Za jízdy se rozsvítí kontrolka mazání
Za jízdy se rozsvítí kontrolka mazání
Zdravím všechny.
Včera jsem si koupil corollu 1,4 VVTi, r.v. 2002 a cestou z bazaru domů se mi po 30 km rozsvítila kontrolka mazání motoru. Zastavil jsem, vypnul motor, zkontroloval olej (oleje je dostatek), znovu nastartoval a vše bylo o.k. Po ujetí dalších 7 km se to opakovalo. Kontrolka se rozsvítila vždycky při nízkých otáčkách motoru (jednou na volnoběh, jednou při brždění) a při přidání plynu nebo zařazení rychlosti už nezhasne. Stalo se to někomu z vás? Tipuju 3 možnosti: buď příliš starý a řídký olej, nebo vadné čidlo tlaku oleje, nebo vadné olejové čerpadlo.
Nikde jsem tu nenašel podobné téma, proto jsem založil nové.
Včera jsem si koupil corollu 1,4 VVTi, r.v. 2002 a cestou z bazaru domů se mi po 30 km rozsvítila kontrolka mazání motoru. Zastavil jsem, vypnul motor, zkontroloval olej (oleje je dostatek), znovu nastartoval a vše bylo o.k. Po ujetí dalších 7 km se to opakovalo. Kontrolka se rozsvítila vždycky při nízkých otáčkách motoru (jednou na volnoběh, jednou při brždění) a při přidání plynu nebo zařazení rychlosti už nezhasne. Stalo se to někomu z vás? Tipuju 3 možnosti: buď příliš starý a řídký olej, nebo vadné čidlo tlaku oleje, nebo vadné olejové čerpadlo.
Nikde jsem tu nenašel podobné téma, proto jsem založil nové.
Re: Za jízdy se rozsvítí kontrolka mazání
Ja by som s tým šiel späť do bazáru, týpek čo tam to auto postavil vie prečo sa ho zbavil. Asi to nebude len závada s opravou za sto eur.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti ho v bazaru nedali zdarma,tak ho běž vrátit. Je tam investice do opravy motoru cca 40000,-.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
A je to kontrolka tlaku nebo obsahu oleje?
Mám tam jen jednu kontrolku - červenou olejničku. Zajímavé je, že dnes jsem s tím najel dalších 35 km a za celou cestu se kontrolka nerozsvítila ani jednou. Do bazaru jsem napsal reklamaci, ale vracet se mi to zatím nechce. Vyměním olej a filtr a uvidíme, jak se to bude chovat dál. Četl jsem tady o ovalitě válců a výměně polomotorů, tak budu sledovat, jak to žere olej. Ale protože to je 12 let staré auto, tak za tu dobu už by to určitě někdo řešil. Je to auto dovezené z Itálie a líbí se mi, že je úplně bez koroze - jak kastla, tak podvozek. Tak doufám, že ten motor bude taky o.k. Měl jsem kdysi Carinu, měl jsem ju 6 let (byla 20 let stará, když dosloužila) a byl jsem s ní hodně spokojený. Tak doufám, že historie se bude opakovat 

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Historie se opakovat nebude. Motor je plný napečeného karbonu,tipuji že to auto bylo mrtvé v itálii za pár korun,sám jsem dovezl jednu za 15000 pro kamaráda. Jenže jsou lidi co v motoru vymění akorát kroužky a pošlou do bazaru za 60k. Výdělek za 10h práce 40000. Takže si nedělej iluze že tvůj motor je v pořádku.RonyH píše:Ale protože to je 12 let staré auto, tak za tu dobu už by to určitě někdo řešil. Je to auto dovezené z Itálie a líbí se mi, že je úplně bez koroze - jak kastla, tak podvozek.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
Jestli chceš vědět na čem doopravdy jsi a nejsi na auta expert, tak s autem zajeď na prohlídku do servisu a budeš moudřejší. Ale jestli chceš tak tě klidně budeme chlácholit. Nás to žádný peníze stát nebude. Když si budeš i po prohlídce auto chtít nechat, tak ti to třeba pomůže vyrazit z prodejce alespoň dodatečnou slevu. Samozřejmě ti přeju, aby to byla prkotina, jenže když nevíš jak se předchozí uživatelé o auto starali, tak je to přání tak nějak na ho... 

Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Díky. Mně nejde o nějaké chlácholení, spíš jsem chtěl vědět, jestli tady někdo s tím má zkušenosti. No a dle zatím napsaných reakcí s tím nikdo zkušenost nemá. Na auta sice nejsu expert, na druhé straně ale ani ne úplný laik. Auto jsem v servisu neměl už asi 6 let a to najezdím ročně 23 tkm, takže spravovat je pořád co. S corollou jsem dnes najel dalších 70 km a naprosto bez problémů. Motor klape pravidelně jak za studena, tak za tepla, nic v něm neklepe, chod má pravidelný. Zítra vyměním olej a filtr, protože to bych tak jako tak musel a věřím, že to bude dobré. Jedna z variant, které jsem se doslechl, byla, že jak ty auta dlouho stojí v bazaru a jen se semtam nastartují, tak se tam kondenzuje voda a ta umí s elektroinstalací udělat divy. Vzhledem k tomu, jak se situace vyvíjí, tak mi to na ten můj připad celkem pasuje. Jinak jsem byl členem i mazda klubu a mám takový pocit, že členství v takoých klubech je v podstatě zbytečné, protože praktických a konstruktivních rad se na nich člověk moc nedozví. Rady jako vrať to do bazaru, zajeď si do servisu, ty mi fakt moc nepomůžou.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
pokud ti nekdo říká co s tím je tak asi tu zkušenost má. Jo ale chápu že to bude uplně jiný případ než tvuj, protožer jeden jel z nákupu, další do práce ale žádný z nich z bazaru.RonyH píše: No a dle zatím napsaných reakcí s tím nikdo zkušenost nemá.
Když nehodláš poslouchat rady tak se na ně neptej, experte..
Víš co to je těžké ti cokoliv poradit. Klidně to může být jen tím že auto nebylo ježděné. Ale taky jsi si mohl koupit těžkej průser co se ti do půl roku vysere, protože předchozí majitel byl dement co auto třeba uvařil a pak jen vyměnil olej a třeba ty kroužky a šup s tím do bazaru. A jestli jsi jen přišel do bazaru a ukázal na auto a řekl beru ho, tak tu nepiš, že o autech něco víš. A jestli máš nějaké objektivní informace které s tím můžou souviset, tak sem s nima. Z toho co jsi napsal toho moc neposkládají ani zkušení kluci co ty auta opravují. Nikdo z nás tu nemá věšteckou kouli a i dobré auto může zkurvit dement co kašlal na průběžnou údržbu. To si ani nezměřil tlaky ve válcích, že o nich nepíšeš? Já když koupil teď v září Corolu viz. můj podpis, tak ta měla od předchozího majitele z palubovky kontrolku motoru vyhozenou úplně. Ale jel jsem do bazaru s člověkem co toyoty servisoval přes deset let a auto jsme měli zvedlé na stolici a koukali na podvozek a pak se jelo na zkušební jízdu. A měřili se před koupí i tlaky. A taky jsme to auto voblejzali jestli není někde bourané. A i přes to, že mám na kastli korozi a ty tlaky ve válcích nebyly nic moc, tak jsem to auto nakonec koupil. Ale před koupí jsem smlouval o ceně. Vím co mě totiž na autě čekalo a to to auto postupně dostává (teď je odstavené u servisáka) a pak ho budu hejčkat a starat se o něj jak se má.
První co jsem na autě řešil je to že šly velký kola (16") dolu a koupil jsem co tam dle TP patří (14") a auto si začalo spokojeněji vrnět. Pak jsem to projel párkrát po dálnici, aby se pročistil katalizátor a ejhle i když jsme se báli se servisákem, že je v prdeli katík nebo druhá lambda, tak se obojí ukázalo OK. A votom to kurva je, že buď víš co děláš a nebo ti nepomůže ani svěcenej motorovej olej. Pak to vzal do Toyoty na diagnostiku jaké tam jsou chybové záznamy a ohledně chyby motoru tam v historii našel jedinej záznam. A samozřejmě jsem do palubovky doplnil chybějící žárovky i s paticemi a víš co? Kontrolka motoru neudělala ani jednou jedinkrát blik. Napiš co jsi o autě objektivně zjistil a třeba se tu dozvíš co je potřeba udělat za kroky. Ale tak jak jsi do toho zalezl, tak nepočítej s tím, že se ti ten průser hned ukáže pokud tam vopravdu je. Sleduj olej, sleduj všechny provozní kapaliny. Jezdi bez rádia a poslouchej všechny zvuky a ciť jak se auto za jízdy chová. Čím víc podnětů si uvědomíš, tím lepší radu dostaneš. Vono je snadný zalýzt hlavou přímo do prdele a pak jen křičet že je tu tma jak v prdeli. Ale kdo má v hlavě mozek, tak se prostě ptá dopředu a né až potom. tak se ale stejně ptej i když tam tu hlavu třeba máš, protože i to je známka inteligence, že když má někdo hlavu v prdeli, tak alespoň začne přemejšlet a hledat a ptát se. A vod toho tu jsme. Ale potřebujeme od tebe co nejvíc informací vo autě kapiš to? Jinak to tu nikam nepovede.
První co jsem na autě řešil je to že šly velký kola (16") dolu a koupil jsem co tam dle TP patří (14") a auto si začalo spokojeněji vrnět. Pak jsem to projel párkrát po dálnici, aby se pročistil katalizátor a ejhle i když jsme se báli se servisákem, že je v prdeli katík nebo druhá lambda, tak se obojí ukázalo OK. A votom to kurva je, že buď víš co děláš a nebo ti nepomůže ani svěcenej motorovej olej. Pak to vzal do Toyoty na diagnostiku jaké tam jsou chybové záznamy a ohledně chyby motoru tam v historii našel jedinej záznam. A samozřejmě jsem do palubovky doplnil chybějící žárovky i s paticemi a víš co? Kontrolka motoru neudělala ani jednou jedinkrát blik. Napiš co jsi o autě objektivně zjistil a třeba se tu dozvíš co je potřeba udělat za kroky. Ale tak jak jsi do toho zalezl, tak nepočítej s tím, že se ti ten průser hned ukáže pokud tam vopravdu je. Sleduj olej, sleduj všechny provozní kapaliny. Jezdi bez rádia a poslouchej všechny zvuky a ciť jak se auto za jízdy chová. Čím víc podnětů si uvědomíš, tím lepší radu dostaneš. Vono je snadný zalýzt hlavou přímo do prdele a pak jen křičet že je tu tma jak v prdeli. Ale kdo má v hlavě mozek, tak se prostě ptá dopředu a né až potom. tak se ale stejně ptej i když tam tu hlavu třeba máš, protože i to je známka inteligence, že když má někdo hlavu v prdeli, tak alespoň začne přemejšlet a hledat a ptát se. A vod toho tu jsme. Ale potřebujeme od tebe co nejvíc informací vo autě kapiš to? Jinak to tu nikam nepovede.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999

