Problém s brzdami a zadnými kolesami
Problém s brzdami a zadnými kolesami
Začalo to asi pred mesiacom. Počul som slabé šuchotanie pri brzdení. Z pozície vodiča sa mi zdalo, že zvuk vychádza z predu, takže som predpokladal, že budem musieť meniť platničky. Neskôr som však prišiel na to, že zvuk ide zo zadu a pomaly silnel. Teraz mi to pri brzdení dosť šúcha, a potom, keď už nebrzdím, tak mi to akoby na zadných kolesách chvíľu šrýpe a zvuk je počuť kov na kov. Po chvíli to prestane, alebo sa to len zjemní alebo zatlačim trochu viac brzdu a akoby to odblokovalo ten problém, ale iba do chvíle, keď začnem znovu brzdiť. Aj keď brzdím jemne. Dnes to bolo o trochu lepšie a zo začiatku to nerobilo vôbec. Nemáte predstavu, čo to môže byť?
------------------------------------------
TOYOTA Avensis kombi 2.0 D-4D r.v. 2008 93kW
-
- Věčnej rejpal
Re: Problém s brzdami a zadnými kolesami
Nevím v jakým stavu máš brzdy, já jsem měnil komplet a po cca 2 měsících mně to taky začalo "dřít". Nejdřív jsem myslel, že je to taky ze předu, ale byl to zadek. Nakonec to byla špatně seřízená ruční brzda - viděl bych to na ni....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Nevim jak máš rešeno po FL upozornění na sjeté destičky. Já sebe měl stejný problém, tak mě začal zvuk kov na kov a byl jsem přesvědčen, že je to předek, provedl jsem výměnu. No nakonec to byl zadek
Ale k věci, u mě mají destičky ještě vyhnutý plech směrem na hranu kotouče, takže pokud se destičky sjedou na nějakou minimální tlouštku, tak se plech začne při brzdění dotýkat hrany kotouče. Je to prostě mechanické "akustické" upozornění na sjeté desky, když tam nemám elektronické.
A jak píše Roman, to by bylo spíš po celou dobu jízdy. Taky jsem musel lehce povolovat ručku, když jsem ji při výměně kotoučů víc přitáhnul.

A jak píše Roman, to by bylo spíš po celou dobu jízdy. Taky jsem musel lehce povolovat ručku, když jsem ji při výměně kotoučů víc přitáhnul.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
No práve ručná brzda je celkom nespoľahlivá. Zaberie niekde pri 6 cvaknutí a aj to ešte nedostatočne. Asi ju treba naopak dosť pritiahnuť. Skúšal som aj po cca. 70 km. chytiť disk na zadných kolesách, či je zohriaty, ale nebol viac ako predné.
------------------------------------------
U dělej kontrolu destiček. A ručka? Sundej kolo a na bubnu je malý otvor s gumovou krytkou. Když ji sundáš a posvitíš do otvoru, tak uvidiš svislé ozubené kolečko. Tak malým šroubovákem a otáčej, tím nastavíš pakny. Jen teď nevím na jakou stranu, to uvidíš až to začne při točením kolem zbržďovat. Tak nastavit optimální, bez přibržďování a aby páka nemusela být ve svislé poloze až to zatáhneš 

T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex