Obcasne piskani
- honzakremenek
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Obcasne piskani
Cau, posledni dva tydny se obcas stane, ze pri velmi pomale jizde (rozjizdeni, parkovani) jde slyset piskot nekde od prednich brzd. Bez brzdeni. Vyraznejsi je to kdyz pri tom zaroven zatacim. Staci trochu zrychlit nebo prislapnout brzdu a je to pryc. Nestava se to pravidelne a zvuk nema vzdy stejnou intenzitu. Nevite cim to muze byt? Napadlo me ze se nevraci pistek na trmenech, nebo je nejaky bordel na deskach, nebo ze to dela ten rantlik po obvodu co se tam tvori opotrebenim... dik za nazory 

Auris 1,4 VVTI 71kW 9/2008
Re: Obcasne piskani
Podobnou věc pozoruji už asi půl roku. Zatím jsem si to všiml jenom asi 5 krát při popojíždění na parkovišti před firmou. Ale minulý týden jsem to slyšel i při jízdě po rovince cca 60kmh. Po mírném zmáčknutí brzdy to přestalo dělat.
Když na něco přijdeš budu rád když se podělíš.
Když na něco přijdeš budu rád když se podělíš.
Asi před měsícem mi to dělalo pravidelně každé ráno, stačilo sešlápnout brzdu a byl klid. Teď se mi zdá, že to zmizelo.
Auris Touring Sports, 1.6 Valvematic
Auris TS 1.8 HSD Selection
Auris TS 1.8 HSD Selection
- marceltokar
- Manager Týmu
Na Corolle mi občas čosi odspodu pri cúvaní popiskovalo, keď som pribrzdil a otvoril okno nech lepšie počujem a zas začal cúvať tak už sa nič neozvalo. Z toho som si vydedukoval, že je ten piskot od bŕzd. Pri 30000 prehliadke som to spomenul v servise a vrámci garancie mi zadara vymenili brzdové doštičky za iné, že od výroby sú vraj nie celkom dobré zmesi. Možno preto pištia aj vaše brzdy, či?
Corolla 1,6 Valvematic, 2013
http://www.spritmonitor.de/en/detail/606121.html
Tento problém jsem zrovna dnes řešil. Brzdové desky jsou ve vedení totálně zablokované rzí a prachem. Po 32000 km u pravého zadního kola vnější deska sjetá na kov. Servisy pokud si přímo nestěžujete na to kašlou. Auto bylo v péči servisu 3 roky pískání také jen někdy, ono je to slyšet jen když třeba jedete blízko svodidel s otevřeným oknem. Takže požadovat aby servis servisoval i brzdy jak má a nebo sundat kola a rozhýbat desky a namazat ve vedení nějakým tepluodolným mazivem. Najdete to tady v diskusích kolem brzd.
Dělám si to sám i když mam auto v záruce, ale při každý prohlídce mi servis píše do protokolu kolik maji destična přesně na každym kole a podle toho si mužu udělat představu kolik na nich ještě najedu.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Zdravím,
mám aurise (2014) najeto 20 tis. a dělá mi to taky. V servisu to promazali a řekli že je to snad ňákej bordel mezi kotoučem a destičkama, ale dělá to občas pořád. Otec má aurise (2013) a dělalo mu to samé cca do 30 tis., zvuk nesnesitelný, že sem si občas myslel, že to kolo upadne, pak problém zmizel, tak uvidíme.
mám aurise (2014) najeto 20 tis. a dělá mi to taky. V servisu to promazali a řekli že je to snad ňákej bordel mezi kotoučem a destičkama, ale dělá to občas pořád. Otec má aurise (2013) a dělalo mu to samé cca do 30 tis., zvuk nesnesitelný, že sem si občas myslel, že to kolo upadne, pak problém zmizel, tak uvidíme.
- marceltokar
- Manager Týmu
Mne po vymene zadnych dosticiek pre jemne popiskovanie pri cuvani teraz zacali neprijemne hlasno pistat predne dosky pri pribrzdovani na kazdej krizovatke. Uz sme dohodli so servisakmi ich vymenu na Novy rok, vramci zaruky zadara.
Corolla 1,6 Valvematic, 2013
- honzakremenek
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak nechal jsem vyměnit předek, protože už byl stejně po smrti. Ukázalo se ovšem, že pískání nebylo z předku, ale od zadních brzd.. Kompletně se vyčistili a pískání skoro ustalo, tak jsem je nechal vyčistit ještě jednou
a pískání ustalo zatím úplně. Bylo mi řečeno, že pokud by to pokračovalo, bylo by dobré vytáhnout váleček a vyměnit ty o-kroužky a ty další gumičky kolem. Tak prozatím jsem spokojen a doufám, že dlouho žádné pískání neuslyším 

- MrafceK
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
tiez mi to zacalo piskat, ale az pri 85K km.. brzdy skoro nepouzivam, takze preto az tak neskoro.. pri kontrole 75K sa divili, ked som im tvrdil, ze som tie dosticky este nemenil..
- honzakremenek
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No já už mám vyřešeno (viz. poslední příspěvek tady: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 68&t=36264) To nepoužívání brzd může být jedna z příčin. Je třeba tomu někdy dát pořádně zabrat. Vím, že jak jsem byl nedávno na technické, tak auto přede mnou, taky Auris, dokonce mladší právě přišel o technickou, protože mu to prakticky nebrzdilo. Byl to nějaký důchodce, auto krásné, naleštěné, ale pak jsem se bavil s tím technikem a říkal, že chlap s tím jezdí do obchodu a na hřbitov.. Jedině pomalinku, brzdy prakticky nepoužívá a pak je má všechny po smrti. Že jak se na ně díval, tak to vypadalo, že je zrovna vyměnil, skoro žádná stopa po brzdění. Tak si dělal srandu, že je zvědavý jestli druhá Toyota projde
Tak prošla a při pohledu na moje brzdy říkal, že jde vidět, že je používám a že tak to má vypadat. Jinak já mám teď nějakých necelých 90tis..