Auto mi nedělá nijak zvláštní hluk, pouze ten všem známí, asi nejvíc z gum, ale rád vylepšuju a tahle varianta odhlučnění mě zaujala.
Pustil jsem se tedy do odhlučnování. Zatím pouze zadní nápravy. Demontáž myslím není potřeba nijak dlouze rozepisovat.
Samotný podběh drží na dvou vrutech umístěných na každé spodní straně a asi osmi plastových matiček.
Pak už jen silou vytáhnout. Vytvořil jsem si dvě šablony podběhu z kartonu a potom tak nastříhal tlumící pěnu.
Použil jsem tuhle http://www.gumex.cz/typ-507-rockfonik-l ... 31164.html síla 10+10mm. Očistil jsem plochy holého plechu podběhu a začal nalepovat pěnu, drží sama osobě parádně, jen je potřeba udělat dírky na pěně pro závity na kterých drží ten chlupatý podběh. Dolepil jsem zbylá místa pěnou, tam kde se velký kus nevešel, nebo kde jsem to nevychytal při stříhání, no a pak to nastrojit zpět.
Je potřeba si s tím lehce pohrát aby vám podběh dosedl na všechny upínací body. S tou pěnou je tam sice méně místa, ale stále je tam rezerva. Poté vše dotáhnout s citem a doporučil bych i nasadit kolo.
Nějaké fotky hodím do přílohy, fotku komplet s chlupatým podběhem jsem vynechal, asi je každému jasné že tam patří zpět.