Jednoduché zamezení znečištění motoru

vše ohledně modelové řady Verso
Odpovědět
Hutte
Navigátor

Jednoduché zamezení znečištění motoru

Příspěvek od Hutte »

Ahoj! Podařilo se mi přijít na jednoduchý fígl, jak u Versa 2.0 D4D zamezit pronikání vody a slaného marastu do motoru za jízdy. Vadilo mi, že zatímco u Aurise zůstává motor pořád relativně čistý, u Versa byl motor (a kapota zespoda) po delší jízdě v dešti nebo v zimním marastu pokaždé velice špinavý. Ze směru rozstříkaných nečistot na krytu motoru jsem vydedukoval, že nečistoty do motoru pronikají skrz masku a pak otvorem v plastu kolem zámku kapoty. V menším množství pak i kolem dorazových gumových "špuntů". Stačilo ze staré 7 mm silné karimatky vystřihnout záplatu takového tvaru, aby se dala umístit do prostoru pod páčkou otvírání kapoty (dá se tam krásně zasunout mezi plech a krycí plast), přidat 2 malé odřezky ke gumovým "špuntům" a motor zůstává seshora i během zimního ježdění úplně čistý. Je to práce tak na 5 minut. Viz přiložená fotka z dnešního dne (nijak jsem ten plast neotíral - takto čistý zůstává i po ujetých 500 km). Možná je to obecně použitelné pro každé Verso, dejte případně vědět!
Utesneni.jpg
(69.12 KiB) Staženo 1190 x
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna 12/2011
Odpovědět

Zpět na „Verso“