Corolla, r.v. 2003, 1,4 (benzin) - domontovanie klimatizacie

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
jozeflak
Člen Týmu

Corolla, r.v. 2003, 1,4 (benzin) - domontovanie klimatizacie

Příspěvek od jozeflak »

Ahojte,

kedze su v lete horsie a horsie horucavy, cestovat na dlhsie vzdialenosti s mojou Corollou bez klimy sa stava neunosnym. Rozhodujem sa, co urobit, ci investovat do namontovania klimy do Corolly alebo sa poobzerat po Toyote s klimou. Moje auto je vsak z roku 2003 a jeho cena je teraz cca 2,500-3,000 EUR. Som s nim velmi spokojny a je mimoriadne spolahlive. Ma vsetko, az na tu nestastnu klimu. Jeden z automechanikov mi ponukal, ze moze klimu do auta domontovat, lenze cena je 1.000 EUR, co sa mi zda dost.

Co poviete? Mate skusenosti s domontovanim klimy do auta?

Vdaka.

Jozef
Jimmi
Věčnej rejpal

Re: Corolla, r.v. 2003, 1,4 (benzin) - domontovanie klimatiz

Příspěvek od Jimmi »

Tisícovka v ojrech i s prací....? To je tak za polovinu.
Levnější je šíbr nebo jeho obdoba. Není to tak účinné, ale aspoň netrpíš respiračními chorobami z klimatizací 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

Trošku se sem vseru, ač corollu nemaje. Loni v zimě jsem montoval klimu do cariny e. Dalo to hrozné práce s tím, abych vůbec zjistil, co a kam mám namontovat. Nenašel jsem jediný auto, který by bylo úplně stejný, abych to z něj vyndal a k sobě dal. Vždycky cesta někam, vymontování něčeho, co zrovna pasuje. Ale to bylo tím, že u carin jsou jenom u obsahu 1,6 4 typy motoru. Pak je tam ještě 1,8 a 2,0 a pak dýzláky. A jediná součástka, co je u všech stejná, je kondenzátor (chladič) a výparník. Jinak všecko jiný.
Možná u tvojí corolly to bude jednodušší. V tom případě koukej najít stejný auto, z něho to vyber a narvi do svýho. Samozřejmě nevyhneš se výměně všech gumiček (za desitky eur), pak bych preventivně nechal udělat repasi kompresoru (možná 100 euro), pokud si teda nejseš jistej, že předtím běžel v pohodě. No apak testovací procedura vodíkem a naplnění chladivem, barvivem a olejem.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
JenniColky
Řidič

Příspěvek od JenniColky »

Já prodal klukovi do E11tky za 3000Kč (ale bral si k tomu ještě bambilion blbostí) s tím, že za 1000Kč dal nový výparník a všechno mu perfektně funguje.

Dá se to řešit i levně, pokud is to uděláš sám, ale odstrojit ji z auta a přestrojit do jiného je práce minimálně na den...

Neboj se použité.
eX Auris 1ZRFAE, E11-4EFE a "nějakej ten koncern a další šrot"

Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
Odpovědět

Zpět na „Corolla“