Repase nebo výměna převodovky u 1.8 vvti

vše ohledně modelové řady Avensis
Mika86
Člen Týmu

Repase nebo výměna převodovky u 1.8 vvti

Příspěvek od Mika86 »

Zdravím borci,

byť se jedná o téma, na které se tu už diskutovalo - bohužel jsem nenašel bližší info o výsledku.

Už podle předmětu je to jasné - bohužel se mi začíná pomalu odporoučet převodka na Aviku. Řešil toto z Vás už někdo ať už repasí nebo výměnou??

Za mě obecně mám zjištěno jen to, že repase není legrace a nedělá to každý (v podstatě se tím rozhodně nikdo nechlubí). Můj dotaz je však jednoduchý - repasovat nebo vyměnit za jinou (bohužel i druhá je risk, ale co si vybrat)?? :cry:

Popř. je k dispozici rozpiska ložisek a gufer pro Avík r.v. 2008. V případě výměny za jinou - dá se dopasovat i ze staršího ročníku (samozřejmě z T25). Prý by to mělo jít jak z 1.8 tak 1.6 vvti.

Auto je jinak v pořádku - ale hluk od převodovky je silný ačkoliv má najeto necelých 121 000km. Tak či onak mě čeká rozborka převodovky na celkový stav jestli má vůbec smysl vůbec nové vnitřnosti shánět.

Díky za možné odpovědi.
michalnet
Navigátor

Re: Repase nebo výměna převodovky u 1.8 vvti

Příspěvek od michalnet »

Jaky to dela hluk Prosím Te diky
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

..........ano, přesně tyto problémy jsou způsobeny dnes oblíbenou "celoživotní" náplní oleje v převodovce.
Netvrdím, že se to nemůže stát i když se olej vymění zhruba po 40 až 50 tkm, ale ta pravděpodobnost tohoto problému bude podstatně menší.
Jde o to, že se starou náplní vypustím s olejem i bordel z převodovky, který vzniká provozem převodovky a ten bordel ničí právě ložiska - a KO ložiska dělají ten hluk........ :wink:
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

Ahoj určitě repase,můžeš koupit to samé,když zo uděláš včas bude to určitě něco stát
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
Mika86
Člen Týmu

Příspěvek od Mika86 »

No u mě to nakonec dopadlo komplet výměnou jelikož při vypuštění oleje v něm byly už části kovu. Bohužel jsem bral druhou - jetou. Nová by stála 83tis bez práce. Olej jsem vyměnil i s gufery,bohužel po 50 tis km se ozývá ložisko na pětce takže mě čeká repas. Tu původní mám v garáži tak je alespoň na čem cvičit.

Jinak auto bez poruch jen ta převodovka se porad sere.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

presne toto sme riesili na Verse aj na Yarise.
Takze mozeme sa prsit, ze toyota nema problemy s vahami vzduchu ako napr vw, ale v dnesnej produkcii asi nikomu neodchadzaju prevodovky tak, ako toyote.
Ondraj
Navigátor

Příspěvek od Ondraj »

Řešil jsem nedávno reaps převodovky na Versu r.v. 2004, při cca 230 tis., zaplatil jsem cca 15 tis Kč. Jestli je to na ty km u Versa běžné, nevím. Když jsem se ptal v Toyotě v servisu, tak neví, že by s převodovkami byl nějaký problém. Stejným způsobem se před x lety strašně divili, že mi 1,8 žere olej. :evil:
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)

historie:
Corolla Verso 1,8 (2004-2019)
Corolla
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

autorizovane servisy maju pri problemoch len 2 typy odpovedi:

1. to je normalne
2. to sa este nikdy nikomu nestalo

Aby som bol korektny, u oboch aut nam toyota zaplatila zhruba 2/3 z ceny opravy. Takze nezname im to urcite nebolo.
Mika86
Člen Týmu

Příspěvek od Mika86 »

No já to budu řešit teď, resp. Zkusím ještě atomium na převodovku, ale nečekám zázraky.

Když jsem koupil druhou převodovku tak jsem hned vyměnil i olej - dávám eneos. Pak po 40 tis znova a po dalších pěti už se ozývá ložisko. Jinak je to jen na pětce i pod mírným plynem, ale slyšitelné jen trochu - člověk musí vědět co poslouchá.

Jinak v Toyotě od počátku i u té první - o tomhle jsme nikdy neslyšeli. Je potřeba se na to podívat atd. Ale to byl fakt rachot takže tam to nemělo smysl - hučení bylo na všechny rychlosti, od 3 nahoru nesnesitelné.

Zkusim kuchnout tu starou jestli to vůbec pujde rozdělat a zase složit nebo budu shánět druhou, což jsou peníze v hajzlu, ale nová z výroby je raketa.
Ondraj
Navigátor

Příspěvek od Ondraj »

V ofic. servisu mi udělali cenovou nabídku na skoro 50 tis i se spojkou. A v převodovce byla neceněna jen ložiska, pokud by byla třeba i nějaká kola, bylo by to víc. No neberte to.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)

historie:
Corolla Verso 1,8 (2004-2019)
Corolla
Mika86
Člen Týmu

Příspěvek od Mika86 »

Ondraj píše:V ofic. servisu mi udělali cenovou nabídku na skoro 50 tis i se spojkou. A v převodovce byla neceněna jen ložiska, pokud by byla třeba i nějaká kola, bylo by to víc. No neberte to.
Když jsem nechal nacenit ložiska tak toy chtěla cca 18tis. Ale to bylo bez práce. A to u té první nemělo smysl kvůli těm šponám v oleji. Prý to bez přípravků vyměnit nejde, otázkou je jestli je má jen Toyota nebo i běžný servis.

V tomto směru bohužel trochu zklamání. Intervaly dodržuji, ale jelikož jsem neměl auto jako nové tak co se dá dělat.
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

matus69 píše:presne toto sme riesili na Verse aj na Yarise.
Takze mozeme sa prsit, ze toyota nema problemy s vahami vzduchu ako napr vw, ale v dnesnej produkcii asi nikomu neodchadzaju prevodovky tak, ako toyote.
Odporucam pokecat s DSG majitelmi alebo Multitronic ci Tiptronic.
Mozno nieco na tych manualoch bude, ale nejake problemove radikalne percento tu nevidim. Aj ked u teba to asi bude vysoke a chapem tu nasratost :twisted:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Mika86
Člen Týmu

Příspěvek od Mika86 »

CommonUser píše:
matus69 píše:presne toto sme riesili na Verse aj na Yarise.
Odporucam pokecat s DSG majitelmi alebo Multitronic ci Tiptronic.
Mozno nieco na tych manualoch bude, ale nejake problemove radikalne percento tu nevidim. Aj ked u teba to asi bude vysoke a chapem tu nasratost :twisted:
Taky pravda a to nejen při pořízení za slušný příplatek. Na stranu druhou repas automatu nabízí na netu několik firem(patrně vědí proč zrovna v tomhle dělají a že si vydělají) ale na manuál snad nikdo.
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Ovsem nechcem vyvlat dojem, ze obhajujem Toyotu. Nakopat si zasluzia vsetci.
Zoberme si ako domrvili Corollu -> s Aurisom, potom chybal Auris kombi, zhorsenie modelov kvoli setreniu generalne, zle portfolio, a este aj toto ... http://auto.pravda.sk/poradna/clanok/39 ... atastrofa/
Ak si dofajcia spolahlivost, tak to mozu v EU zabalit. A predavat sa bude len Hilux ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Domrvili Corollu s Aurisom? To ako mám chápať?
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“