Navigace Toyota Touch & Go Plus - verze, aktualizace

vše ohledně modelové řady Avensis
mix.net
Člen Týmu

Navigace Toyota Touch & Go Plus - verze, aktualizace

Příspěvek od mix.net »

Zdravím. Nevíte, jaká je poslední verze softwaru pro navigaci Touch & Go Plus? Mi píše

"Software version: 1.7.3H"

Slyšel jsem, že to je už dosti stará verze. V programu Toyota Touch&Go Toolbox mi ale ke stažení nabízí jenom mapy, žádný nový software.

Díky
Jéňa
Člen Týmu

Re: Navigace Toyota Touch & Go Plus - verze, aktualizace

Příspěvek od Jéňa »

Nová verze software je už 2.9.4 ke stažení přes Toolbox .
Ale bohužel update softw. je možný pouze v případě i update map .
Samostatně update SW bohužel nelze !!
Jen pro upřesnění - na prázdnou flash si uděláš otisk SW Touch a Go v tomto menu ( trvá chviličku ) , na flash se objeví složka ,,NaviSync,, . Po připojení flash k pc a k aplikaci Toolbox se automaticky stáhne na flash nový update SW ( swdl.ISO , swdl.md5 , synctool.TBver ) .
Sice po znovu zapojení flash do usb v Touch a GO , systém nový SW najde , ale bohužel neaktualizuje se :( Jen pouze v přítomnosti nového update map .
V tvém případě máš koncovku SW ,,H,, - to je verze PRO ( stažení map zdarma )
Pro mě má koncovku ,,L,, - stažení map za poplatek (119 EU ) :(
Pro stažení map a SW je potřeba použít flash větší jak 4GB a update do T a G trvá asi 45min .
Přílohy
Menu pro kopírování.jpg
(56.19 KiB) Staženo 5680 x
Soubory na flash usb.jpg
(12.17 KiB) Staženo 5680 x
toolbox.jpg
(62.51 KiB) Staženo 5680 x
Toyota Verso 1.8 / 108 KW / r.v. 2013
mix.net
Člen Týmu

Příspěvek od mix.net »

Díky moc!
indet
Manager Týmu

Příspěvek od indet »

Ahoj,
ve Versu 2015 je menu v Touch & Go Plus v češtině a u kamery se ukazuji naváděcí čáry.
Da se nahrát do Verze Touch & Go Plus z roku 2013 ona čeština a naváděcí čáry.
Mám aktuálně verzi 2.9.4 H ID Mapy EUL20131022 a ta je bohužel bez češtiny. Dik
Naposledy upravil(a) indet dne sob 28.11.2015, 23:20, celkem upraveno 1 x.
AUR 10, OCT II, VER 13
Obrázek
indet
Manager Týmu

Příspěvek od indet »

Ahoj ,
tak jsem aktualizoval mapy a soft na verzi 2.12.5WH ID Mapy 20150630.
Bohužel v Touch & Go Plus stale není Čeština a navigačni čáry u kamery.
Vi někdo zda to vůbec nějak jde dostat češtinu do modelu 2013 tedy Touch & Go Plus,
nebo čeština je jen pro modely Touch & Go Plus 2.
Dík indet
AUR 10, OCT II, VER 13
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

jen pro touch2
Back in Czech.
indet
Manager Týmu

Příspěvek od indet »

To jsem tak nějak tušil, škoda.
AUR 10, OCT II, VER 13
Obrázek
Mikolas11
Člen Týmu

Příspěvek od Mikolas11 »

Dobrý den. Chci si aktualizovat navigaci v Aurisu Touch & Go. Návod jsem snad pochopil :)) ale na stránkách je jen verze mapy. Nemohu vůbec dohledat datum aktualizace. Vím že se mapa aktualizuje 2x ročně. Také nevím kdy. Nerad bych teď koupil mapy a za měsíc by právě byla ta půlroční aktualizace.
Prosím poraďte kde získám informace o aktualizací a hlavně jejich datum.
Moc děkuji
Jéňa
Člen Týmu

Příspěvek od Jéňa »

Právě jsem aktualizoval navi Touch a go . Třeba bude někoho zajímat , tak zhruba poradím :-)
Měl jsem verzi L z r.2013 a rozeslal jsem poptávku po servisech Toyota . Cena za aktualizování byla zhruba stejná u všech - od 4.300 až do necelých 5.000 , z programu Toolbox za 3 058 . Nedalo mě to a tak jem brouzdal po netu a narazil v Rusku na web , kde nabízejí stažení aktuálních map L a H 2019 Ver.1.