Ty jo. Vieš teda tie informácie kúskovať. Mám ciťák, že toto bude zaujímavý príbeh.
Sa nedivím, že ti svietila kontrolka keď si tam mal také lepidlo.
Sa nedivím, že ti svietila kontrolka keď si tam mal také lepidlo.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Jestli to byl takový sajrajt, tak určitě velmi zkrať následný interval výměny. Možná by stálo za to i zkontrolovat sání olejového čerpadla a přepouštěcí ventil, jestli se hýbe.
Nicméně bych asi nedával olej nějaké superspecifikace; držel bych se raději trochu "u zdi".
Nicméně bych asi nedával olej nějaké superspecifikace; držel bych se raději trochu "u zdi".
Interval zkrátím a před vypuštěním tam ještě naliju přípravek na čištění motoru. U mazdy se mi to hodně osvědčilo. Jinak teda doufám, že ten příběh moc dlouhý nebude, že už bude všechno o.k. 

Tak takhle ten původní olej vypadal
Nechápu, co za prase s tím autem jezdilo. Po 600 km jsem zase vypustil olej a vyměnil filtr, olej byl zase černej i když na měrce vypadal čistej. Bude to chtít ještě aspoň ze dvakrát vyměnit, ale ani tak si nejsu jistej, jestli ten motor půjde ještě zachránit. Zatím to teda olej nežere a žádné divné zvuky z motoru jsem nezaznamenal, motor táhne pěkně... chtělo by to se do něj podívat, jenže na to není čas ani nálada.

- Přílohy
-
- P1080020v.jpg
- (237.04 KiB) Staženo 1957 x