Ahoj všichni, po čase jsem sem opět zabrousil, abych se zeptal, čím může být způsobená chyba P0170 (fuel trim malfunction)?
Mám najeto už 200tkm a posledních pár tisíc mi svítí kontrolka motoru, tak jsem si pořídil BT OBD2 čtečku a Torque soft, který mi vyplivl tuto chybu. Není to asi nic závažného, na jízdu to nemá vliv a emisemi to normálně prošlo. Nicméně mě to štve a taky pokud zresetuju ECU, tak se auto chová několik km skoro nepojízdně. Chytá sice okamžitě v létě v zimě, volnoběh naprosto OK, ale při přidání plynu se okamžitě začne dusit. Po sundání nohy z plynu na chvilku skočí do otáček a pak spadne na volnoběh. Po ujetí několika km si to začne sedat, dušení přejde v cukání a nakonec to začne jet normálně. I když čas od času se stane, většinou se studeným motorem, že člověk vyjede někam na okruh, potřebuje se rychle zařadit, dá plný knedlík a motor ztratí na chvíli výkon a pak je zase vše normální.
Takže jsem začal od nejednoduššího a vyčistil klapku, což byla asi úplně zbytečná práce, protože po vymontování jsem zjistil, že je jak nová. Pak jsem vyčistil MAFku, ale ta taky nevypadala zadělaná. Chyba se po resetu ECU a ujetí cca 300km opět objevila.
Takže k samotné diagnostice:
1. lambda se zdá být v pořádku, vesele pumpuje nahoru a dolů, ale samozřejmě po té porci najetých km už může být zpomalená, ale to zřejmě lacinou OBD nezjistím.
2. U MAF se mi nezdají hodnoty, které vrací. Na volnoběh kolem 2g/s a když to vyloženě protůruju na dvojku k červenému poli, tak vyskočí někam na 33, ale jinak se vytrvale drží někde kolem 10-15 g/s. Nikde se mi nepodařilo dohledat, jaké jsou pro tenhle motor správné hodnoty.
3. Palivové čerpadlo s filtrem? Do toho jsem zatím nepronikal, ale nepřijde mi nepravděpodobné, že by filtr v nádrži mohl být vzhledem ke kvalitě našeho benzínu za zenitem i by měl vydržet celou životnost auta.
4. Vstřiky? Nevím, nikdy jsem nepoužil žádné aditivum ani jsem je nečistil a nekontroloval, nebyl důvod.
E11 VVti 4ZZ-FE chyba P0170, špatná MAF?
Re: E11 VVti 4ZZ-FE chyba P0170, špatná MAF?
To fakt nikdo neví, alespoň jaké správné hodnoty má dávat MAF?
Nebo nenajde se tu nějaký Toyota srdcař nejlépe z Prahy/Prahy západ, co by mi to celkově proklepnul, včetně změření kompresí, tlaku paliva atd?
Nebo nenajde se tu nějaký Toyota srdcař nejlépe z Prahy/Prahy západ, co by mi to celkově proklepnul, včetně změření kompresí, tlaku paliva atd?
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Doporučil bych návštěvu u Idaha v Rožmitále. Tuto chybu ecu vyhodí při neschopnosti doladit palivo. Hodnota vzduchu je cca dobře. Já po proklepnutí kompresí,kontrole barvy svíček a tlaku paliva vč filtru v nádrži,bych skoro vsadil na pomalou lambdu pro kontrolu afr,tedy před katalyzátorem. Prostě váha ukazuje nějakou hodnotu a jednotka ji už není ze svých korekčních map dodat palivo a tak se přepne do self learning ,proto to pak určitou chvíli jede na nic,ecu získává data.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Díky, napíšu mu PM.
Tak idaho zatím neodpovídá, asi má lepší věci na práci.
Jinak ale v mezičase a nějakých testech jsem došel spíš k závěru, že hlavní problém bude líná lambda. Co mě ale mate je, že mi toydiy.com tvrdí, že originál lambda je 89465-02040 od Bosche, přičemž všude se tvrdí, že originál má být Denso. Tak nevím.
Rollka zatím sloužila 10 let bez závad jen na pravidelnou výměnu náplní a filtrů, tak jí rád něco nového dopřeju.
Jinak ale v mezičase a nějakých testech jsem došel spíš k závěru, že hlavní problém bude líná lambda. Co mě ale mate je, že mi toydiy.com tvrdí, že originál lambda je 89465-02040 od Bosche, přičemž všude se tvrdí, že originál má být Denso. Tak nevím.
Rollka zatím sloužila 10 let bez závad jen na pravidelnou výměnu náplní a filtrů, tak jí rád něco nového dopřeju.
No No No.... ZADNY BOSCH!!!!!!! NIKDY....
Back in Czech.