Zdar lidi,
mám corollu verso a mám problém s převodovkou. Na čtvrtej a pátej stupeň je slyšet lehký klapání. Jako když by šla přes zuby. A začínám mít pocit že se lehoulince přidávají další kvalty. Není to zatím nic extra hlasitýho - běžná hlasitost radia to přehluší. Mám 1,6 VVTi 3zz-fe rok 2004. 5-ti kvalt. Nicméně za chvíli je tu dovolená a já bych rád jel s klidnou hlavou. Na vrákáčích chtějí za jetou v bůchvíjakém stavu 20tis.. Lidi co dělají repas zase hrozí až 40tis. S tím že za diagnostiku a montáž/demontáž chtějí 8000 - tak to jsem čuměl. Tak nevím. Auto jsem koupil za směšněj peníz a tohle jsou částky který bych nedal ani kdybych to auto koupil za cenu běžnou. Máte nějaký nápad jak s toho co nejjednodušeji ven? Nakonec jsem říkal že to nebudu přehazovat a nechám to někomu udělat na zvedáku. Ale ne za 5000tis jak někde chtějí. Je možný tam dát převodovku z e11 či něčeho jiného? Případně máte kontakt na někoho spolehlivého co by dokázal s tímto pomoct? Díky za rady Jakub
Pomoc s převodovkou
Re: Pomoc s převodovkou
Přesně tak. V momente kdy je zařazeno. Hlasitěji je to slyšet pod plynem v záběru
- vind.o
- Navigátor
Zkus to popsat trochu podrobněji. Jak reaguje na spojku? Hlučnost stejná/větší/žádná? Hučí jen v tahu a nebo i při jízdě setrvačností? Když za jízdy vyřadíš a necháš auto jet setrvačností bez kvaltu, ale s nesešláplou spojkou?
Kolik najeto?
Možná blbost, ale jestli ti neodchází ložisko v převodovce.
Kolik najeto?
Možná blbost, ale jestli ti neodchází ložisko v převodovce.
Corolla E12 5D, 06, 3ZZ-FE 1598, 81 kW, černá, celoroční 6,6 l, 230 tis.km, SOL+ (park. senzory, tempomat, vyhř. sedačky)
Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme
), 40 tis. km, Trend
Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá
Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme

Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
demontáž a montáž převodovky ( pokud správně chápu je to klasická manuální ne robotická, automatka nebo cokoliv jiného, je otázka max 5+5hodin takže pokud si nechám nejakou rezervu musí se to do 2,5tis zvládnout...cleman píše:S tím že za diagnostiku a montáž/demontáž chtějí 8000 - tak to jsem čuměl.
viz nahoře - jak to asi udelaj ? myslíš že tu převodovku nekdo vytáne ta že se koukne na auto?S tejne to pujde na zvedák na kterém se bude převodovka tahat a pokud je to klasická manuálka tak pověšenou v aute ji neopravíš kvuli místu a konstrukci té tranny.cleman píše: Nakonec jsem říkal že to nebudu přehazovat a nechám to někomu udělat na zvedáku.
Když kupuješ auto za cenu která je až neobvykle nízká proti bežné prodejní, musíš počítat s opravou a v takovýchhle případech je ta cena neumerne nízká práve proto že ta oprava není jen tak.. Pokud je to převodovka do které sežene díly jen v Toy a ješte budou proti bežným převodovkám dražší tak proste s tím nic neudeláš.
jinak pokud je to automatka tak platí to samé co jsme psal výše - na aute neudelaj, stejně musí ven, a repase automatek a robotek proste jsou drahé s tím se musí počítat...