Protiprokluz HSD

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
klobouk76
Člen Týmu

Protiprokluz HSD

Příspěvek od klobouk76 »

U Aurise lze vypnout protiprokluz stejně jakou u Priuse. Postup záměrně neuvádím, protože se jedná o "Maintenance mode".
Použitelné třeba v zimě pro vyhrabání ze závěje, ale musí se asi dělat s mírou, předpokládám, že je tam při vyšším výkonu velké riziko zničení převodovky, elektroniky motoru apod. Ale pokud budete ujiždět před lavinou, nebo potřebovat třeba rychle k lékaři...
xmirekp
Věčnej rejpal

Re: Protiprokluz HSD

Příspěvek od xmirekp »

klobouk76 píše:U Aurise lze vypnout protiprokluz stejně jakou u Priuse. Postup záměrně neuvádím, protože se jedná o "Maintenance mode".
Použitelné třeba v zimě pro vyhrabání ze závěje, ale musí se asi dělat s mírou, předpokládám, že je tam při vyšším výkonu velké riziko zničení převodovky, elektroniky motoru apod. Ale pokud budete ujiždět před lavinou, nebo potřebovat třeba rychle k lékaři...

AHoj to jsem tady taky resil, proc to nejde, nevim, ale stve me to pokud se potrebuji vyhrabat od nekud presne jak pises tak mam smulu, protoze TRC normalne vypnout nejde, nemas recept jak na to a co se tim muze poskodit?
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
klobouk76
Člen Týmu

Příspěvek od klobouk76 »

Dnes jsem zkoušel jak se to chová standartně - nejdřív to hrábne, pak omezí výkon. Ale ne úlně Stejné jako u VW. Zažil jsem jedno Volvo s automatem co bylo schopné se s plně sešlápnutým plynem zastavit...
Vypnout to má smysl pokud budeš chtít driftovat.. ...s hybridem :-)

Návod najdeš na internetu, když si zadáš místo Auris Prius TRC OFF.

Co může odejít a to zejména při tom rázu, když s koly roztočenými třeba na 20 km/h a vozem jedoucím závějí cca 1km/h dojde k rázu na všechny části pohonu.
U normálního auta může proklouznout třeba spojka - tady nejni.
1) cokoliv - proto to asi soudruzi z Toyoty takhle udělali nevypínací.
2) kolečka v planetovce
3) A to je podle mne zásadní - regulátory motorů to neuregulují a když se to zastaví náhle tak podle mě může odejít driver. A to je za cca 60k ? Nevím přesně.
Ale hlavně pak nejedeš nikam...
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

klobouk76 píše:Dnes jsem zkoušel jak se to chová standartně - nejdřív to hrábne, pak omezí výkon. Ale ne úlně Stejné jako u VW. Zažil jsem jedno Volvo s automatem co bylo schopné se s plně sešlápnutým plynem zastavit...
Vypnout to má smysl pokud budeš chtít driftovat.. ...s hybridem :-)

Návod najdeš na internetu, když si zadáš místo Auris Prius TRC OFF.

Co může odejít a to zejména při tom rázu, když s koly roztočenými třeba na 20 km/h a vozem jedoucím závějí cca 1km/h dojde k rázu na všechny části pohonu.
U normálního auta může proklouznout třeba spojka - tady nejni.
1) cokoliv - proto to asi soudruzi z Toyoty takhle udělali nevypínací.
2) kolečka v planetovce
3) A to je podle mne zásadní - regulátory motorů to neuregulují a když se to zastaví náhle tak podle mě může odejít driver. A to je za cca 60k ? Nevím přesně.
Ale hlavně pak nejedeš nikam...

takze vlastne na aurise nedam ani retezy protoze na to potrebuji aby kola prokluzovali,, ja jsem v zime jen do garaze je to do kopce a neslo mi to, je to naprd protoze pokud mas kola na ledu a slapnes plyn az na podlahu tak ono to nic nedela jen se kola jemne pootaci a navic to jeste i couva... proste naprd.. Cekam jestli bude opravdu to co myslim ze bude, Toyota Auris 4x4 a pokud bude combik tak to by nemuselo byt vubec spatne,,, uvidime i kdyz hybrid je hybrid a spotrebu mam super

aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Proč bys na to nedal řetězy?
Back in Czech.
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

aczasa píše:Proč bys na to nedal řetězy?

protoze potrebujes aby se protacela kola prece aby to jelo ne?

aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Otáčela, protacela snad ne.
Back in Czech.
klobouk76
Člen Týmu

Příspěvek od klobouk76 »

Tohle možná více popisuje současnou realitu HSD.
A přijde mi, že to tak úplně stačí. Problém s TRC byl někde u starších verzí, kde asi z obavy o pohon bylo nastaveno agresivněni, než by bolo do podobných podmínek vhodné..
http://www.youtube.com/watch?v=hrcfA1BvRu8
Odpovědět

Zpět na „Auris“