Auris 1,6 jemne klapani motoru na volnobeh
-
- Člen Týmu
Auris 1,6 jemne klapani motoru na volnobeh
Kdyz auris jde na volnobeh, tak se z motoru ozyva jemne klapani. Byl jsem s tim v servisu, rekli mi, ze to je vse v poradku. Porad ale ve mne neco hloda, jestli bych nemel zajet do jineho Toyota servisu, protoze si myslim, ze se to predtim neozyvalo. Nez propadnu paranoie, tak jsem chtel najit na netu zvuk motoru Aurise 1,6 a nenasel jsem nic. Jinak auto jezdi v pohode, bez problemu. Nema s tim nekdo zkusenost?
Re: Auris 1,6 jemne klapani motoru na volnobeh
martin_praha:
Mas platnu zaruku tak by nastivil predajcu potom ostatne predajne (servis).
Prahe su 4+1 podla webu nech sa vyjadria odbornici.(Aj mimo Prahy)
Tiez by pozrel klubove stranky TOYOTY.(CZ,SK,DE,UK atd)
Mas platnu zaruku tak by nastivil predajcu potom ostatne predajne (servis).
Prahe su 4+1 podla webu nech sa vyjadria odbornici.(Aj mimo Prahy)
Tiez by pozrel klubove stranky TOYOTY.(CZ,SK,DE,UK atd)
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 17:41, celkem upraveno 1 x.
- JenniColky
- Řidič
Jak jemné klepání? Dokážeš přiblížit frekvenci zvuku a odkud vychází?
eX Auris 1ZRFAE, E11-4EFE a "nějakej ten koncern a další šrot"
Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
A kolik ti to teda žere?Corolla2014 píše:Mám Corollu 1,6 Valvematic a po velmi špatných zkušeností s Toyotou Dolák v Plzni bych zajel i do jiného servisu. Jinak s motorem nemám žádné problémy, pokud pominu spotřebu daleko převyšující papírově udávanou.
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 17:42, celkem upraveno 1 x.
Tak to je myslím naprosto ok. Není to moc. Měj se.Corolla2014 píše:Spotřebu nijak zvlášť neřeším, ale čučí to na mě z displeje. A protože tankuju téměř vždy kolem 50, tak to občas i změřím. Nyní v zimě, krátké vzdálenosti lehce nad osm, okrsky a dálnice lehce nad sedm. Zimáky Michelin alpin 4. V létě o cca litr míň, okrsky i pod šest. Dálnice na tempomat tacho 150. Letní Conti. Obojí mám na kolech 16. Takže spokojenost. Pružnost a zrychlení, zvláště v režimu Sport je velmi dobré. Ale musí se více šlapat na plyn. Není to turbo. Zatím nejvíc tachometrovejch 210 a i při této rychlosti sedí bezvadně. Hluk motoru při této rychlosti je přebit šumem větru.pepe1329 píše:A kolik ti to teda žere?Corolla2014 píše:Mám Corollu 1,6 Valvematic a po velmi špatných zkušeností s Toyotou Dolák v Plzni bych zajel i do jiného servisu. Jinak s motorem nemám žádné problémy, pokud pominu spotřebu daleko převyšující papírově udávanou.
To síce moc nieje moc ale oproti spotrebe udávanej výrobcom sú to predsa len iné čísla.
7,3mesto - 4,6mimo mesto - 5,6priemer. Ja teraz v tých mrazoch a zápchach mám aj 9.
A za 4,6 na stovku som nikdy nešiel. Párkrát som skúšal ísť na spotrebu i keď mi benál platí firma, predsa len ma to zaujíma. Možno sa tak dá jazdiť v Holandsku po okreskách, to netuším. Tých 4,6 je ale fakt hodne skreslené číslo.
Možno to výrobca myslel tak, že za toľko sa dá jazdiť, nie že taká spotreba normálna je. Ale zas 7,3 v meste je reálne dosiahnuteľná spotreba v meste - tak v máji, s občasným využívaním obchvatov to ide v pohode.
