Ahojte,
na leto by som si chcel zaobstarat original 17 palcove kolesa na Prius III a hodit ich na Prius II. V technickom preukaze mam ale uvedene len 16-tky a aj to iba 1 rozmer pneu. Pisal som do Toyoty, kde mi po 3 tyzdnoch odpisali, ze mi mozu dat certifikat na este jeden rozmer, ale tiez iba 16 palc. Neviete ako inak ich dostat do TP?
Vdaka.
Zapis 17' kolies do TP pre Prius II
Zapis 17' kolies do TP pre Prius II
www.HybridClub.sk
Re: Zapis 17' kolies do TP pre Prius II
Vies k tomu napisat aj nieco viac? Kde ho zohnat, cena ..
www.HybridClub.sk
Jestli jsem to pochopil tak si chce koupit již používaná kola z priusu 3generace a dát je na 2generaci, takže typový list asi mít nebude, ale zkusil bych se zeptat u nějakého dealera jestli by nepomohl, jinak nevím... :/
-
- Navigátor
Vážený pane,
dovolte nám vrátit se k Vám s naší odpovědí.
Je nám velice líto, ale výrobce vozidel Toyota nemá schváleny k alternativnímu použití jiný rozměr než-li 16". Z tohoto důvodu není tedy možné vydat naše souhlasné stanovisko s použitím 17" provedení.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Radmila Mecerová
TOYOTA MOTOR CZECH
Bavorská 2662/1
155 00 Praha 5 (Czech Republic)
http://www.toyota.cz
Tohle napsali mě. Takže oficiálně to asi nejde. Ale když tam ty 17ky dáš, nic se údajně neděje, jen s tím nesmíš na STK.
Je nám velice líto, ale výrobce vozidel Toyota nemá schváleny k alternativnímu použití jiný rozměr než-li 16". Z tohoto důvodu není tedy možné vydat naše souhlasné stanovisko s použitím 17" provedení.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Radmila Mecerová
TOYOTA MOTOR CZECH
Bavorská 2662/1
155 00 Praha 5 (Czech Republic)
http://www.toyota.cz
Tohle napsali mě. Takže oficiálně to asi nejde. Ale když tam ty 17ky dáš, nic se údajně neděje, jen s tím nesmíš na STK.
ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
Mne napisali:
cize este sprostejsi rozmer ako 195/55 na ktory su poriadne gumy drahe [v porovnani s 205/55]
Vykaslal som sa nakoniec na to a kupim 16tky, prospeje to aspon napravam, Prius gen3 je podla mna na tych 17 extremne tvrde auto, na zimnych 16 je to ako-tak.
Kód: Vybrat vše
Vážený pane,
Výrobce vozidel Toyota má schválen k alternativnímu použití na vozidle následující rozměr disků a pneumatik:
195/65R16 87V;6Jx16 ET45.
Jiné alternativní rozměry nemá povoleny k provozu na tomto vozidle.
Vykaslal som sa nakoniec na to a kupim 16tky, prospeje to aspon napravam, Prius gen3 je podla mna na tych 17 extremne tvrde auto, na zimnych 16 je to ako-tak.
www.HybridClub.sk
vies ako ma tu dojebali, ked som to napisal ja?pri.us píše:Prius gen3 je podla mna na tych 17 extremne tvrde auto, na zimnych 16 je to ako-tak.
To netusim, ale je to bohuzial pravda, kto tvrdi ze nie, tak asi presedlal z GT86-tky
www.HybridClub.sk
Iba 16-tky? Ja mám na priuse aj v tp. 15r ostatne sedí a pneu 195/55