nastavení rozvodů-neznámý motor
nastavení rozvodů-neznámý motor
Ahoj.Mám celicu z 88 roku a nedávno mi asi přeskočil rozvoďák.Můžete mi někdo prosím poradit jak se to nastavuje?Problém je taky ten,že nevím co je to přesně za motor.Ten dobytek co jí měl přede mnou ho měnil a asi ani sám nevěděl co tam dává.Mám i fotku,ale jak jí sem dostat
- Celerak2.0Gti
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: nastavení rozvodů-neznámý motor
podívej se sem - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=1877 tam se dočteš jak vložit obrázekhonzaw píše:... Mám i fotku,ale jak jí sem dostat

"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
-
- Věčnej rejpal
velmi jednoducho nastavis rozvody,,, ja to robim bezne takto,,, na hornych vackach (pokial mas 16V) su risky,,, za remenicami su na hlave tiez,,, musis mat obe remenice zosuladene na tych riskach,,, je problem s napinakom,,, musis ho najprv opatrne vo sveraku stiahnut,,, a dat tam poistku,, nejaky drotik,,najlepsie z pruziny,,, potom ho tam vrat a nahod remen,,, musis rukami napnut remen,, a na spodnej remenicy co je na kluke daj pat stupnov spat,,, nie rovno na risku,,, ktora je na vonkajsej strane krytu,,,, ono ked pustit napinak a pretocis motor parkrat,, tak sa to pekne nastavi na risku,,, ked som to robil prvy raz,, dal som to hned pri nenapnutom napinaku na risku,, a potom to bolo o jeden zub dopredu,,, je to inak prplava robota,,, mne to trva okolo 2 - 3 hod,, a to to robim casto,, tak to zver radsej servisakovi
- Petr
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tak těžky to zase není jo na rysky to jo a potom to nedávám 5 stupnů zpět ale napnu to od vaček postupně až ke klikovce ale po směru hodinovéj ručiček a protočíš to klíčem na zkoušku a je to o.k nejtěžší je povolit napínak a kryt tam je málo místa takže 2-3 hodky to myslíš rozdělat složit že jo?jinak rozvonák je tak na půl hodiny
jo a ještě jedna rada když zděláš starý rozvodák a nehejbneš z ničím a dáš novej tak to nemusíš dávat ani na rysky jen to pro kontrolu protočit
jo a ještě jedna rada když zděláš starý rozvodák a nehejbneš z ničím a dáš novej tak to nemusíš dávat ani na rysky jen to pro kontrolu protočit
prepac,, ale nesuhlasim,, s tebou,,, ked to vsetko rozhadzes,,, tak urcite pohnes niecim,, hlavne ak vracias o zub spat,, tak to musis nastavovat,, a viem zo skusenosti,, ze ked sa opre napinak,,, nikdy nenapnes ten remen rucne tak aby ti ukazal ze je na mieste,,, kolko krat si to robil? Ja aspon 50 krat,, a vzdy tymto istym postupom,,, a doteraz tie motory jazdia v pohode,,, inak ked to uz otvoris,, tak tie rozvody vymen,,, vzdy ked kupim nove auto,, tak menim rozvody,,, je to dobra vec
- Petr
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no jasan když to auto koupíš tak se too mění preventivně to jo
a na svojí celice jsem to dělal 2x a ještě na kámošové a v pohode když jsi šikovný a věříš si tak to jde taky jsem to dával na rysky ale na 5 stupnů ne ale na rovnou na nulu
neříkam že tvůj postup je špatný ale každý mame své zkušenosti a vychytávky duležitý že výsledek je stejný a auto jede ne?
a na svojí celice jsem to dělal 2x a ještě na kámošové a v pohode když jsi šikovný a věříš si tak to jde taky jsem to dával na rysky ale na 5 stupnů ne ale na rovnou na nulu
neříkam že tvůj postup je špatný ale každý mame své zkušenosti a vychytávky duležitý že výsledek je stejný a auto jede ne?