Nazdar toyoťáci,
mal som dlhšiu dobu stojaceho yarisa, ktorého pomaličky dávam dokopy a chcel by som sa Vás opýtať, či nemáte niekto skúsenosť s nefunkčným zadným ostrekovačom. Nie je počuť ani motorček ani nič. V predu ide všetko ako má
nie som si celkom istý ako u yarisa , ale mam pocit , že motorcek je len jeden . Teda ak to funguje vpredu, tu by problem byt nemal. Asi by som skusil najprv proste dlhsie to tlacit - predsa len je to dlha hadica a ak to komplet spadlo a je to zavzdusnene , tak bude chvilu trvat kým to znova pretlací. Možno je aj napriklad zanesena tryska. Jemný prach na zadnom okne dokaze vojst aj to týchto mini dierok . Skusil by som precistit. Obcas sa to stane aj mne ak dlho nepouživam...alebo to zvykne blbnut v nizkych teplotach, ked sa vymeni kvapalina za nemrzku ale v hadici ostane letna a zmrzne. Vtedy staci väcsinou trochu pojazdit , auto sa zohreje a je to.
Ked nic z toho nezabere - ostava skontrolovat elektriku alebo samotne hadice. Hlavne ich spojky.
Na yarise II se mně pravidelně ucpávala tryska zadního ostřikovače. Nechával jsem ji v servise pri výměně oleje kompresorem profouknout.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"