Záruka na prorezivění karoserie ?
Záruka na prorezivění karoserie ?
Zdravím,
měl bych dotaz, nebo spíše potřebuji konzultaci. Včera při vyjetí z myčky jsem si všimnul koroze okolo zadního okna (viz. foto). Fotka trochu mate, neboť to lze vidět po detajlnějším průzkumu, není to jasně viditelné na větší vzdálenost.
Není mi jasné jak k tomu mohlo vůbec dojít....
Jedná se o aurise r. 2011
měl bych dotaz, nebo spíše potřebuji konzultaci. Včera při vyjetí z myčky jsem si všimnul koroze okolo zadního okna (viz. foto). Fotka trochu mate, neboť to lze vidět po detajlnějším průzkumu, není to jasně viditelné na větší vzdálenost.
Není mi jasné jak k tomu mohlo vůbec dojít....
Jedná se o aurise r. 2011
- Přílohy
-
- 11.jpg
- (33.33 KiB) Staženo 3301 x
Re: Záruka na prorezivění karoserie ?
To vypadá, jako nějaká kontaminace z broušení, buď jsi někde blbě stál, nebo se to mohlo stát při nějaký karosářský opravě...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Ked prejdes rukou po okne, necitis nejake dierky? Tiez mi to pride ako spalene od iskier po rezani/bruseni. Rovnako vyzera nase okno na dome, ked nam rezali stare balkonove zabradlie 

Toyota AURIS TS 1.6 Trend+
Tohle mám taky na pátých dveřích, i když ne v takový míře. Tuším, že se tomu říká vzdušná koroze. Vzniká to z toho, jak se obrušují brzdy. Ty částice se pak nachytají na lak a zareznou. Jde to dolů leštěnkou, nebo sonax na to ma přípravek.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
tři lidi ti tu napíšou k čemu pravděpodobně došlo a ty to stejně nepochopíš... kup si feldu, je to pila...
Je to nálet z brzdových platničiek tak ako píše PePe, dá sa to vyčistiť brúsnou leštenkou, ak si dobre pozreš nárazník býva to nalepené aj na nárazníku a ten je plastový a nekoroduje, na koroziu sa to len podobá.Každopádne čím skorej vyčisti a potom prelešti nejakou voskovou leštenkou. Najčastešia korozia na víku kufru vzniká na spodnej hrane zadného okna pod tesniacou gumou, ale to je už iná vec, to je bohužial ozajstná korozia.
Kia Proceed 1,4T, smart pack, navi pack, Track Red
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Trend, Trend+ 2014 - predane
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Trend, Trend+ 2014 - predane
Jinak, pokud se auto taky občas umeje a použije nějaký kvalitnější vosk, nemělo by k tomuto vůbec dojít...
Ja som mal niečo podobné na pár miestach na dverách, išiel som s tým do servisu, tam si to vzali na paškál - vraj to už párkrát videli, že to sú len také peľové škvrny ktoré opticky veľmi pripomínajú bodovú koróziu. Vyleštili to.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Díky pánové, nějak to pořeším...
než něco napíšeš, tak se rozdejchej a hlavně si poposedni...
Dneska se tady nějak rozepisuju sakra, ale k věci
Mám Aurise 2014 a inženýři v Toyotě se úplně vys...i na aerodynamiku zadní části a nepomohli jim ani výstupky na zadních světlech, ani dolní drážkovanej spoiler (no spíš parodie na spoiler
). Ty co maj Aurise od r. 2013 jistě ví, že víko kufru a celkově zadní část vozu přitahuje všechny srač...y jako magnet, takže je jen otázka času, kdy to orezne. A to bude velmi brzo, protože i mě se už nyní začíná objevovat drobně se odlupující lak na víku zadních dveří, jak na to lítaj kamínky a všechen možnej sajrajt. Počkáme až se to trochu rozleze a reklamace.
Je to neustálej boj obecně u veškerého spotřebního zboží, kterým auto nepochybně je, a taky není za 2 tisíce jako třeba boty, takže jediný co snad ještě zabere, je neustále si stěžovat a stěžovat...přece chci nějakou tu kvalita za moje peníze!!!.

Je to neustálej boj obecně u veškerého spotřebního zboží, kterým auto nepochybně je, a taky není za 2 tisíce jako třeba boty, takže jediný co snad ještě zabere, je neustále si stěžovat a stěžovat...přece chci nějakou tu kvalita za moje peníze!!!.
no, ještě jsem se nesetkal s tím, že by kamínky osekávali lak na zadních dveřích..ano ve předu mám již pár oděrek, ale pokud vím tak karoserie je celopozinkovaná a to by musel bejt teda spíš kámen, aby se dostal až pod pozink...
zaujimava diskusia 
kazdopadne, ja som mal skusenost osobne s reklamaciou skutocnej korozie na zadnom blatniku za spolujazdcom a to po 7.rokoch. V toyote som dolozil servisnu knizku kde som mal vsetky povinne servisne prehliadky a opravili mi to bezplatne.

kazdopadne, ja som mal skusenost osobne s reklamaciou skutocnej korozie na zadnom blatniku za spolujazdcom a to po 7.rokoch. V toyote som dolozil servisnu knizku kde som mal vsetky povinne servisne prehliadky a opravili mi to bezplatne.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Taky slyším poprvé, že by kamínky obouchaly pátý dveře a s tím špiněním mě to taky nepřijde nějak extrémní, jako u každýho hatchbacku.
Auris Touring Sports, 1.6 Valvematic
Auris TS 1.8 HSD Selection
Auris TS 1.8 HSD Selection