7,3mesto - 4,6mimo mesto - 5,6priemer. Ja teraz v tých mrazoch a zápchach mám aj 9.
A za 4,6 na stovku som nikdy nešiel. Párkrát som skúšal ísť na spotrebu i keď mi benál platí firma, predsa len ma to zaujíma. Možno sa tak dá jazdiť v Holandsku po okreskách, to netuším. Tých 4,6 je ale fakt hodne skreslené číslo.
Možno to výrobca myslel tak, že za toľko sa dá jazdiť, nie že taká spotreba normálna je. Ale zas 7,3 v meste je reálne dosiahnuteľná spotreba v meste - tak v máji, s občasným využívaním obchvatov to ide v pohode.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Spotreby skutocne a tie papierove boli vzdy predmetom "búrlivých" diskusii.
Kto sa toho drzi tak je podla mna minimalne naivny.
Aj ked nemozem nesuhlasit ak sa dakto ohradi ,ze to co vyrobca uvedie by malo byt aj dodrzane.
Vacsinou sa vyrobca a predajcovia ohradia ,ze su to cisla dosiahnute "v ideálnych podmienkach"
Takze v konecnom sumare je realita vzdy ina.
Preto ja osobne tieto cisla nikdy neberiem doslova.
A co sa tyka spotreby, tak v meste a kratke trate my auto teraz spapka trosku viac. Priemerku mam vsak takmer rovnaku. 1-2 desatiny neberiem nijak tragicky s ohladom na klimaticke podmienky.
Kto sa toho drzi tak je podla mna minimalne naivny.
Aj ked nemozem nesuhlasit ak sa dakto ohradi ,ze to co vyrobca uvedie by malo byt aj dodrzane.
Vacsinou sa vyrobca a predajcovia ohradia ,ze su to cisla dosiahnute "v ideálnych podmienkach"
Takze v konecnom sumare je realita vzdy ina.
Preto ja osobne tieto cisla nikdy neberiem doslova.
A co sa tyka spotreby, tak v meste a kratke trate my auto teraz spapka trosku viac. Priemerku mam vsak takmer rovnaku. 1-2 desatiny neberiem nijak tragicky s ohladom na klimaticke podmienky.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
-
- Člen Týmu
Inak čo sa týka tej spotreby, tak taká 1.2 v tejto zime žerie až až. Kupoval som Auris cez leto, vtedy žral diaľničným tempom 6 - 6,5. Záleží od jazdy. Ale v týchto zimách je to mordor
Keď sa fakt snažím, idem za kamiónom na diaľnici, pedál hladkám ako keď som hladkal svoju prvú kočku v 19ctich
Brzdím, vlastne nebrzdím - to ide nad spotrebu. Tak mám 6,5 litra.
Keď idem normálnym tempom tak 7,5 a keď idem ako Fitipáldy (inými slovami, volá mi kočka, že kde som sa zabudol), tak to žerie kludne 9 litrov.

Keď idem normálnym tempom tak 7,5 a keď idem ako Fitipáldy (inými slovami, volá mi kočka, že kde som sa zabudol), tak to žerie kludne 9 litrov.
Toyota Auris 2016 1,2 Trend+
TakTak, s tým sa dá len súhlasiť.
Inak od kúpy auta mám priemerku 7,2l/100km (auto kupované začiatkom novembra 2015) a priemerku za rok (od začiatku novembra 2015 do konca októbra2016) mám 7,04l/100km. Čo si vravím, že na väčšinovú jazdu automatom mestom s 1350kilovým autom a 1,6l motorom nieje vôbec zle. Keď som ho kupoval, tak som si vravel že ak bude nad 7,5 tak ma to bude mrzieť. A to ako vravím benzín mi kupuje firma takže jazdu na spotrebu určite nepreháňam, čiže pri troche snahy by to mohlo ísť aj nižšie.
