Křupání v přední nápravě

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
petrmisko
Člen Týmu

Křupání v přední nápravě

Příspěvek od petrmisko »

Mám Aurise 1,6 CVT (2014), najeto 18 tis. a poslední 3 tis. se ozývá v přední nápravě např.: při rozjezdu, zatáčení, přejetí nerovnosti v přední nápravě (spíše u levého kola) praskání, někdy i bouchnutí (praskání má charakter toho, jako kdyby byl uvolněný některý silentblok a bouchání toho jako kdyby byl uvolněný přední tlumič). Už sem s tím byl i v servisu a nic neodhalili. Ještě to nechám cca 1 tis. km a pojedu tam znovu, protože je to vážně už dost nepříjemný :D.
Ps.: A mimochodem, ten vejfuk je teda taky pěknej rachot, zvuk jako při rallye, jet s tím někam dál, tak mám asi po uších :D.
aczasa
Věčnej rejpal

Re: Křupání v přední nápravě

Příspěvek od aczasa »

Na výfuk byla svolavacka a to druhy bude tyčka stabiku. ;-)
Back in Czech.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Tyčka nebo gumové uložení.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Wow historicky moment, prvni uzitecny prispevek od kurovce, tleskam a kloboucek. :!:
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
petrmisko
Člen Týmu

Příspěvek od petrmisko »

Kdyby na to byla svolávačka, tak by mě snad svolali nebo vyměnili na garančce po 15 tis. :D
miziov
Člen Týmu

Příspěvek od miziov »

No svolávačka - o problému se obecně na internetových fórech ví, akorát servisy netuší nic. Já jsem je musel dost přemlouvat, nakonec se podařilo.
Toyota Auris 1.6l Valvematic Active+Business 2013
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

Keď sa na rachotiaci výfuk nesťažuješ tak ti ho sami od seba nevymenia. Ja som sa párkrát posťažoval na pískanie bŕzd pri cúvaní a pri poslednej prehliadke mi vymenili doštičky zadarmo, vraj na to majú interný predpis, že od výroby niesu navolené správne zmesi a môžu spôsobovať pískanie. Vyhral som asi toľko, že teraz mi pískajú tie nové doštičky pri doprednom brzdení, nie síce vždy ale smerom dopredu zas brzdím podstatne častejšie. Predtým to bol zvuk na hranici počuteľnosti pri zavretom okne, teraz to píska až v ušiach zalieha. Takže ich paradoxne chcem poprosiť, nech mi tam radšej vrátia pôvodný matroš. :bomb:
Tuna_ZZ
Navigátor

Příspěvek od Tuna_ZZ »

Toyota prostě neumí otestovat destičky nebo co. Pískal mi Lexus, teď začal i Auris. Jo, všichni říkají něco o eko materiálech apod. Seru na eko, nechci, aby mi auto pískalo jak Avie. A nechápu, že to projde všema testama, kontrolama a dostane se to do produkce. Ale jak říká můj servisák: "Když to neumějí vyrobit napoprvé, tak ať platí výměny v záruce." :)
2014 Toyota Auris Touring Sports CVT
2013 Lexus GS450h F Sport
2005 Lexus GS300 Luxury
2000 Lexus IS200
1999 Lexus IS200
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak ser na eko. Sundej brzdy komplet. ;-) Pískání přestane. ;-)
Back in Czech.
petrmisko
Člen Týmu

Příspěvek od petrmisko »

Tak najeto 20.500 km a křupání a bouchání je čím dál horší, takže pokud mi dřív neupadne kolo, nechám to na servis při 30 tis. :D, pak napíšu zase pár postřehů co mi tam řekli :D. Ale zase jedna pozitivní věc, pískání v brzdách prozatím ustalo. Pár postřehů ke spotřebě: zatím něco okolo 7,5 l, většinou okresky do 20 km (to se akorát stačí ohřát motor), město a dálnice. Při 150-160 na dálnici Praha-Plzeň se těžko dostanu pod 10 l/100km, při 130 je to tak 7,5, většinou žádná zátěž, jedu sám, tempomat. Krátkej Auris 2014 1,6 CVT.
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

petrmisko píše:Mám Aurise 1,6 CVT (2014), najeto 18 tis. a poslední 3 tis. se ozývá v přední nápravě např.: při rozjezdu, zatáčení, přejetí nerovnosti v přední nápravě (spíše u levého kola) praskán
Já tipuju vadný homokinetický kloub, zvlášť pokud je to výraznější v mrazech. Mám to samé, za mrazu a při zatáčení od levého kola křupání v rejdu (i při přejezdu zpomalovacího prahu), ale mně se to nezhoršuje, už je to stejné celých 160.000 km :-) Prostě se to jízdou ohřeje a ustane to. Ten zvuk bych popsal podobně, jako když je podběh plný sněhu a ledu a pneumatika o něj drhne vzorkem.
Naposledy upravil(a) cuba66 dne ned 04.01.2015, 18:25, celkem upraveno 1 x.
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Tuna_ZZ píše:Toyota prostě neumí otestovat destičky nebo co. Pískal mi Lexus, teď začal i Auris. Jo, všichni říkají něco o eko materiálech apod. Seru na eko, nechci, aby mi auto pískalo jak Avie. A nechápu, že to projde všema testama, kontrolama a dostane se to do produkce. Ale jak říká můj servisák: "Když to neumějí vyrobit napoprvé, tak ať platí výměny v záruce." :)
Mně to pískalo na Aurisu I taky, pořád měnili v záruce destičky. Pak jsem ve 140.000 dělal komplet brzdy - kotouče Brembo a destičky originál, poslední modifikace. A od tý doby to ani nepípne, najeto na tom mám už 20.000.
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
petrmisko
Člen Týmu

Příspěvek od petrmisko »

CUBA66 ---> přesně tak, čím je větší mráz, tím je to horší a je to jen od levého kola. Neustává to, ani když se to ohřeje. Je to dost nepříjemný u nového auta, zvlášť když někoho vezu. Nechám to na ten servis při 30 tis., snad s tím už něco udělaj :).
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Ahoj. Mám stejné auto a taky kolem 20tis km to dělalo naprosto stejné zvuky z levé strany. Vrzani a krupani. Ve 30tis by to slyšel snad každý tak sem v tom svezl prijmaciho technika a za pul hodiny to bylo vyřešené. Prý to namazali tuhým teflonem a už jezdí m 5tis km v novem auto kde je naprosté ticho a žádné zvuky z nápravy. .
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
petrmisko
Člen Týmu

Příspěvek od petrmisko »

Díky moc za radu, nevíte přesně, co tím teflonem promazali, abych jim to tam řekl?..mělo by to být zapsáno v zakázkovém listu, který Vám dali v servisu, díky.
Odpovědět

Zpět na „Auris“