Bouraná Toyota RAV od prodejce
Bouraná Toyota RAV od prodejce
Vážení majitelé všech toyot, zvláště pak RAV 4. Chtěl bych se s Vámi podělit o nemilou zkušenost při koupi nové RAV 4. Auto bezmála za 700 tis Kč mi prodali nabourané a ještě mi lžou do očí. NO posuďte sami:
Je možné, aby auto typu SUV při koupi a najetých cca 1000km mělo nakřivo volant?
Je možné, aby při seřízení přední nápravy o týden déle a cca 1800 km bylo přední pravé kolo vyvráceno dozadu a nejde ani srovnat(mám protokol)?
Je možné, aby se mi rozsvěcela kontrolka ABS a ESP(2x) a servis pouze vymazal chybu?
Je možné, aby bylo prasklé ložisko na tlumiči pravého předního kola?
Bohužel je to možné a Toyota Zlín, kde jsem auto koupil se k tomu staví tímto stylem. Nikdy by mne nenapadlo, že může někdo něco takového provést, ale děje se tak. Navíc se mi u dovozce v Praze vysmáli, že jsem dostal slevu 145 tis. Kč, tak co chci.
Ta sleva je ale můj avensis za 100 tis. Kč, kterého jsem dal protiúčtem a k tomu dostal slevu 40 tis. od automobilky, neboť na to byla akce. Je mi z toho na nic. Chci poslat reklamaci do Japonska, aby věděli, jak jim tady ty auta kazí, ale nevím, zda to zabere. Prosím Vás tedy o radu. Nechci za 700 tis Kč opravované auto, ale nové dle smlouvy. Děkuji.
Vzkazy mi můžete posílat na E-mail:vaclav.cibulka@lit.cz
Je možné, aby auto typu SUV při koupi a najetých cca 1000km mělo nakřivo volant?
Je možné, aby při seřízení přední nápravy o týden déle a cca 1800 km bylo přední pravé kolo vyvráceno dozadu a nejde ani srovnat(mám protokol)?
Je možné, aby se mi rozsvěcela kontrolka ABS a ESP(2x) a servis pouze vymazal chybu?
Je možné, aby bylo prasklé ložisko na tlumiči pravého předního kola?
Bohužel je to možné a Toyota Zlín, kde jsem auto koupil se k tomu staví tímto stylem. Nikdy by mne nenapadlo, že může někdo něco takového provést, ale děje se tak. Navíc se mi u dovozce v Praze vysmáli, že jsem dostal slevu 145 tis. Kč, tak co chci.
Ta sleva je ale můj avensis za 100 tis. Kč, kterého jsem dal protiúčtem a k tomu dostal slevu 40 tis. od automobilky, neboť na to byla akce. Je mi z toho na nic. Chci poslat reklamaci do Japonska, aby věděli, jak jim tady ty auta kazí, ale nevím, zda to zabere. Prosím Vás tedy o radu. Nechci za 700 tis Kč opravované auto, ale nové dle smlouvy. Děkuji.
Vzkazy mi můžete posílat na E-mail:vaclav.cibulka@lit.cz
Re: Bouraná Toyota RAV od prodejce
Zkus to řešit přes importéra na Stodulkách.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se k problému Toyota ČR staví zády, najdi si kontakt na evropskou centrálu, nech si přeložit dopis a zašli ho doporučeně s doručenkou do vlastních rukou řediteli.(ať to neskončí u sekretářky) Evropská Toyota na cz lajdáky bude stačit a kdyby ne, čemuž nevěřím, pak přímo výrobci. Co uvádíš je ostudné, ale v tomhle zlodějově asi možné. Zapojil bych i ČOIku. Držím palce, ale nedej se.
Subaru Forester 2,0 Active 116kW r. 2007
Toyota RAV4 2,0 94kW r. 1994
Toyota RAV4 2,0 94kW r. 1994
Nemusíš zasílat doporučeně, stačí e-mailem. Taky jsem korespondoval se zastoupením pro Evropu .
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Zkoušel jsi VIN zde: http://historievozu.toyota.cz/carinfo.aspx ?
Pokud bylo bouráno a opravily ho, třeba tu bude záznam, přestože jezdím s corollou do neautorizovaného jednou jsem byl v autorizovaném jen seřídit světla a hned si to do této databáze zanesli.
Pokud bylo bouráno a opravily ho, třeba tu bude záznam, přestože jezdím s corollou do neautorizovaného jednou jsem byl v autorizovaném jen seřídit světla a hned si to do této databáze zanesli.
Chlapi, moc Vám děkuji za informace. Na ten VIN jsem se koukal a samozřejmě tam nic není, jelikož to vlastně nikdo neopravoval. Jenom mně zaráží, že tam není zaznamenáno seřízení geometrie v 1800km, které jsem požadoval hned týden po koupi, jelikož volant byl nakřivo. Asi to opravdu nebylo bourané, ale těch průšvihů je na tom autě tolik, že se mi nechce věřit, že by to sem Japonci vůbec pustili. Jak jsem zjistil, přes soudy cesta nevede, ale neustálá reklamace vad dle občanského zákoníku až k výměně zboží za jiné, nebo vrácení peněz. Takže příští týden vezu RAVku do servisu se seznamem závad a pak se uvidí. Ale nyní již vše písemně proti podpisu. Až dostanu protokol o odstraněných závadách, docela by se mi hodil ten e-mail na centrálu do Budapešti, abych jim ho poslal,, nechť posoudí, zda je možné, aby nové auto mělo tolik závad. Jinak proti Toyotám nic nemám. Být RAVka v pořádku, tak je to skvělé auto.