Ja som v podstate spokojný, nieže by ma netešilo keby to nežralo menej. Ale asi nie až tak, aby som sa musel obmedzovať v práci s akcelerátorom.
Ešte poznámka, vždy pod cca 80km/h jazdím v režime Sport. To na spotrebu má isto tiež svoj vplyv.
Inak od kúpy auta mám priemerku 7,2l/100km (auto kupované začiatkom novembra 2015) a priemerku za rok (od začiatku novembra 2015 do konca októbra2016) mám 7,04l/100km. Čo si vravím, že na väčšinovú jazdu automatom mestom s 1350kilovým autom a 1,6l motorom nieje vôbec zle. Keď som ho kupoval, tak som si vravel že ak bude nad 7,5 tak ma to bude mrzieť. A to ako vravím benzín mi kupuje firma takže jazdu na spotrebu určite nepreháňam, čiže pri troche snahy by to mohlo ísť aj nižšie.
Ja som v podstate spokojný, nieže by ma netešilo keby to nežralo menej. Ale asi nie až tak, aby som sa musel obmedzovať v práci s akcelerátorom.
Ešte poznámka, vždy pod cca 80km/h jazdím v režime Sport. To na spotrebu má isto tiež svoj vplyv.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Stehlik:
V zime zerie viac kazdy motor, hlavne kratsie trasy. A ze je turbo menej efektivne v zatazi a vo vyssich otackach, sa vie tiez. Uz minimalne 50 rokov.
V zime zerie viac kazdy motor, hlavne kratsie trasy. A ze je turbo menej efektivne v zatazi a vo vyssich otackach, sa vie tiez. Uz minimalne 50 rokov.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
No moja spotreba je aj napriek tej klemre co je vonku stale pod 7l a to jazdim po okreskach kde mam povrch slusne zvlneny.
V lete som mal spotrebu 6,6 L teraz sa hybem na urovni 6,8-6,9 L.
Takze ako vravim desatinka hore dole ci dake to decko ma nemoze rozhodit.
V lete som mal spotrebu 6,6 L teraz sa hybem na urovni 6,8-6,9 L.
Takze ako vravim desatinka hore dole ci dake to decko ma nemoze rozhodit.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
-
- Člen Týmu
No ty si ale múdry!CommonUser píše:Stehlik:

PS.: takže ho ráno nemám zaťažovať a vytáčať? Vidíš a ja blbý som nosil vždy v kufri štyri vrecia zemiakov, kvôli ťažisku vieš, prípadne keď ostaneš v kolóne vieš si spraviť hranolky, dáš do toho prťavého motora zemiak a z výfuku sa ti rovno sipú so zdravým motorovým olejom od Toyoty!

Toyota Auris 2016 1,2 Trend+
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Tak naco tu vypisujes o tvojej zvysenej spotrebe ? Toto vlakno je ku 1,6 Valve - klepanie motora na volnobeh. Koho trapi tvoja zimna spotreba na 1,2T ???marcelstehlik píše: No ty si ale múdry!Normálne by ťa mali nominovať na nobelovú cenu!
PS.: takže ho ráno nemám zaťažovať a vytáčať? Vidíš a ja blbý som nosil vždy v kufri štyri vrecia zemiakov, kvôli ťažisku vieš, prípadne keď ostaneš v kolóne vieš si spraviť hranolky, dáš do toho prťavého motora zemiak a z výfuku sa ti rovno sipú so zdravým motorovým olejom od Toyoty!A aby každý videl že na to mám, som ho hneď na studeno riadne vytočil do červenej, predsa správny kovboj sa nebojí a ide aj na červenú! Nech vidia že na to mám!
Daj si patentovat tvoj fritak znacky Toyota ako technicky termodynamicky zazrak, co nakrmi aj vsetkych pocestnych, teda tych co mali to stastie stretnut sa s tebou na tej Dream Ride.
BTW Sypat je vybrane slovo po S !
T27 2ZR-FAE Rice on wheels