Ahojky.
Vlastním Aurise 1,6 r.v. 2012.
S autem jsem moc spokojený až na tvrdost podvozku.
Mám najeto 37 tis km a pořád přemýšlím jak změkčit podvozek.
Nemáte někdo nějaký reálný nápad? Výměna pružin za jiné? Pneu mám standard 205/55 r 16.
Dikes Baisy
Změkčení podvozku
Re: Změkčení podvozku
No a co tam dat 15ky s balonovitějšími pneu?
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
Nad tím jsem taky chvilku uvažoval, ale byl by to hnus velebnosti. Nemluvě o tom že mám alu, gumy letní i zimní vše nové.
Baisy
Baisy
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Poradim ti, co asi nechces slyset - zvyknout si na to.
Auris ma lehce tvrdsi podvozek nez napriklad franc. konkurence, ale ma lepsi jizdni vlastnosti i na hrbolate ceste.
V cem jsi jezdil pred Aurisem? Na kolik foukas pneu?
Pokud nechces investovat x tisic az desitek tisic do jineho podvozku, coz predpokladam, ze nechces, kdyz resis cenu novych pneu, tak ti nezbyde nic, nez trosku ufouknout pneu. To se ti vyplati jen v pripade, ze foukas treba na 2,5 a jezdis v tom sam. Realne muzes ufouknout tak na 2,2 v extremu na 2,1...je to mekci, ale jestli ti to bude stacit, netusim.
Auris ma lehce tvrdsi podvozek nez napriklad franc. konkurence, ale ma lepsi jizdni vlastnosti i na hrbolate ceste.
V cem jsi jezdil pred Aurisem? Na kolik foukas pneu?
Pokud nechces investovat x tisic az desitek tisic do jineho podvozku, coz predpokladam, ze nechces, kdyz resis cenu novych pneu, tak ti nezbyde nic, nez trosku ufouknout pneu. To se ti vyplati jen v pripade, ze foukas treba na 2,5 a jezdis v tom sam. Realne muzes ufouknout tak na 2,2 v extremu na 2,1...je to mekci, ale jestli ti to bude stacit, netusim.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

- honzakremenek
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Je pravda, že je to trochu tvrdší a chvilku jsem si taky zvykal, když jsem přešel z citroenu... a můžu říct, že je to perfektní. Pevné, stabilní a nehoupe se to jak dětský kočárek (citroen)
Co se týče výměny za 15ky, tak ti to nepomůže, já je mám a jel jsem i s tím samým s 16kama a je to to samé.

Auris 1,4 VVTI 71kW 9/2008
Měl jsem Mondeo, Galxy, Oktávku II, Yarise, Toledo.
Foukám na 2,4.
Budu přezouvat na zimáky a tak uvidím.
Jasný je že moje sny jako Mercedes S klasse nebo C6 nemůžu chtít od Aurise. Nicméně auto je to pro mě fakt super, jen kdyby bylo měkčí. Mám težce nemocnou manželku a je pravda, že když jsem ji vezl z Brna zpět do Prahy, tak D1 jí dala už u Bíteše zabrat. Ale na D1 jedině vrtulník
Díky, počkám co se mě vyvine v hlavě a pak dám vědět jak to dopadlo.
Baisy
Foukám na 2,4.
Budu přezouvat na zimáky a tak uvidím.
Jasný je že moje sny jako Mercedes S klasse nebo C6 nemůžu chtít od Aurise. Nicméně auto je to pro mě fakt super, jen kdyby bylo měkčí. Mám težce nemocnou manželku a je pravda, že když jsem ji vezl z Brna zpět do Prahy, tak D1 jí dala už u Bíteše zabrat. Ale na D1 jedině vrtulník

Díky, počkám co se mě vyvine v hlavě a pak dám vědět jak to dopadlo.
Baisy