Yaris TS 2007 - kontrolky VSC, ESP a Check engine

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
lukibrodeur
Člen Týmu

Yaris TS 2007 - kontrolky VSC, ESP a Check engine

Příspěvek od lukibrodeur »

Zdravím
Jsem tu nový, tak na mě buďte hodní.
Moje přítelkyně je už půl roku hrdou majitelkou TSka ...
Včera jsem měnil zimní patnáctky za letní origo sedmnáctky.
Dnes ráno se po ujetí 25km od přezutí rozsvítili kontrolky VSC, ESP (nebo jestli je to ASR...) a kontrola motoru.
Poté jsem dofoukl do pneumatik asi 0,1 baru vzduchu a kontrolky po druhém nastartování zhasly. Po ujetí dalších 25km se ovšem znovu rozsvítili.

Na diagnostice jsem ještě nebyl, chystám se ve čtvrtek.

Nemohl jsem udělat něco špatně při přezouvání??? Bude to nějaké čidlo ABS???
Ty originální kola už byly obutý na podzim, když se auto koupilo.

Díky za odpověď

Lukáš
Stepa007
Člen Týmu

Re: Yaris TS 2007 - kontrolky VSC, ESP a Check engine

Příspěvek od Stepa007 »

Zdarec! jsem rad že se tu konečně někdo ozval s TSkem. Tak jedno vlastním a měl jsem podobný problém a takovouhle chybu hlásí katalyzátor, ale určitě doporučuji diagnostiku. Odkud jsi? moc rád bych si "osahal" jiné TSko protože mám k hodně věcem výhrady a nemůžu říct jestli jsem pouze přecitlivělý :-D nebo to tak má být (např. mám divný pocit když řadím 3ku) Určo dej vědět. Hodně zdaru!
lukibrodeur
Člen Týmu

Zdar
Ani by mě nenapadlo, že tu je někdo schopný na něco odepsat. Po zkušenostech z jiných klubů jsem byl šokován tím, že je tady tak mrtvo. Né ani tak kvůli TS, který většině lidem příjde spíš jako sprosté slovo, ale nikdo mi nevymluví, že čekat týdny na jakoukoliv reakci je při této triviální chybě celkem brutální. A to jsem tu žádost o radu nenapsal jako nějaká píša :lol:

Diagnostika 2x ukázala na chybnou cívku na 3 válci (nebo tak nějak). Cívku jsem prohodil s jinou. Po ujetí asi 50km se kontrolky opět rozsvítily a dokonce se za jízdy ozývalo děsivé zkratování odněkud od řídící jednotky. Riskoval jsem, jel jsem s tím dál. Po vychladnutí motoru jsme pokračovali a po dotankování plné nádrže na Tank ONO u Vysokého Mýta kontrolky zhlasnuly a do teď se nerozsvítily.
Celou dobu, co kontrolky svítily, jsme jezdili na obyčejný benzín z OMV z Moravské Třebové.

Jsme z okolí Moravskotřebovska. Auto je mojí přítelkyně. Určitě by i nás zajímalo, zda vše je jak má být při srovnání s jiným Yardou.

Jinak TS je bomba. Vidět ty řidiče supersportovních oktávií a fábií, jak čuměj, když je předjíží Yaris, to prostě neomrzí.. :mrgreen:
Stepa007
Člen Týmu

Příspěvek od Stepa007 »

Ja jsem z Ostravy, tak se určitě můžem někdy domluvit a předat si zkušenosti ;-) nejbliž je asi Olomouc, co?
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Vyměň svíčky.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
lukibrodeur
Člen Týmu

Stepa007 píše:Ja jsem z Ostravy, tak se určitě můžem někdy domluvit a předat si zkušenosti ;-) nejbliž je asi Olomouc, co?
No, asi tak...a nebo teď někdy se chystám do Orlové, takže se kdyžtak můžem domluvit a srazit se někde na tom ostravsku
Stepa007
Člen Týmu

Příspěvek od Stepa007 »

lukibrodeur píše:
Stepa007 píše:Ja jsem z Ostravy, tak se určitě můžem někdy domluvit a předat si zkušenosti ;-) nejbliž je asi Olomouc, co?
No, asi tak...a nebo teď někdy se chystám do Orlové, takže se kdyžtak můžem domluvit a srazit se někde na tom ostravsku
Ok tak dej když tak vědět jak pojedeš s TSkem kolem ;-). Jsem sice celkem busy, ale na tohle si rád najdu čas.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“