TOYOTA COROLLA VERSO - chyba s označením P0420

vše ohledně modelové řady Verso
Odpovědět
Jiří Bergman
Člen Týmu

TOYOTA COROLLA VERSO - chyba s označením P0420

Příspěvek od Jiří Bergman »

Dobrý den,
zakoupil jsem v měsíci 05/2014 od fyzické osoby z ČR ojeté vozidlo TOYOTA COROLLA VERSO (viz. bližší specifikace uvedená níže):

MODEL: TOYOTA COROLLA VERSO
MOTOR: 1,8 (benzín)
VIN: NMTER16RX0R027421
ROK: 2005
NAJETO: cca 150 000 km

a objevuje se mi na palubové desce chyba s označením P0420 (o této skutečnosti jsem byl výslovně prodávajícím informován).
Jelikož vlastním propojovací komunikační kabel a software k řídící jednotce vozu, zjistil jsem závadu "MALÁ ÚČINNOST KATALIZÁTORU".

Pro ověření funkčnosti katalizátoru jsem nejprve provedl sólo měření emisí na STK (Okříšky u Třebíče) a tam bylo dle naměřených hodnot zjištěno, že katalizátor by měl být evidentně v pořádku. Pak je tedy možné, že může být nefunkční jedna ze dvou sond (před a za kat.).
To jsem však po dnešní návštěvě autorizováného servisu Toyota Lipan A. Euro a.s. (Třebíč) vyloučil. Provedenou diagnostikou byla ověřena plná funkčnost obou sond. Vůz bezproblémově funguje (nezaznamenán pokles výkonu, ani zvýšená spotřeba PHM), pouze se zobrazuje na palubovce výstraha oranžový obrys motoru a je vypnuta funkce TRC. Vizuální kontrola výfukového potrubí proběhla bez odhalení netěsností apod. Ještě se nabízela možnost prověření aktuální verze softwaru řídící jednotky, dle prověření servisem Toyota Lipan A. Euro a.s. (Třebíč) by měl být software aktuální.

Navrhované řešení servisu Toyota Lipan A. Euro a.s. (Třebíč):
1). Výměna nového orig. Toyota katalizátoru, (díl cca 20 tis + práce)
2). Výměna nového neorig. katalizátoru (Bosal, Walter), (díl cca 8 tis + práce)

Bylo mi však sděleno, že i po výměně nového dílu kat. není zaručené, že se závada opět neprojeví!
Servis mi proto neposkytne záruku ve smyslu, že se výstraha nebude opakovat, pouze zajistí záruku za díl kat. jako takový (24 měs.).

Opravdu nevím, jak dále postupovat a jako dosud velice spokojený uživatel vozů Toyota nevím jak vzniklou situaci řešit!

Předem děkuji za vaši reakci

S přátelským pozdravem

Jiří Bergman, +420 606 768 600, Kralice nad Oslavou
Čepo
Věčnej rejpal

Re: TOYOTA COROLLA VERSO - chyba s označením P0420

Příspěvek od Čepo »

Zkus "lepší" benzin. Toyoty jsou na kvalitu paliva dost citlivé.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
aladin
Člen Týmu

Příspěvek od aladin »

To je patová situace :x :x :x zkusil bych nezávisle jiný autoriz. i lepší neautoriz.servis co by vymysleli jinde.
COROLLA VERSO 1.8 vvt-i 12/2007
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Benzin a čistič benzinových systémů. Pak vyměnit obě lambdy. Pokud to nebude fungovat, tak se na to vykaslat. ;-)
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Verso“