Zdravím, potřebuji měnit zadní tlumiče na rollce (rv.2000 1,4VVti, 71kW, sedan, po-facelift), uvažuji o komplet výměně předních i zadních, ale to spíš podle financí.
K věci- byly mi doporučeny dva výrobci tlumičů: Bilstein a Kayba
Poslal jsem poptávku na dovozce fy. Bilstein a bylo mi řečeno, že se na mou yotu tlumiče nevyrábí-nejsou náhodou kompatibilní tlumiče z E11 s E12, nebo s předfaceliftovým modelem?
A nějaké zkušenosti s fy. Kayba na Toyotách? Četl jsem dost smíšené názory, tak by mě zajímalo jestli má někdo zkušenosti zde.
Případně jestli má někdo nějaké zkušenosti/doporučení na jiné firmy, nebo přímo tlumiče.
Díky moc, G.
E11 facelift- tlumiče
- rcrtgriffin
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
E11 facelift- tlumiče
Mx5 Nbfl 1,6l
Toyota Corolla E11 1,4l
Toyota Corolla E11 1,4l
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: E11 facelift- tlumiče
Nevim co jsi kde četl, ale tlumiče KYB tam máš v originále? Najezdil jsi na těch původních snad málo? Bilstein přenech koncernistum od vw.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- rcrtgriffin
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc za odpověď, kouknu teda po těch Kaybách.
Jinak jak se stavíš k výměně jen zadních/ výměně kompletu? Někde jsem tu četl, že auto může být dost nedotáčivé, když se mění jen zadní...
G.
Jinak jak se stavíš k výměně jen zadních/ výměně kompletu? Někde jsem tu četl, že auto může být dost nedotáčivé, když se mění jen zadní...
G.
Mx5 Nbfl 1,6l
Toyota Corolla E11 1,4l
Toyota Corolla E11 1,4l
Já jsem dával Kayaby teprve před necelými deseti lety, tak nevím, jestli je to dost dlouhá doba na reference
Po výměně pouze zadních tlumičů může být nedotáčivá i zadokolka. U předokolky bych se toho bál ještě víc.
E11 a E12 nemají společného vůbec nic, je to konstrukčně úplně jiné auto. To už bys tam spíš napasoval z E10, které se liší myslím jen uchycením pro brzdové hadičky nebo podobnými drobnostmi.

Po výměně pouze zadních tlumičů může být nedotáčivá i zadokolka. U předokolky bych se toho bál ještě víc.
E11 a E12 nemají společného vůbec nic, je to konstrukčně úplně jiné auto. To už bys tam spíš napasoval z E10, které se liší myslím jen uchycením pro brzdové hadičky nebo podobnými drobnostmi.
- rcrtgriffin
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ok, takže spíš měnit komplet, díky, tak pokud budou finance tak to koupím najednou.
G.
G.
Mx5 Nbfl 1,6l
Toyota Corolla E11 1,4l
Toyota Corolla E11 1,4l
Já je kupoval všechny čtyři od tohodle panáčka:
http://www.toyotaklub.cz/forum/memberli ... file&u=448
včetně tyček stabilizátoru. Udělal mi rozumnou cenu.
Ale ještě si zkontroluj uložení a prachovky. Ty se kupují zvlášť a někdy to může být docela pálka. Dorazy na tyčce by měly jít použít ty původní.
Výměna je docela snadná. Já jsem si to tenkrát nechal udělat, ale dneska bych si to asi měnil sám.
http://www.toyotaklub.cz/forum/memberli ... file&u=448
včetně tyček stabilizátoru. Udělal mi rozumnou cenu.
Ale ještě si zkontroluj uložení a prachovky. Ty se kupují zvlášť a někdy to může být docela pálka. Dorazy na tyčce by měly jít použít ty původní.
Výměna je docela snadná. Já jsem si to tenkrát nechal udělat, ale dneska bych si to asi měnil sám.