Yaris jako první auto?

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Tomka
Člen Týmu

Yaris jako první auto?

Příspěvek od Tomka »

Ahoj, lámu si hlavu nad výběrem prvního auta okolo 70 tis.. Přiznám se.. Jako první mě napadl Golf IV, pak Fábka, potom Polo, ale co jsem všude četl recenze na tyhle auta, tak mě nějak přešla chuť. (Každá druhá recenze byla o tom jak jsou z toho nešťastní a že jen sypou peníze do servisu.. Až jsem narazil na Toyotu, kde snad žádná špatná recenze nebyla..
Opravdu je Yaris i Corolla takový držák jak píšou? Třeba Yaris a jeho spotřeba je něco skvělého, ještě mě tak trochu zajímají ceny servisu, náhradních dílů atd.. Zatím jsem slyšel všude jen samé pozitiva..
Tomka
Člen Týmu

Re: Yaris jako první auto?

Příspěvek od Tomka »

Na kolik vás tak ročně výjde provoz? Počítám že za ty peníze (70-75t.) bych mohl teoreticky sehnat slušného Yarise nebo Corollu.. Nebo se pletu?
Tomka
Člen Týmu

Příspěvek od Tomka »

Přijde mi že většina majitelů píše, že lije jen benzín a víc neřeší... A tohle přesně díky svému drahému koníčku potřebuju..
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No, môžeš a aj nemusíš za ten peniaz kupiť "slušného" yarisa !!!!!
Kupovať auto z inzerátu alebo z bazaru je vždy "buď- alebo" a to bez rozdielu na značke... To, že má toyota dobré meno v (ne)kazivosti je jedna vec, ale druhá vec je to, ako sa ten majitel vozidla o auto staral. V podstate tiež je to len "auto" ktoré môže hoci kedy vypovedať. Takže nie je možné hádzať všetko do jedného vreca !(tým mam na mysli - nie je yaris ako yaris...) Ako fabia, tak aj yaris (alebo aj iné autá) sa ti môže pokaziť. Ide o to, či máš šťastie na daný kus alebo nie . A toto platí aj pri FUNGLÁČI !!! Tak, ako na každé ojazdené auto sa treba detailne (pokial máš niekoho-známeho) pozrieť , či nemá nejaké známky vážnych opráv ! To, že je to toyota neznamená, že nemôžeš s ním havarovať, alebo ho prívalové dažde "odignorujú" pri záplavách a pod. :lol:

Ak sa do toho nerozumieš, jediné čo môžeš urobiť je podla recenzií sa rozhodnúť aké auto by ti vyhovovalo. Nie každému sa páči yaris a nie každému to bezchybne funguje. Ceny dielov sú už dnes +,- rovnaké.
A servisy ?? No to je už o inej debate. Niekde na nich nadávajú a niekde ich chvália. Proste všade pracujú len ludia. To už zistíš sám , ak nejaké auto dáš do opravy. :?
A ak chceš vedieť, či navštevovať servis značkový alebo "bežný" musíš sám vedieť a zistiť aké máš vymoženosti okolo seba. No skoro vždy to vychádza tak, že servis značkový je drahší ( "česť" výnimkám)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Dovolim si mojí zkušenost s koupí Yarise. Kupoval jsem pro syna v bazaru značkového sevisu Toyota Yarise z roku 2001 se 68 000 km. Dostal jsem na něj záruku 12 měsíců, samozřejmě mimo spotřební díly. Byl prohlídnut jejich servisem vyměměn motorový olej a všechny filtry co bylo v ceně auta. Byl jsem informován o technickém stavu. Pak šel na STK a prošel bez závad. Zatím s ním nejsou problémy. Někdy se vyplatí dát o něco málo víc peněz a mit klid než řešit opravy. Co se týče servisu Yaris spada do akce 5+, tudiž jsou slevy na vybrané díly a práci 20%.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Tomka
Člen Týmu

Příspěvek od Tomka »

Samozřejmě, počítám s tím, že mě auto nepřežije.. Ale někde jsem četl recenze, že pokud už by mi Yaris klekl, tak mě náhradní díly, nebo servis výjdou na poloviční prachy o proti fábii nebo golfu.. Je to tak?
radohanno
Manager Týmu

Příspěvek od radohanno »

Yaris je 100% perfektní kára do města a pro ženskou. Je spolehlivá. Jen mě při čtení napadlo že Tomka kupuje první auto .Bude zřejmě mladej a budou mu sem tam hořet zase za zadkem. Ale je třeba vědět že Yaris je pouze přibližovadýlko. Tříválec je totální lenoch a když jsem chtěl držet krok s ostatníma málem jsem utrhl fofrklacek. Takže brát 1,33 a nebo Sport. Ten už pěkně pojede. Se spotřebou bych problém neměl. Yarisek umí jezdit za 5-6 litrů město. Nevím proč já osobně bych si přál sehnat první model "Japonce" v super stavu. Podle vyjádření kolegy to byl nejlepší Yaris co měl. A že jich měl??
Lexus LS 430. 2002
Když mám názor, řeknu to.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Yaris je perfektní v 1.3 i pro mladyho kluka. Když se chci ostřeji projet, tak si beru tohle. Sto koní má a lehké malé auto to je. Co víc si do zatáček přát. ;-))
Back in Czech.
radohanno
Manager Týmu

Příspěvek od radohanno »

Já jen aby pak nebyl zklamaný. celika je celika..... :lol:
Lexus LS 430. 2002
Když mám názor, řeknu to.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“