Palivový filtr
Palivový filtr
Je nějaký ohřev palivového filtru u motorů 1AD-FTV? Doposud jsem neměl žáden problém,jen čistě ze zajímavosti.Nikde jsem se o tom nedočetl.
Toyota Avensis D4D Kombi 93kw r.v. 2007
Re: Palivový filtr
Tak přesně na to jsem ptal kdysi, když jsem byl na pravidelné kontrole v servisu, dokonce i když jsem auto kupoval a bylo mi řečeno, že ano. Navíc já aditivuji pravidelně VIFem, teď zimním a palivový filtr měním každých 30 tis. km.
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
Pokud vím tak do palivového filtru vedou pouze kabely na čidlo vody, takže pochybuji, že se tam odehrává nějaký ohřívání. Tedy alespoň u T25 2007 2,2 D 110kw.
ex - Yaris 1.0 2001, ex - corolla e11 1.3 1998, ex - corolla sedan e12 1,6 2002, ex - corolla sedan 1,6 e12 2004, ex - Avensis T25 2,2 110kw, ex Avensis T25 2,0 93 kw, nyní Rav4 2010 2,2 D4D 110kw
Taky si myslím,že ty dráty jsou jen signalizace vody ve filtru. Nějaký labyrint kterým by protékala chladicí směs z chladiče a předávala teplo na těleso filtru tam taky není.Snad jen přepad nafty zpět přes filtr.Tak opravdu nevím a nejspíš tam ohřev nebude.
U D-Catu je jen snímač vody ve filtru.Žádný ohřev tam není.To samý bude u 1AD-FTV. Nafta ve filtru se ohřeje maximálně přepadem a tím i všechno palivo v nádrži.Takže to nějakou dobu potrvá. 

Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
Tak dle mých informací je v hlavě filtru ventil ovládaný bimetalem a pokud se dostaví nízké teploty, nafta ohřátá stlačením v čerpadle se hned nevrací zpět do nádrže, ale do filtru a tím ho ohřívá. No nevím, osobně mám pocit, že elektrické vyhřívání bude lepší. Opět se potvrdilo, že v servisech Toyoty Vám rádi poví nějaké pohádky - viz můj předchozí příspěvek shora, nebo to, co tady píši snad ani neví. Jo, a řešením by snad mohlo být toto. Ten link mi dodal syn bez dalšího komentáře, takže nic bližšího o tomto zařízení nevím.
http://eshop.tadpraha.cz/produkt/elekro ... -66420.htm
http://eshop.tadpraha.cz/produkt/elekro ... -66420.htm
Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli má výměna palivového filtru nějakou souvislost s přidáním vif. Poprvé jsem do nádrže nalil vifko a tak se ptám jestli se má po vyjetí první nádrže vyměnit palivový filtr. Auto máme doma už půl roku,tak stejně ho radši vyměním. Teď je otázka jestli ho můžu vyměnit už příští týden nebo je lepší počkat až se vyjede první nádrž s vifem. Díky
Kvůli VIF se palivový Filtr nemění! Ja VIF používám při každém tankování v létě letní VIF a v zimě zimní.Palivový filtr měním co 2 roky.Dle doporučení výrobce se má měnit tuším že po ujetí 60000km. Měním ho dřív protože moc nevěřím na kvalitu naší nafty.Přišpiněný filtr snižuje průchodnost paliva v zimním období kdy nafta může parafinovat.
A to VIFKO se má dávkovat na 20l plná odměrka dle návodu.
A to VIFKO se má dávkovat na 20l plná odměrka dle návodu.
díky za odpověď, dávkuju to přesně takle. Já jsem právě slyšel že po vyjedí první nádrže s vifem by se měl vyměnit. Ale když říkáte že to stím nijak nesouvisí,tak ho příští týden vyměním a bude.
Doporučený interval výměny byl skutečně oněch 60 tis. km. Jak je to nyní sice nevím, ale co se začal do nafty přidávat ten řepkový sajrajt, pardon MEŘO, tak stále častěji slýchávám, že je dobré právě kvůli tomu měnit palivový filtr častěji. Já jsem ten interval zkrátil na doporučení na polovinu, tedy měním po 30 tis. km. VIF na to nemá dle mého názoru žádný vliv, ledaže by měl zabránit vytvoření velkých parafínových krystalů při mrazech a tím ucpání filtru. Ale je nutné ten VIF aplikovat ještě před příchodem mrazů, protože když už v naftě ty krystaly jsou, tak žádný VIF nepomůže. Takže příčinou nutnosti častější výměny pal. filtru je MEŘO a v neposlední řadě "kvalita" nafty z mnohdy doslova nedohledatelných zdrojů.
to je na Ave spíš chladič
pod autem je na palivovém potrubí nějaké hliníkové žebrování 

Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec, můžu si palivový filtr vyměnit sám? 2.0 D-4D 85kw Nebo to musí udělat někdo šikovný? Jsem na auta kopyto a nevím ani kde se filtr nachází 
Dík za odpovědi.

Dík za odpovědi.
Ahoj myslím že to nech někomu šikovnějšímu. Nevím sice jak u tvého motoru ale třeba na Versu je k naftovému filtru přístup dost na Pikaču. To co je u octavie II práce na 5 min s dloubáním v nose je tady minimálně na 1/2h. Video třeba zdehttps://www.youtube.com/watch?v=OyyZKztY86w Jinak si myslím že fitr je vyhřívaný tak jak u jiných aut z okruhu chladící kapaliny.
AUR 10, OCT II, VER 13