V benzínu po zajetí nyní na letních gumách jezdím od 7 do 7,5L/100km, a to z 20% tahám přivěs. A určitě nejsem brzda provozu. A ten pocit v zimě, když s přívěsem všude vyjedu, je k nezapomenutí. Sice možná 10 dní v roce, ale stejně. Tak díky a určitě budu informovat, jak se věci vyvíjí.
V benzínu po zajetí nyní na letních gumách jezdím od 7 do 7,5L/100km, a to z 20% tahám přivěs. A určitě nejsem brzda provozu. A ten pocit v zimě, když s přívěsem všude vyjedu, je k nezapomenutí. Sice možná 10 dní v roce, ale stejně. Tak díky a určitě budu informovat, jak se věci vyvíjí.
- Standa50
- Manager Týmu
Nové auto a 1000 km najeto? Volant nakřivo? To je nějaký divný nový auto.Když kupuju nový,tak chci nový a ne nějakou předváděčku.Auto bych odmítl převzít a popřípadě odstoupil od kupní smlouvy.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Už je divný že nový auto má najeto 1.000km, kupoval jsem už 4 nový auta a všechny měly kolem 20 km.
Yaris 3 / 1.33 2011
To, že to má cca1000 km jsem věděl. Dalo by se říct, že to byla předváděčka, ale to neznamená, že bude bouraná. Jelikož v té době nikde neměli benzínovou RAVku s manuálem, vzal jsem ji a zaplatil za ni 686.936,-Kč. Takže cena nového auta. To by mi tak nevadilo, kdyby vše fungovalo, jak má. Taky jsem koukal, že Shingo Kato se stal šéfem Toyoty pro českou republiku. Zda moji stížnost poslanou do Prahy četl nevím, ale pokud ano, tak už se nemám kam odvolat. No uvidíme.
Taky jsem zjistil, že v centrální databázi oprav není zaznamenáno seřízení přední nápravy v 1800km. Je to normální, že tam takovouto opravu nezaznamenají? Je tam pouze servisní prohlídka v 15 tis. km. Co na to říkáte?
Taky jsem zjistil, že v centrální databázi oprav není zaznamenáno seřízení přední nápravy v 1800km. Je to normální, že tam takovouto opravu nezaznamenají? Je tam pouze servisní prohlídka v 15 tis. km. Co na to říkáte?
Od doby el. servisních kníže mam, každou návštěvu i mymořádnou zapsanou.
v poctatě jak přijmuli auto tak to tam je.
v poctatě jak přijmuli auto tak to tam je.
Yaris 3 / 1.33 2011
Při koupi měřím lak i u nového vozu, pokud byl stříkán buď ve fabrice nebo u dealera buď vůz nepřevezmu a nebo chci slevu neboť při dalším prodeji to má handicap.
Měřič laku stojí tisícovku a určitě ho má dealer k výkupu ojetých vozů s pokud nemá co skrývat tak ho půjčí. Nechápu kdo dneska věří komukoliv co se týče bankovek...
Nechápu že do teď sis to nezjistil??? Tězko to bude mít jen napálenou nápravu bez pomačkaných plechů.
Jinak já dělám laserovou geometrii každej rok (zatím2x) a pokaždý to bylo levým zadním kolem.
Jinak tlumič nemá žádné ložisko, kdo ti to nablábolil??? Proč by se měl tlumič točit když má tlumit???
Máš mylné informace: pokud nemůžeš vůz řádně používat po třetí stejné závadě neboli po dvou stejných opravách, kdy se to po třetí vysere, tak máš nárok na výměnu zboží a nebo navrácení bankovek podle toho jak se TY rozhodneš co ti vyhovuje, já jsem takhle vrátil hundaje tuchcona po roce....
Měřič laku stojí tisícovku a určitě ho má dealer k výkupu ojetých vozů s pokud nemá co skrývat tak ho půjčí. Nechápu kdo dneska věří komukoliv co se týče bankovek...
Nechápu že do teď sis to nezjistil??? Tězko to bude mít jen napálenou nápravu bez pomačkaných plechů.
Jinak já dělám laserovou geometrii každej rok (zatím2x) a pokaždý to bylo levým zadním kolem.
Jinak tlumič nemá žádné ložisko, kdo ti to nablábolil??? Proč by se měl tlumič točit když má tlumit???
Máš mylné informace: pokud nemůžeš vůz řádně používat po třetí stejné závadě neboli po dvou stejných opravách, kdy se to po třetí vysere, tak máš nárok na výměnu zboží a nebo navrácení bankovek podle toho jak se TY rozhodneš co ti vyhovuje, já jsem takhle vrátil hundaje tuchcona po roce....
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
- Standa50
- Manager Týmu
Nikdy jsem tlumiče na ravce nedělal,ale zatím jsem se nesetkal s autem s předohrabem, které by ložisko na horním uložení tlumiče nemělo.Takže předpokládám ,že ho má i ravka.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
No s tím ložiskem nahoře u tlumiče ten tam asi bude, jelikož by nešlo zatáčet, ale to není podstatné. Asi i vím , jak to auto nabourali. K prodejně vede slepá ulice a v jednom místě širokém pouze na jedno auto, lemují silnici kameny zhruba 30 cm velké, které tam má majitel pozemku, ale neudržuje ho, takže jsou zarostlé vysokou travou. Už při koupi byly první dva kameny odhozeny do pozemku cca o 1metr. Těžko jim to dokážu, ale myslím si že do těch kamenů někdo najel a vzhledem k výšce předního nárazníku RAV ky ani nic , mimo kola nemusel poškodit. V každém případě jdu cestou reklamací (písemných) a třikrát a dost. Prohlížel jsem i gumy, ale jsou všechny stejné šarže. Nevím, zda jsou nějak značeny disky, ale tou ranou by musel také odejít. Každopádně se mi nechce věřit, že by Japonci vyrobili takový paskvil.Děkuji za rady a až si budu příště kupovat nové auto, budu opatrnější.
Jo tak jestli je to tohle ložisko tak to je potom na soudního znalce to asi fakt dostalo ránu.
Já to zjistím co s tím bylo jestli s tím něco bylo, ale sem bohužel kósek od Prahy. To musíš poznat i ty, všechny šrouby jsou někde barevný a jak s nima jednou hejbneš tak to poznáš i na něm. Měřič laku má taky kde kdo. Stačí když se na to auto budeš dlouho dívat a prohlížet zákoutí a jak tě trkne jedna věc co je jinak nebo podezřelá, tak už pojedeš a seskládáš mozaiku a dozvíš se co je na něm jinak. Na liťáku je datum výroby nebo šarže ta bude jiná jak na těch třech. Ale teď ti můžou říct že sis to udělal sám vlastně, tak to máš asi smůlu. Já kupoval mojí rafku s dvoma tísícema na tch a přebíral jsem ji od dealera půl dne, koukali na mě jak na debila, že sem si měřil lak a nechal jsem si to zvednout, ale bankofky neseru ani nemám už tiskárnu, tak proč ne? Ale já ji měl s doplňkama (zimáky, hagusy, dálničku, 2x koberce, plnou nádrž, první servis grátis, vanu do kufru, dojezdofku) dostal jsem slevu na půlroční asi 24% když započtu i tohle.
Já to zjistím co s tím bylo jestli s tím něco bylo, ale sem bohužel kósek od Prahy. To musíš poznat i ty, všechny šrouby jsou někde barevný a jak s nima jednou hejbneš tak to poznáš i na něm. Měřič laku má taky kde kdo. Stačí když se na to auto budeš dlouho dívat a prohlížet zákoutí a jak tě trkne jedna věc co je jinak nebo podezřelá, tak už pojedeš a seskládáš mozaiku a dozvíš se co je na něm jinak. Na liťáku je datum výroby nebo šarže ta bude jiná jak na těch třech. Ale teď ti můžou říct že sis to udělal sám vlastně, tak to máš asi smůlu. Já kupoval mojí rafku s dvoma tísícema na tch a přebíral jsem ji od dealera půl dne, koukali na mě jak na debila, že sem si měřil lak a nechal jsem si to zvednout, ale bankofky neseru ani nemám už tiskárnu, tak proč ne? Ale já ji měl s doplňkama (zimáky, hagusy, dálničku, 2x koberce, plnou nádrž, první servis grátis, vanu do kufru, dojezdofku) dostal jsem slevu na půlroční asi 24% když započtu i tohle.
RAV4 HSD AWD 2018
Vážení majitelé Toyot, tak jsem po týdnu přivezl moji novou "bouranou" RAV ku z opravy. Nyní jezdí dobře, tak jak by měla, ale zůstala pachuť křivdy. Reklamoval jsem klepání od přední nápravy, příklon pravého předního kola, rozsvěcí se kontrolka ABS a celkově gumové řízení. Oprava spočívala ve výměně brzdového spínače - byl vadný a proto ta kontrolka. Klepání odstraněno výměnou obou tlumičů, bylo prasklé uložení pravého předního tlumiče, příklon kola seřízen, byla hnutá celá náprava, takže ji museli srovnat. Na můj dotaz, že to auto muselo být bourané, mi šéf servisu řekl, že toto je normální, že jim občas takovéto auto Japonci pošlou. Že to určitě nebylo bourané. No nevěřím mu to. Chtěl bych napsat někam výš do Toyoty, než do Česka, jelikož zde to nemá cenu, ale nikde jsem nenašel kontakt na evropskou centrálu Toyoty. Prosím, zda máte někdo kontakt, pošlete mi jej. Moc děkuji