corolla neprijemne piskani
corolla neprijemne piskani
Ahoj mam problém s novou corollkou, najeto 6000 km a pri rychlosti nad 100km/h se ozyva neprijemne piskani na prave strane a to z okoli sloupku ci zrcátka. Vyloucili jsme mechanickou zavadu jedna se o proudeni vzduchu. Pokud mate někdo nejakou zkušenost dejte mi vedet. Dik vsem za jakoukoli informaci. Pepik
Re: corolla neprijemne piskani
Skus tam hrany a strbiny olepovat postupne lepiacou paskou, az pokial to neprestane.
Mne obcas zacne spredu okolo 90ky hvízdavý zvuk. Zistil som ze stací auto zobrat na myčku a poriadne ho očapkať. Normálne je to ako akustický senzor špiny, smeje sa moja manželka.
Mne obcas zacne spredu okolo 90ky hvízdavý zvuk. Zistil som ze stací auto zobrat na myčku a poriadne ho očapkať. Normálne je to ako akustický senzor špiny, smeje sa moja manželka.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,9l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,9l/100km)
Již jsem to zkousel mel jsem na prave strane zalepene snad skoro vse a stále piska a piska
Dozvedel jsem se ze podobny problém byl i u aurisu a tam to dělala lista dole u okna tak mi ji pry vymeni na záruku tak uvidíme co dal

Dána nová lišta okolo skla (byla odtržena) pískaní je mnohem slabší takže stále hledam a oblepuji pravou stranu
Nyní se mi zdá že je to slyšet u zrcátka
Nyní se mi zdá že je to slyšet u zrcátka
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 17:40, celkem upraveno 1 x.
Servis se docela snaží to je zase musím pochválit ale nikdo se s tím zatím nesetkal. Brzdové destičky mi vymenili ještě před lištou v pondělí je na řadě zrcátko
Jinak v záruce to je a bude ještě přes 4 roky, autičko je super spotřeba dobrá jen prostě stále píská

TAK SNAD VYŘEŠENO

Dali nové těsnění mezi karoserii a zrcátko a hle zatím je ticho tak snad to i tak zustane

Dali nové těsnění mezi karoserii a zrcátko a hle zatím je ticho tak snad to i tak zustane

- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Snad se to povedlo vyřešit.
Jen přihodím svou zkušenost s otcovou RAVkou. Po výměně předního skla taky vždycky něco začlo pískat okolo 100km/h vpravo před spolujezdcem. Nechali tam původní plastovo-gumový lišty, ptž jsou prej hrozně drahý. Ale už tam nedržely jak dřív. Takže jsem pravou lištu zkoušel podlepovat nebo přelepovat. Nic. Pak šel dolů stěrač. Nic. když už jsem fat nevěděl jak dál, tak jsem vymontoval tapec s airbagem z vnitřní strany sloupku a zkoušel jsem strkat drát pod sklo. A byla tam dírka v lepidle. Cca 5x2mm chybělo lepidlo mezi kastlí a sklem. Stačilo tam máznout silikonu a je je to.
Jen přihodím svou zkušenost s otcovou RAVkou. Po výměně předního skla taky vždycky něco začlo pískat okolo 100km/h vpravo před spolujezdcem. Nechali tam původní plastovo-gumový lišty, ptž jsou prej hrozně drahý. Ale už tam nedržely jak dřív. Takže jsem pravou lištu zkoušel podlepovat nebo přelepovat. Nic. Pak šel dolů stěrač. Nic. když už jsem fat nevěděl jak dál, tak jsem vymontoval tapec s airbagem z vnitřní strany sloupku a zkoušel jsem strkat drát pod sklo. A byla tam dírka v lepidle. Cca 5x2mm chybělo lepidlo mezi kastlí a sklem. Stačilo tam máznout silikonu a je je to.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
No tak to je taky dobré. Ve čtvrtek jedu na Šumavu tak se pozná, doufám že již bude stále tichoučko
Tak najeto dalších 2000 km a je stále ticho.
Stačilo nové těsnění pod zrcátkem a mam klid

auto prodano a koupena nova corollka

Obcas pri vetre ktory fuka z lava s predu pri rychlosti cca 110 km pocujem vysokofrekvencne piskanie na strane vodica v oblasti zrkadla aj na mojej Corolle 2/2017. Nahral som si to na mobil a budem to konzultovat so servisom.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Tak můj Auris 2014 dělá to samé. Ke konci záruky jsem to reklamoval, auto se mnou projeli a prý je to normální aerodynamický hluk. Z mého pohledu je ten zvuk tak na hraně, kdy ho při rychlostech nad 100 km/ho vnímám, ale ještě mě tak úplně nes..e. Tak jsem se s tím smířil.
Dej sem pak vědět, jak jsi uspěl ty.
Dej sem pak vědět, jak jsi uspěl ty.
Toyota Auris TS 1.4 D-4D r.2014
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
Tu je slubovane video - ked si date dostatocne nahlas repro - je pocut vysokofrekvencky prerusovany piskot. Ale ako vravim - musi fukat specificky vietor z lavej prednej strany vozidla a rychlost vozidla okolo 110 KM/H.
Naposledy upravil(a) ultra dne úte 01.08.2017, 19:20, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Někde na Suzuki fóru jsem četl ten samý problém a zkoušeli tam sklopit zrcátko a jet stejnou rychlostí, prý to bylo nakonec mezerou mezi zrcátkem a karosérií. Třeba je to blbost, ale zkusil bych to už jenom pro vyloučení. 
EDIT: link pro info
http://www.suzukiclub.cz/forum-tema/pis ... cate-29200

EDIT: link pro info
http://www.suzukiclub.cz/forum-tema/pis ... cate-29200
Corolla 2017 1,6 Valvematic 6 M/T Active Trend+
IN IT TO WIN IT!
IN IT TO WIN IT!