Výměna palivového filtru Corolla E12 1.6 VVTI 81kw
Výměna palivového filtru Corolla E12 1.6 VVTI 81kw
Ahoj,
potřeboval bych vyměnit filtr paliva na autě... Může mi prosím někdo říct, kde se nachází? Vůbec ho nemůžu najít...
díky!
potřeboval bych vyměnit filtr paliva na autě... Může mi prosím někdo říct, kde se nachází? Vůbec ho nemůžu najít...
díky!
Re: Výměna palivového filtru Corolla E12 1.6 VVTI 81kw
Jak jsi vlastně přišel na to, že ho musíš vyměnit, když ani nevíš kde se nachází?
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Proč vlastně mi odpovídáš otázkou když jsem ji pokládal já?
Vzhledem k tomu, že jsem neřekl jaké má auto nájezd a co vše se na něm dělá a je potřeba udělat nelze přece vyhodnotit, zda je nebo není třeba vyměnit.
Já říkám, že ho potřebuji vyměnit, jenom nevím kde se nachází, jestli v nádrži, pod nádrží, někde schovaný v motoru?
To že automobilka píše, že je doživotní... to jsem taky už slyšel, ale životnost dle automobilky je max. 8 let a 150tis km....
Proto bych byl vděčný, kdyby někdo věděl, kde se nachází..
díky
Vzhledem k tomu, že jsem neřekl jaké má auto nájezd a co vše se na něm dělá a je potřeba udělat nelze přece vyhodnotit, zda je nebo není třeba vyměnit.
Já říkám, že ho potřebuji vyměnit, jenom nevím kde se nachází, jestli v nádrži, pod nádrží, někde schovaný v motoru?
To že automobilka píše, že je doživotní... to jsem taky už slyšel, ale životnost dle automobilky je max. 8 let a 150tis km....
Proto bych byl vděčný, kdyby někdo věděl, kde se nachází..
díky

Nesmysl. Je doživotní. Kupodivu vydrží v klidu i 500tisic a 12 let...
A je na čerpadle v nádrži. Použít je třeba Toyota originál, protože je nylonovy a má jinou zrnitost než náhrady.
Někdy je dokonce třeba cely sací systém. A to je kolem 20tisic Kč.... Stále chceš měnit filtr?
A je na čerpadle v nádrži. Použít je třeba Toyota originál, protože je nylonovy a má jinou zrnitost než náhrady.

Back in Czech.
ano, super, dík, to mi stačí
.

- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Avensis ma v garačkách a pravidelných serviskách předepsanou výmenu palivového filtru ( ale 1,8vvti, T25 ) takže bych nesázel na to že je jinde doživotní ( netvrdím že auto nemuže najet 350tis bez výmeny ). Je umístený v koši palivového čerpadla a da s ekoupit jak origo tak druhovýroba.aczasa píše:Nesmysl. Je doživotní. Kupodivu vydrží v klidu i 500tisic a 12 let...
A je na čerpadle v nádrži. Použít je třeba Toyota originál, protože je nylonovy a má jinou zrnitost než náhrady.Někdy je dokonce třeba cely sací systém. A to je kolem 20tisic Kč.... Stále chceš měnit filtr?
Cena od 300 do 700kč ( druhovýroba )
Ahoj Honzo, myslíš v Českém servisním plánu a po kolika km?
a už jsi viděl někdy někoho v servisu jejmměnit?

Back in Czech.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ano , videl, sam jsem to dělal ( na přání zákazníka ).aczasa píše:Ahoj Honzo, myslíš v Českém servisním plánu a po kolika km?a už jsi viděl někdy někoho v servisu jejmměnit?
nekdo u me byl a mel sebou DE servisku a z DE servisu vypsaný seznam ukonu pro danou kontrlu a skutečne tam palivák byl. Sam jsem se tomu divil jelikož v CZ dokumentaci sem to nikdy neviděl, ale vzheldem k tomu že v DE majijiste kvalitnejší benál tak to doporučuji na základě tohoto udelat. Ty 400,- +cca 100,- za práci nikoho nezabije a divil by ses jak je kolikrát ten filtr zasranej...
OK. Asi bych se ani nedivil. Na druhou stranu jsem svědek toho, že když se jezdí, tak se dá i 500 k km a filtr bez problému. Takže je to opravdu spíše o tom že někdo chce než že by to byla nutnost.. Ale nutností se to stát může když se nejezdí.
)

Back in Czech.
Zdravím
Ted zrovna řeším taky výměnu pal.filtru. Pry se ma měnit co 90000km. Ale bylo mi řečeno že je nerozebíratelnou součástí čerpadla a
tím pádem se musí měnit celé čerpadlo i s filtrem.
Co je na tom pravdy?
A ještě jedna věc, týkající se lambda sondy. Skousne Toyota i druhovyrobu, nebo pouze origoš.
Díky za odpověď
Ted zrovna řeším taky výměnu pal.filtru. Pry se ma měnit co 90000km. Ale bylo mi řečeno že je nerozebíratelnou součástí čerpadla a
tím pádem se musí měnit celé čerpadlo i s filtrem.
Co je na tom pravdy?
A ještě jedna věc, týkající se lambda sondy. Skousne Toyota i druhovyrobu, nebo pouze origoš.
Díky za odpověď
Naposledy upravil(a) foxik dne stř 08.04.2015, 19:36, celkem upraveno 1 x.
Lambdu dej origo, jestli chceš aby to fungovalo jak má. Jako lambda je docela dost důležitá součástka, tak tam bych to fakt neriskoval.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999