Sháním ukázkovou jízdu Priusem 2gen za odměnu

vše ohledně modelové řady Prius
Mada
Člen Týmu

Sháním ukázkovou jízdu Priusem 2gen za odměnu

Příspěvek od Mada »

Milí Priusáci,

přemýšlím o koupi Priusu 2gen z bazaru. Protože jde o specifické auto, snažil jsem se v bazarech domluvit na dostatečně důkladných projížďkách, leč neúspěšně. V úvahu nepřicházela projížďka po dálnici, ani jízda do prudšího kopce... člověk si vyzkoušel tak akorát jízdu 50kou na semaforech :)

Tak mě s mojí ženou napadlo, jestli by někdo z vás nebyl ochoten podstoupit s námi třeba 45minutovou projížďku za finanční odměnu, abychom si mohli udělat o tomhle autě představu.

Pozor, zajímá nás jen 2 generace a také bychom byli rádi, kdyby se projížďka mohla uskutečnit v Praze a jejím okolí.

Mějte se hezky
Naposledy upravil(a) Mada dne čtv 12.02.2015, 17:58, celkem upraveno 1 x.
zvady2
Věčnej rejpal

Re: Sháním ukázkovou jízdu Priusem 2gen za odměnu

Příspěvek od zvady2 »

AAA auto? Ty stavia radi jazdu, ale asi tak 20min, alebo podľa dohody.
Mada
Člen Týmu

Příspěvek od Mada »

Akorát že AAA zrovna nemají žádný Prius v nabídce...
kazko
Člen Týmu

Příspěvek od kazko »

ak by si bol v prievidzi tak by som ti vyhovel aj bezplatne, ja som tiež veľa čítal a zisťoval, a hlavne sledoval toto forum, a nakoniec som min. rok kúpil prius 2 gen. Už som nejake tie auta vyskušal staršie aj nové, tých bolo 5 /päť nových/a môžem povedať že som spravil rozhodnutie ktore neľutujem. Je to úžasne auto , jediny problem je ten že po mojom naliehaní si ho vyskúšala aj moja manželka a od vtedy jej beetle stoji na dvore a ja už pomali hľadám druhy prius. Požičal som si na skušku prius 3 gen. a musim povedať že mám ťažkú hlavu čo teraz. To čo som čítal, že prius 2 je hlučný a mimo obce má vyššiu spotrebu zatial necítim. Spotreba pri ustálenej rýchlosti 120km mi ukazuje po prejdeni 130 km trasy spotrebu 4,9 l čo je na auto s automatom v pohode, nehovoriac o hluku ktorý je naozaj ok.Prius 3, je naozaj krajší, čo sa hlavne týka predných svetiel, a mot. 1,8;, dosť mi vadí ten panel ktorý je podľa mna nepraktický a skôr zavadzia. Stále mi tam zachádza pravá ruka, zvyk z manuálu. Takže si myslím vôbec sa neboj isť do 2 gn. Ak najdem v dobrej cene prius 2 tak nebudem rozmýmýšľať ani minutu.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Ahoj, když pojedeš na Kolín, jsem k dispozici. Do Prahy jezdím, ale povětšinou pracovně a to pak těžko něco ladit (čas, atd.). :|
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Ptal ses u dealerů (Frey, Tsusho...)? Tam bych já osobně hledal nejdříve.
Zeman není můj prezident
Mada
Člen Týmu

Příspěvek od Mada »

Dealeři mají na testovací jízdu jenom 3. generaci...
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

To jo, ale často se u nich objeví nějaká 2. generace na bazaru a je tam myslím šance na důkladnější testovací jízdu, než někde pod třásničkama.
Mada
Člen Týmu

Příspěvek od Mada »

Tak takhle jsme se byli podívat v bazaru Toyota Louwman v Praze a měli stejný přístup jako v jiných bazarech. Testovací jízda = cca 3km kolem bazaru, maximální rychlost 90km/h na cca 500m úseku, více méně rovina. S celkem logickým argumentem, že mají auta pojištěná jen na okolí bazaru, se nedal ukecat na něco delšího.
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Mada píše:Tak takhle jsme se byli podívat v bazaru Toyota Louwman v Praze a měli stejný přístup jako v jiných bazarech. Testovací jízda = cca 3km kolem bazaru, maximální rychlost 90km/h na cca 500m úseku, více méně rovina. S celkem logickým argumentem, že mají auta pojištěná jen na okolí bazaru, se nedal ukecat na něco delšího.
S tou pojistkou je to samozřejmě nesmysl, holt je to v lidech :cry:
Zeman není můj prezident
Mada
Člen Týmu

Příspěvek od Mada »

aha, tak to jsem nevěděl, že je to blbost... dobrý vědět díky!

Taky přidám jedno varování ze zkušenosti v tomhle bazaru: účtují si při prodeji auta necelé 2000kč za to, že sami provedou přehlášení na zákazníka. Píšou a říkají, že je to povinnost podle posledního znění vyhlášky, která vstoupila v platnost na začátku roku. Skutečnost je ale taková, že novou vyhláškou se převod zjednodušuje a to tak, že nyní stačí, když je u převodu přítomný alespoň jeden z dvojice kupující+prodávající s plnou mocí toho druhého. Dle vyhlášky je na vzájemné dohodě, kdo to bude. Pokud tam půjdete sami jako kupující, vyjde vás to i s potřebnýma kontrolama na cca 1000kč. Takže bazar si účtuje provizi 1000kč za provedení převodu. Což by bylo OK, kdyby netvrdili, že to jinak nejde...
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

Ano, je to v lidech. Já jsem si auto z bazaru oficiálního dealera půjčila na 24 hodin s tím, že buď ho pak koupím, nebo uhradím výlohy, které s tím případně měli. Takže dá se domluvit na ledačem. Chtěla jsem si auto vyzkoušet sama, u nás doma, na známé silnici, bez asistence vedlesedícího bazarníka.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
kali
Člen Týmu

Příspěvek od kali »

Dealer Tsusho má svoji autopůjčovnu, takže i já jsem si u nich na jaro objednal zapůjčení Toyoty Prius na několik dní, abych si vyzkoušel v klidu, doufám, jak se auto bude chovat při různých situacích. Sice to bude stát nějaké peníze za půjčovné, ale pořád je to lepší, než automobil bezhlavě koupit a potom litovat, protože jsem si představoval jeho chování jinak.
sy242
Navigátor

Příspěvek od sy242 »

U taxi-praha.cz viděn dnes bílý kousek, jde tuším o vůz č. 159.
Prius II 2007
Keksisce
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Keksisce »

:idea: Když někdo ještě někdy bude potřebovat takovou jízdu : www.rychladoprava.cz
www.hybrid-servis.cz - diagnostika, oprava autoelektroniky, oprava a servis hybridů, půjčovna Priusů. (Praha)
Odpovědět

Zpět na „Prius“