http://navi174.ru/index.php?route=produ ... touch+a+go

Stažení map je zdarma a za licenční klíč chtěli v přepočtu 1. 292,66 CZK :shock: - platba Paypal. Online poradce Aleksej mě všechno polopaticky vysvětlil , pomohl mě s platbou Paypal a po zaplacení zaslal reg.klíč. Instalace proběhla OK - asi 20 min. - vybral jsem při instalaci jen okolní státy . Kdyby měl někdo z klubáků vážný zájem , napíšu detaily . Vše bylo solidní a hlavně Aleksej se vším polopaticky pomůže (přes translátor :-) . Měl jsem trochu strach z nákupu v Rusku , ale velice mě překvapili . Ryskl jsem to a vyšlo to :wink: .
Obrázky : Stará a nová mapa
Přílohy
stará verze.jpg
(55.84 KiB) Staženo 1533 x
Aktualizace.jpg
(53.29 KiB) Staženo 1534 x
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Pekny, diky za info, urcite se bude hodit
RAV4 HSD FWD
Sper
Člen Týmu

Příspěvek od Sper »

Omlouvám se, je to trochu OT, ale když spustím navigaci, popř. chci zjistit info o navigaci v nastavení, tak mi napíše, že systém není nainstalovaný - toyota Avensis 1.8 T27 (r. 2013).

Nezbude mi než zajet do servisu?
robmil
Člen Týmu

Příspěvek od robmil »

Sper píše:Omlouvám se, je to trochu OT, ale když spustím navigaci, popř. chci zjistit info o navigaci v nastavení, tak mi napíše, že systém není nainstalovaný - toyota Avensis 1.8 T27 (r. 2013).

Taky to ted resim. Chtel bych to zkusit preplacnout stejnou verzi, jako mam ted 1.7.8L, ale nemuzu to nikde vygooglit. Pravdepodobne by byla moznost pres Toolbox (nebo levneji na eBay, nebo v Rusku jako je uvedeno v predchozim komentu) zakoupit update na novou verzi, ale nejsem si jist, ze to pomuze.
bobanakis
Řidič

Příspěvek od bobanakis »

Sice mám poslední verzi, a NAVI v autě mit chci, ale na tady tyto mapové podklady se nedá spolehnout... Do cíle bych asi dojel ale v mnoha případech nesmyslně. Takže nevím jestli aktualizace něco řeší. Navíc Toyota zrušila Google takže je to o to horší. Nejlepší je triviální mirror link, v Toyote se k tomu snad dopracovali až v poslední corolle v roce 2019, tomu říkám pokrok...... Takže používám prachsprosty mobil....
toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
robmil
Člen Týmu

Příspěvek od robmil »

Takze od rusa Alekseye jsem si za cca 1300,-Kc poridil update map (mimochodem je velice ochotny, na emaily reaguje velice pruzne). Memu problemu s hlaskou "System neni nainstalovany" to nepomohlo. Mam aktualizovany firmware a nejnovejsi mapy, ale mapy jdou jdou spustit jen obcas. Cely system se behem jizdy nahodile restartuje atd. Tak budu zkoumat dale. Vetsinou poustim Waze na mobilu, ale nejak jsem si zvykl, ze tam ty original mapy behem cesty proste sviti :-)
robmil píše:
Sper píše:Omlouvám se, je to trochu OT, ale když spustím navigaci, popř. chci zjistit info o navigaci v nastavení, tak mi napíše, že systém není nainstalovaný - toyota Avensis 1.8 T27 (r. 2013).

Taky to ted resim. Chtel bych to zkusit preplacnout stejnou verzi, jako mam ted 1.7.8L, ale nemuzu to nikde vygooglit. Pravdepodobne by byla moznost pres Toolbox (nebo levneji na eBay, nebo v Rusku jako je uvedeno v predchozim komentu) zakoupit update na novou verzi, ale nejsem si jist, ze to pomuze.
Jéňa
Člen Týmu

Příspěvek od Jéňa »

robmil píše:...... Cely system se behem jizdy nahodile restartuje atd.....
Jen dotaz , zkoušel jsi si stáhnout přes program Toolbox opravy softu ? Jak jsem psal někde výše , stáhnout program , registrovat se , na fleš stáhnout info z navi , připojit fleš na pc , přihlásit se , v programu se automaticky na fleš updatuje tvůj starý soft ( číslo verze sice zůstane , ale opravy a doplňky se aplikují ) , pak to dát zpět do rádia a dát někde z menu načíst update ( možná to updatuje automaticky - už si nevzpomínám ) . Z toho toolboxu se na tu fleš dají stáhnout i prográmky , co tam nabízejí zdarma ( něco o spotřebě , počasí a už přesně nevím co ) . Vyzkoušej , třeba to pomůže s těma restartama . Jinak mě nic už nenapadá :-(
PS - navi mám naladěnu na polštinu ( AN neumím ) mluví podobně češtině :-) . Adresy a místa ( při cestě do ciziny - odpočívadla , výlety parkoviště ) si teď v klidu u pc na mapách CZ , nebo Googlemaps najdu , přes pravé tlačítko dám ,,co je tam , nebo tady ,, a ono mě to vyhodí přesně GPS souřadnice , konkretního místa - ty souřadnice pak zadám v navi , pojmenuju jak chci a uložím ...to jen mimo téma :-) Mě navi funguje 100% , jsem spokojen , vždy mě pomohla .
Napiš , jestli update přes toolbox pomohl ?
Odpovědět

Zpět na „Avensis“