Motor 3S-GTE ST205

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Uživatelský avatar
Idaho
Věčnej rejpal
Příspěvky: 4223
Registrován: stř 21.09.2005, 13:50
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Kontaktovat uživatele:

Motor 3S-GTE ST205

Příspěvek od Idaho »

Záměrne nedávám do inzerce, je to jen k zamyšlení, diskusi..

Kolega si koncem lonského roku dovezl motor 3SGTE určný k repasi. tech motoru bylo více - určených na repas a prodávaných se slevou, procházeli jsme jich asi devet nakonec zviolil tento. Komprese byly bud 9,5-10 nebo 9-9,5 ( nepam,atuji si přesně ) každopádne všechny čtyři válce v rozmezí 9,5 baru, meřeno za studena, točeno přes starter pomocí stratovacího boxu, který nebyl plne nabitý, tak jako tak kompresní zkouskou prosel nejlépe. Motor je bez turba a na repasy byl určený kvuli nánosu mazutu vevnitř motoru ( černá kaše ).
Plán byl motor rozhodit, vše pomeřit a příadne udelat šály, kroužky, a složit. K motoru byl zakoupen kit tesnení na celý motor , to vše je připraveno, ale z nedostatku času jsem s ena to doted nedostali. Vzheldem k tomu že potřebuje krátkodobě překlenout fin probé,my zpusobené zdrav. potížemi v rodine, nabídl motor k prodeji. Jeho cena k jednání tak jak stojí / leží je 26tis czk ( +4tis pokud bude nekdo chtít komplet kit tesnění na motor ).
Je to cena za kteoru koupil a bez přirážky dává dál.
Pokud by byl zájem, jsem schopen motor otevřít, vyčistit, zkontrolovat , dát nové kruhy, šály, a s použitím toho tesnení složit - zde by byla cena 30tis za motor a tesnící sadu, 5tis za mojhi práci + cena šál a kroužku ( nepřekročí dalších 5tis )- shrnu cca 40tis
Pokud bdueu třeba brus bude to již dražší, ale princip je v tom pokud s edo toho pustím a prokáže se, že není třeba brus a skutečne bude jen tato investice, byl by za tuto cenu zájem?

Motor je JDM MR2 SW20 - novejší model ( mel by být shodný s ST205 ), bez rozdelovače exhaust svodu a truba.
Možno potom rozchodit na plně programovatelné EMU - pokud bych mel delat montáž ECU a ladení trvám na tom abych motor i stavěl, po předchozích zkušenostech odmítám dávat jakoukoliv záruku na osazení a ladění motory které stavel někdo jiný -pokud máte nekoho kdo dodá vlastní ecu a bude ladit, bud bude stavba motoru bez záruky ( nebo at ho staví on sám , dohadovat se kdo udelal chybu že to zaklepalo skutečne odmítám ). Samozřejmě pro osazení seriovou ECU a provozu na std nebo mírne zvýšený plnicí tlak ( po zábehu a kontrolách ) by záruka platila.

Znovu opakuji neberte to jako inzerát, jen sonduji pokud je daná cena zda bude zájem, pokud bude, motor otevřu a potom se domluvíme. Jd eo to že nechci skončit s otevřeným motorem roztahaným v regálu, nebo motorem do kterého nasypu čas a peníze a bude v regálu tvrdnout další dva roky..
Naposledy upravil(a) Idaho dne stř 29.07.2015, 20:30, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
JenniColky
Řidič
Příspěvky: 288
Registrován: ned 16.03.2014, 19:21

Re: Motor 3S-GTE ST205

Příspěvek od JenniColky »

Asi nejlevnější cesta pro výkon a spolehlivost do MR2 nebo Celicy... resp. nejlevnější bez finálně drahého a zbytenčného laborování jak to často končívá :/
eX Auris 1ZRFAE, E11-4EFE a "nějakej ten koncern a další šrot"

Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
Odpovědět

Zpět na „Celica“