat NOS (oxid dusný? ). Koukal jsem, že je v bombičkách na výrobu šlehačky. Napadá mě stará šlehačková lahev, z toho vývod přez solenoid.

Kam se ten NOS zausťuje? Jakým tlakem a přez jakou trysku by tam měl jít?

Docela bych to vyzkoušel. Kolega mě v práci vypráví hodiny a hodiny o turbech, ale to je tak na diesel a taky to není zadarmo.

Mam corollu, co si myslim, že dá tak ještě jednu technickou a pak půjde do kopřiv, přitom motor má 180 k, tak trochu mu pustit.....

Zajímali by mě zkušenosti ohledně NOSu přímo s tímhle motorem (4E-FE).
corolla 3D, 1.3 63 KW, r.v. 1998, 165 000 km
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Orientační délka použití pro jednotlivé výkony a ceny plynu u linde:

10l - 7.5kg 1980,-

40l - 30kg 6480,-

Orientační časy pro jednotlivé trysky:

25hp - 8:10

50hp - 4:12

75hp - 2:40

100hp - 2:02

125hp - 1:40

150hp - 1:20

platí pro tlak 900psi a 11lb láhev.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Díky naší legislativě si dnes už díky rozdělení na medicinální a technický oxid dusný může u linde zakoupit i soukromá osoba. Platí se pouze denní pronájem. Protože já mám kit i ve fabce 1.2htp upravil jsem si k tomuto učelu několik láhví od hasícího přístroje CO2. Objednám velkou láhev,přepustím do malých a druhý den vrátím. Zaplatím cca 22 za denní pronájem. Když vezmeš tu 7.5kg tak ti zhruba 2kg ve flašce zustanou. Už jsem ale i objednával a montoval kit bez láhve od won a instalovala se s patřičnou redukcí ta 7.5kg. Problém je platba toho nájmu. Pokud by jsi byl odněkud ode mne není problém si přivézt láhev naplnit nebo předat třeba v Praze... Systémy se rozlišují na suchý(pouze plyn) a mokrý (směs plyn/palivo),suchému se začatečníkovi doporučuji vyhnout,kdo neví co dělá velmi rychle propálí písty,to je jak když někdo namontuje turbo a nedodá palivo výsledek totožný. Mokrý systém má definované směšovací trysky pro správné AFR. Suchý i mokrý systém může být bud single tj jedna tryska umístěná v sání před klapku a direct port kdy se tryska instaluje co nejblíže ventilům sacím každého válce. Zástupce mokrého single http://www.noswizard.com/car-nitrous-ki ... to8ofnpt91 a tady direct port http://www.noswizard.com/car-nitrous-ki ... plete.html
tady všem známý 40hp rapid :biggrin: http://forum.nitrous-advice.org/viewtop ... =28&t=4438 a celica http://www.noswizard.com/gallery/1993-s ... elica.html prostě kamkoliv. Ještě k těm časům použití. Je třeba si uvědomit,že aktivováno je na velmi krátkou chvíli cca 15s. Nemá smysl prát tam plyn,když je motor v omezovači. :biggrin:
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

biscuit píše: ...nikdy to ale nebude auto, ktery ti bude pumpovat adrenalin pri jizde v primce. a mezi nama, to stejne muze bavit jen jedince s omezenym intelektem, nebo vylozene mlady kluky, kteri se jeste takhle nevyblbli...
Třeba Libora asi ne......? :D
Sorry, Libore, měl bys konečně zase po dlouhé době zajít na pivo. Nakonec, mě mladej pořád cpe do toho, abych tu svojí plečku nějak popostrčil, a třeba se na ten dusík nakonec nechám taky ukecat, aby mladej konečně sklapnul 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Nejvíc mne štve jak bylo používání nos v FF prezentováno. Samozřejmě doménou je 1/4 míle, jenže v 90% se používá přesně obráceně a to od vonobehu do 3/4 rpm spektra. Je to zaskok toho nez se ty megaturba roztočí. Podivej i na tu starletku,kdy mu ten plyn běží. Ja ho právě nejvic pouzivam na vyjezdech ze zatáček, kdy 2 je v redline a 3 je na spodni hranici kroutaku a to je ten správný cas použít tlačítko" go baby go " :) to je ten kopanec do prdele kdy se motor chová jak přeplňovaný kompresorem. Použití na dalnici je o ničem,dostanes 5ku do redline - tacho 235 a konečná. Do fabie to byla nutnost kvůli předjíždění. Akcelerovala na 100 za 16s
teď uz to dává za přijatelných 10s. Postupně uz se tlačí i třeba do driftu,kde je tez specifická potreba výkonu a turbo nebo kompresor nejsou vhodné.
HardST
Člen Týmu

Příspěvek od HardST »

:D :D Dusik je hovadina jak mraky...Samozřejmě každej ma na to svuj nazor a ten mu neberu ;) Přenecham to takovým těm "tuningařum" alias...Mě se jedna třeba o vybrus hlavy,ostřejši vačky apod...A ne dusik ;) Nenahazujte mi furt ten dusik tady...Pro vas dobrá věc,pro mě kravina jak sedlak v bmw. ;)
PS:Corolla na nakupy? nemysliš važně vid? To akorat tak nějaky smutný Smart apod...ale corolla rozhodně ne ;) Vim moc dobře jak to jede i bez uprav,a na 1.3 63kw to jede hodne slušně,a je to dost svižné :) Jen by to chtělo jeste trošičku popohnat :) Tod vše...neprosil jsem se o debatu,a řeči typu ty jsi strašně mladej a dalši...Jen o rady,tipy,a zkušenosti tod vše ;) Díky teda... :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Corolla“