Tvrdost podvozku Prius II gen

vše ohledně modelové řady Prius
robinhonig
Člen Týmu

Tvrdost podvozku Prius II gen

Příspěvek od robinhonig »

Zdravím,
mám Prius druhé generace pár měsíců a příjde mi dost tvrdý. Hlavně v menších rychlostech cítím skoro každou vadu na silnici. Ve vyšších rychlostech tento problém není vůbec. Je to normální nebo bych měl nechat zkontrolovat tlumiče a pérování?

Auto je taky hodně nízké, ale to je asi spíše vlastnost.
pri.us
Navigátor

Re: Tvrdost podvozku Prius II gen

Příspěvek od pri.us »

Aku velkost kolies mas? Na letnych 16-tkach je u mna trochu tvrdsie ako na zimnych 15.
Ak ti je ale odpruzenie tvrde, tak na Prius III ani nemysli :-)
robinhonig
Člen Týmu

Mam 16-ky a fouknute vepředu na 2.6 vzadu 2.5 - vyčetl jsem to z tabulky na hraně dveří - doufám že správně.
pri.us
Navigátor

Příspěvek od pri.us »

Hmm, nafukane ich mam rovnako, ale nemam pocit ze by bolo tvrde. S akym autom to porovnavas?
robinhonig
Člen Týmu

Srovnávám s Škodou Roomster na 16-tkách. Je taky považována za celkem tvrdou ale oproti Priusu vysloveně žehlí nerovnosti.
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

Já to tu taky nedávno psal v mých zkušenostech, že se mi to auto zdá tvrdé. Ono nikde nic nebouchá, nevrže, na prohlídce v autorizovaném servisu to bylo. Vše bez problému. Takže jsem to vzal, že je to vlastnost toho auta a už jsem si na to nějak zvyknul. Je to takové prvotní překvapení, že eko auto má tvrdý podvozek:)
Prius II 2008
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

Prius III gen. je na tom snad ještě hůř. Pokud jede se mnou někdo, kdo je zvyklý třeba na francouzská auta, posílá mě do servisu, že je na tom autě "něco špatně". :D Už jsem si zvyknul, ale je fakt, že by to lepší mohlo být. Snažím se nejezdit po horších silnicích, i když si třeba kousek zajedu. Díky malé spotřebě těch pár km navíc zase tak nevadí. :) Na kvalitním povrchu je to v pohodě.
Miluju to ticho na křižovatce.
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Já mám naopak tvrdá auta rád a PIII mi díky tomu vyhovuje.

Holt někdo vdolky a někdo...
Zeman není můj prezident
robinhonig
Člen Týmu

Díky všem,
takže je jasné že je to vlastnost a řešit to nemusím.
A je taky pravda že to moc nevadí, i po třech hodinách jízdy nejsem nějak unavený nebo "vyklepaný".
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

S tím mohu jen souhlasit, z řízení Priusu jsem unavený nejméně ze všech aut, která jsem vlastnil. Přisuzuji to lehkosti ovládání, ale možná je v tom i psychika, že si každé cestování užívám. :D
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

neprijemne na PIII je to, ze poskakuje na malych nerovnostiach. Paradoxne tie velke spracuva dobre.
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

matus69 píše:neprijemne na PIII je to, ze poskakuje na malych nerovnostiach. Paradoxne tie velke spracuva dobre.
rozvor 2,7m je znát :D
Zeman není můj prezident
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

robinhonig píše:Zdravím,
mám Prius druhé generace pár měsíců a příjde mi dost tvrdý. Hlavně v menších rychlostech cítím skoro každou vadu na silnici. Ve vyšších rychlostech tento problém není vůbec. Je to normální nebo bych měl nechat zkontrolovat tlumiče a pérování?

Auto je taky hodně nízké, ale to je asi spíše vlastnost.
Naše Priusy II. nejsou tak tvrdé, vše se srovná jak má když si pohrajete.

1. Kupte si měřák tlaku pneu, např. za 150kč Kovo (pro uživatele dlouhodobě nejvěrohodnější v měření) a vydrží Vám velmi dlouho i pro budoucí auta. (bohužel všechny pneuservisy, pumpy a jejich budíky v našem okolí jsou nevěrohodné. V pneuservisu budík padá na zem každou chvíli... Budíky na benzinkách, pokud nemají čerstvý test od Českého Hydrometeorologického úřadu, jsou k ničemu)

2. Natlakujte přesně na 2,3 (nad 2,3 se doporučuje tlakovat tady v Německu, pokud se jezdí nad 160km/h a pokud jezdíte po silnicích kde vodní hladina je při jízdě rovná, jinak raději 2,3)

3. Pokud máte sjeté pneu, to dělá hodně. Máme tady dva stejné Priusy, podobné kilometry, stejné tlaky pneu i značku pneu (dle TP, vč. písmenek), ale jedno auto je má nové a druhé sjeté. Prius se sjetými pneu je tvrdší.

4. Osobně jezdím do CZ s originál zimními pneu dle Německého TP, myslím Semperit - ty tlumí nejlépe (vč. horka, z přední nápravy ubývá cca 1-2mm za 20.000km). Na letní pneu Prius co jezdí do CZ nepřezouvám. Auto se chová i při Německých maximálních rychlostech stejně jako na letních. Není to auto na okruh, kde by změna pneu byla znatelná a důležitá.

5. Jednou za rok udělám laserovou sbáhavost, už mne znají, trochu prudím a ladí se to i 2x... auto musí jet 1. rovně, 2. na N jakoby lehce, samo, bez odporu.

:) ručím Vám za to, že auto pak pojede hezky a mnohem pohodlněji :)

Osvědčené manometry Kovo:
https://www.google.cz/search?q=k+tlaku+ ... 5yCh35ZAb_

Nemám ponětí co je zač, ale vyhrál CZ test - Bottari R.Evolution Saturn:
https://www.google.cz/search?q=Bottari+ ... dyCh06OAIM
Naposledy upravil(a) MGRR dne pát 04.09.2015, 11:52, celkem upraveno 3 x.
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

Caruso_P1 píše:Prius III gen. je na tom snad ještě hůř. Pokud jede se mnou někdo, kdo je zvyklý třeba na francouzská auta, posílá mě do servisu, že je na tom autě "něco špatně". :D Už jsem si zvyknul, ale je fakt, že by to lepší mohlo být. Snažím se nejezdit po horších silnicích, i když si třeba kousek zajedu. Díky malé spotřebě těch pár km navíc zase tak nevadí. :) Na kvalitním povrchu je to v pohodě.
Vždy když jsem jel do CZ s Priusem III. na 17" kolech, pár dní jsem se z toho třesení dával dohromady :|
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

Jen doplním a potvrdím, co píše MGRR: Jezdím celoročně na zimních, jízda je komfortnější, spotřeba stejná jako u letních a vůbec žádná negativa nepozoruji. To jest jezdí dobře, brzdí dobře a sedí dobře. Odjezdil jsem v pohodě několikrát Chorvatsko, jezdím pravidelně do Německa, bez problémů dálnice i okresky. :) Samozřejmě to chce kvalitní zimní pneu a hlídat správné nahuštění.
Odpovědět

Zpět na „Prius“