Motorový olej - T25 1.8VVTi

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
delvin
Člen Týmu

Motorový olej - T25 1.8VVTi

Příspěvek od delvin »

Sháním nějakého "kilometráře", který má s motorem 1.8 benzín (výroba 2006 a výše, co už nemá problémy) hodně naježděno (např. alespoň nad 150 tis.km) a má dobrou zkušenost právě s jeho používaným typem oleje do motoru? Který se komu osvědčil? Např. na vrakáči v Praze na Kutnohorské mi maník říkal, hlavně nejezděte do Toyota Tsuscho, tam dávají údajně "nic moc olej" značky FUCHS, a to pak musíte jezdit radši max. po 10 tis.km místo po 15 tis.km. Hlavně mě nekamenujte, je to informace typu jedna paní povídala...
Nicméně jaký olej např. dává Emil Frey? Když jsem se tam ptal, kdo jim vozí olej, tak mi řekli, že jim chodí přímo olej TOYOTA spolu s náhradními díly. Tak nevím, co si o tom mám myslet, protože přeci Toyota vyrábí auta a ne oleje! Takže jim to dodává Castrol, Shell, OMV, Mobil1, nevíte? Nicméně dostal jsem doporučení na Castrol Edge FST 5W-30. Jaký je váš názor?
renardek
Člen Týmu

Re: Motorový olej - T25 1.8VVTi

Příspěvek od renardek »

Mám benzin 2.0 s cca 310t.kilometrů. Castrol Edge FST 5W-30 standard jsem dával asi tak 5x za sebou. Žádný průšvih, ničím ale taky nenadchnul. Poslední tři výměny používám SHELL HELIX ULTRA 5W-30 a tím už asi u tohoto auta dožiju. Okamžitě pokles spotřeby (měřitelný!). Při studeném startu se zkrátila doba po kterou je motor líný a při běžné jízdě subjektivně jde motor radostněji za plynem. Začal jsem ho kupovat, protože se dá koupit výrazně levněji než Castrol. Shell moc rád nemám, tento olej motoru očividně svědčí.
p.s.: Jinak od Shellu ani omylem benzin či bagetu.
Avensis Combi 2.0 Benzin 01/2004
awe_cz
Věčnej rejpal

Re: Motorový olej - T25 1.8VVTi

Příspěvek od awe_cz »

renardek píše:p.s.: Jinak od Shellu ani omylem benzin či bagetu.
Proc? Zrovna bagety maji skvely.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“